Οκτ. 11, 2015

ΕΣΗΕΑ , τι συμβαινει και δεν σχηματιζεται Προεδρειο ?

Τί συμβαίνει σήμερα στην ΕΣΗΕΑ  και δεν υπάρχει προεδρείο ?  

Πού οφείλεται η  ανικανότητα  των έντεκα εκλεγμένων  στο Δ.Σ. της Ενωσης  να σχηματίσουν  το πολυπόθητο προεδρείο  ώστε να  λειτουργήσει έστω και τυπικά  το σωματείο των δημοσιογράφων?  

Υπάρχει η θέληση ή  κάποιοι πραγματικά σαμποτάρουν  τη δημιουργία προεδρείου ?

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα  αλλά και  σαφής η πραγματική εικόνα  για όσους γνωρίζουν τα γεγονότα από τα  μέσα .

Αμέσως μετά τις εκλογές της 3ης και 4ης  Ιουνίου  2015 η πρώτη πλειοψηφούσα  Μαρία Αντωνιάδου  από την παράταξη των Ενωμένων δημοσιογράφων ξεκίνησε υποτίθεται  τη λειτουργία της Ενωσης .

Κανονικά η μοναδική δουλειά που είχε ήταν  να προσπαθήσει να κάνει προτάσεις ή και να προταθεί για την εκλογή προέδρου , Γενικού Γραμματέα κλπ.

Αντί για αυτό για δύο ολόκληρους μήνες παρέμενε στη θέση της χωρίς την παραμικρή κίνηση για εκλογή προεδρείου . Κάποτε οι διαμαρτυρίες των υπολοίπων την   ανάγκασαν να  παραιτηθεί .

Ακολούθησε  το επόμενο  μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Κοταρίδης ο οποίος σε τρεις μέρες μην μπορώντας να σχηματίσει  προεδρείο  παραιτήθηκε . Ηρθε η σειρά του Μάκη Διόγου από την ίδια παράταξη    που και εκείνος θεώρησε σκόπιμο να παραμείνει σαν προεδρεύων σχεδόν ένα δίμηνο .

Κάποια στιγμή  παραιτήθηκε και ακολούθησε η σειρά του Δημήτρη Τσαλαπάτη που  όμως μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει επίσημα μια που ζήτησε  να του παραδώσει  ο προηγούμενος  - Μάκης Διόγος -  όλα τα οικονομικά στοιχεία για έλεγχο .

Στο σημείο αυτό όπως λέγεται  υπάρχουν   κάποια οικονομικά ζητήματα που πρέπει να ελεγχθούν αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει  συγκληθεί εκ νέου  Δ.Σ.  για να υπάρξει ενημέρωση . Τώρα από την πλευρά των  αλλων  παρατάξεων το σίγουρο είναι ότι  ο δεύτερος συνδυασμός - αυτός της Συσπείρωσης -   με επικεφαλής τον Σταμάτη Νικολόπουλο  κάνει ότι μπορεί για  την εξεύρεση λύσης  και δημιουργία προεδρείου αλλά   τουλάχιστον όσον αφορά το σημείο αυτό μια παράταξη  - με  επικεφαλής τον Χρήστο Κυρίτση -  η παλιά του Πάνου Σόμπολου  φαίνεται ότι  τορπιλίζει συστηματικά  τη δημιουργία προεδρείου .

Πρόσφατα ανακοίνωση της  παράταξης της Μαρίας Αντωνιάδου  φαίνεται να επιχειρεί να πεί όσον το δυνατόν  περισσότερα ψέματα μια που ισχυρίζεται ότι κάνει τα πάντα  για να λυθεί το πρόβλημα αλλά  τα γεγονότα την διαψεύδουν .

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κυρίτσης άν και έγινε γνωστό ότι συμφώνησε να ψηφίσει και αυτός τον Σταμάτη Νικολόπουλο σαν πρόεδρο  φαίνεται να υπαναχωρεί για δικούς του λόγους .

Από  τις άλλες παρατάξεις οι Τσαλαπάτης , Νταουντάκη Φιλιππάκης  και οι δύο της Συσπείρωσης Νικολόπουλος και Χαιμαντά  φαίνεται να έχουν συμφωνήσει .

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταξη της Αντωνιάδου - παρά τις προσπάθειες του Κουμπιά -  φαίνεται να έχει σπάσει στα δύο . Αντωνιάδου  και Διόγος από κοινού ενώ οι Κοταρίδης και Μαζανίτης από την άλλη .Στην όλη υπόθεση αν προστεθεί και η στάση της  Δημοσιογραφικής Συνεργασίας  με τον  εκπρόσωπό της  Γιώργο Μηλιώνη που  επιχειρεί να τοποθετηθεί στη λογική του Αναλογικού  φαίνεται να ψηφίζει  ακόμα και την  Αντωνιάδου  για πρόεδρο ξανά .

Τα προβλήματα του κλάδου  και κυρίως το Αγγελιόσημο, το Ασφαλιστικό με τον  ΕΔΟΕΑΠ σε κρίση  τα εργασιακά, οι  συνεχείς επιθέσεις των εργοδοτών με μειώσεις και  απολύσεις αλλά και η φοβερή ανεργία στον κλάδο δίνουν τη μαύρη εικόνα ενός χειμαζόμενου   σωματείου που δεν μπορεί να αντισταθεί  στα λαίλαπα που έρχεται .

Η προηγούμενη διοίκηση Αντωνιάδου - Τρίμη φαίνεται ότι  άφησε πολλά οικονομικά θέματα ανοιχτά  και με πολλά ανπάντητα ερωτήματα ώς προς την διάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών για τα έργα  του 7 ορόφου, της Βιβλιοθήκης  και τη διάθεση άλλων κονδυλίων . Φυσικά απαντήσεις για όλα αυτά μην περιμένετε  άμεσα .

Πιρανχας

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας