Ιουλ. 26, 2015

Ανησυχει και η Σπανοπουλου που διελυσε τον ΕΔΟΕΑΠ

   Δεν φτάνει που δεν άφησε τίποτα όρθιο στον ΕΔΟΕΑΠ, προκαλεί τώρα και τον κόσμο που έμεινε χωρίς σύνταξη για τον Ιούλιο, με αβέβαιο και το μέλλον για τον ασφαλιστικό οργανισμό. Έτσι  η άλλοτε πρόεδρος του Ταμείου εμφανίζεται ανήσυχη και χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις αρνητικές εξελίξεις.

  Απορεί τάχα για αυτό που με την δική της αποθρασημένη και αδίστακτη πολιτική

ήταν αναπόφευκτο.

  Αυτή ήταν η προξενήτρα για την αγορά του κτιρίου από το αφεντικό της το Λάτση

με απίστευτα υψηλό τίμημα. Είχε το Ταμείο και πλήρωνε ανεξέλεγκτα, χωρίς να υπολογίζει το αύριο. Ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε, για τα μάτια του κόσμου έγινε τάχα και διεξοδικός έλεγχος

από την Εξελεγκτική Επιτροπή. Όλα βρέθηκαν «καλά και άγια» ενώ τα μέλη της Εξελεγκτικής τσέπωσαν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ   για τη «δουλειά» που έκαναν .  

  Ήρθε η εποχή του χρηματιστηρίου και πολλοί ηγήτορες της ΕΠΗΕΑ, όπως ο Μάρκος Γκανάς, έγιναν και χρηματηστηριακοί πράκτορες. Καλός πελάτης ο ΕΔΟΕΑΠ από τον οποίο άρπαξαν μεγάλο μέρος των αποθεματικών για «επενδύσεις»

εισπράτοντας οι ίδιοι μεγάλες προμήθειες. Οι «επενδύσεις» μεταβλήθηκαν σε τραπουλόχαρτα  και το Ταμείο έχασε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

   Η Σπανοπούλου είδε τον ΕΔΟΕΑΠ σαν προσωπικό βιλαέτι της.  Φαινόταν πανίσχυρη με την στήριξη Τρίμηδων και Γκανάδων έχοντας στο πλευρό της και ένα αριστεροδεξιό Συμβούλιο, που συμφωνούσε σε όλα με πρωτοπαλλίκαρο τον τάχα αριστερό Αργύρη Δεμερτζή, την Ελένη Δελβηνιώτη,  και άλλους. Τότε έγινε και το δεύτερο εκούσιο κούρεμα των αποθεματικών, καθώς χωρίς στοιχειώδη υπευθυνότητα προχώρησαν στην ρευστοποίηση ομολόγων σε εξευτελιστικές τιμές, με αποτέλεσμα να χάσει  και πάλι ο ΕΔΟΕΑΠ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

  Από την άλλη η Σπανοπούλου διόριζε χωρις καμιά διαδικασία πληθώρα ατόμων, για ρουσφετολογικές τακτοποιήσεις. Τεράστιες αμοιβές υπήρχαν σε συμφωνίες πρόσληψης με υποδείξεις και του Γκανά. Οι πληρωμές ανεξέλεγκτες. Ακόμη και ανασφάλιστοι έμπαιναν στα νοσοκομεία ελέω Σπανοπούλου και πλήρωνε ο ΕΔΟΕΑΠ. Σε μία τέτοια περίπτωση με δυσκολία γλύτωσε την παραπομπή στον εισαγγελέα, που ζητούσαν πολλά μέλη του Συμβουλίου. Φάρμακα χορηγούνταν σε άσχετο κόσμο με κωδικούς ασφαλισμένων χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν. Με τον ίδιο τρόπο άλλοι χρησιμοποιούσαν τους γιατρούς. Η Σπανοπούλου προσλάμβανε φίλους και γνωστούς,  έκανε και ειδικές μεθοδεύσεις για το εκτεταμένο φαγοπότι. Χαρακτηριστική η περίπτωση του οδοντίατρου Μάρκου Σωτηρόπουλου. Την μία ημέρα απολύθηκε από τον ΕΔΟΕΑΠ παίρνοντας 180.ΟΟΟ ευρώ αποζημίωση, του χαρίστηκαν 12.000 ευρώ που είχε πάρει προκαταβολή και πήρε και ένα δώρο  10.000    

ευρώ. Και την επόμενη ημέρα, αφού ο ΕΔΟΕΑΠ πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά, η Σπανοπούλου τον ξαναπροσέλαβε στο Ταμείο. Τόσο καλά. Τη στιγμή που πετσοκόβονταν οι συντάξεις.

 Άλλο θέμα οι τεράστιες αμοιβές σε δικηγόρους με δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Και βέβαια τα ταξειδάκια και όχι μόνο που χρεώνονταν στον ΕΔΟΕΑΠ για την κα Σπανοπούλου με κόστος δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

 

 Αυτά αρκούν για να καταδείξουν το ρόλο καί την πολιτική της . 

 

 Η Σπανοπούλου ήταν ο μοιραίος άνθρωπος που οδήγησε το Ταμείο στην καταστροφή.

Σμερνα

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας