Ιουλ. 25, 2015

Τελος εποχης για την... ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ

Τίτλοι τέλους  για την Παπαδιά . Έπειτα από  2 χρόνια και 50 μέρες  - 2013  έως 2015  -  που η γνωστή Παπαδιά κατά κόσμον  Μαρία Αντωνιάδου παρέδωσε επιτέλους  τη θέση της στο προεδρείο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων  Εφημερίδων  Αθηνών  - ΕΣΗΕΑ - έπειτα από μια κωμικοτραγική  συνεδρίαση  του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ .
Και  τη δεν είχε  η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2015 .  Πόνο και δάκρυα για την  κ. Αντωνιάδου που είδε μέσα σε λίγα λεπτά χάρη στην σθεναρή στάση     των συμβούλων  κ.κ.  Νταουντάκη, Τσαλαπάτη, Νικολόπουλου  και Φιλιππάκη   που ανάγκασαν την Παπαδιά να γράψει σε ένα χαρτί αφενός την  παραίτησή της από προεδρεύουσα  και αφετέρου να παραδεχτεί ότι  απέτυχε στο σχηματισμό δικού της Προεδρείου .
Με  πρόσωπο πελιδνό κατακίτρινη  με τις γνωστές γκριμάτσες της  αλλά με κομμένα τα φτερά  ήταν να την λυπάσαι  τη Μαρία της Φρίκης και της Σιωπής  κυρίως όταν σηκώθηκε από την  προεδρική της καρέκλα  και αναγκαστηκά παραχώρησε τη θέση της  στον   απείθαρχο  ...  κ. Δημήτρη Κοτταρίδη .
Ερε γλέντια  από δώ και πέρα .

Η  Παπαδιά  σαν βρεγμένη γάτα  κάθισε αναμεσα  στους δύο  Ηρακλείς  της παράταξής της τους κ.κ. Διόγο, Μέγα Σπογγοκολάριο , και  Χρήστο Μαζανίτη  τον πιστό της ακόλουθο  με τα  μπράτσα  μποξέρ  και με το ύφος το σκληρό .
Βέβαια πρίν εγκαταλείψη  τον Προεδρικό της θώκο  που βρίσκεται μπροστά από τον Απόστολο Παύλο  - αλήθεια πώς άντεξε  ο Απόστολος  να την ακούει για δύο ολόκληρα χρόνια ,  ο κ. Γιώργος Φιλιππάκης της έρριξε  και το τελευταίο του ... φτυσιμο .
Σπάνια  για όσους γνωρίζουμε  εδώ  και σχεδόν σαράντα χρόνια  τον  αγέροχο συνδικαλιστή  από το Αντιδικτατορικό  Φοιτητικό  Κίνημα σκληρό εκεί που χρειάζεται αλλά  και ιδιαίτερα αγαπητό σε φίλους και γνωστούς του τον έχουμε ακούσει να λούζει με τέτοια κοσμητικά επίθετα  συνάδελφό του .
Με  ήρεμο ύφος  και χρησιμοποιώντας  λέξεις που  έτσουξαν  για τα καλά την Αντωνιάδου  της είπε  νέτα σκέτα ότι είναι ανάγωγη, ελεινή , αχαρακτήριστη , με βρώμικη συμπεριφορά   απέναντι στους συναδέλφους  και άλλα πολλά  ενώ ζήτησε από την Γραμματέα να καταγραφούν στα πρακτικά  λέξη πρός λέξη.
Πού οφείλεται όμως  η πρωτοφανής έκρηξη του  έντιμου  και θαραλέου  συνδικαλιστή κ. Γιώργου  Φιλιππάκη?
Θύμα και  αυτός της θρασύτητας  της  Παπαδιάς  την κατήγγειλε μέσα στο Δ.Σ.  για το ΄'οτι  τηλεφώνησε σε  άλλο μέλος της  παράταξης της  < Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή > προκειμένου να μάθει άν η παράταξη θα την ψήφιζε  ή άν  θα έπαιρναν θέση στο  νέο Προεδρείο .
Βλέπετε ο πόνος της Παπαδιάς  ήταν άν θα την ψήφιζε η παράταξη  που εκπροσωπεί ο  κ. Φιλιππάκης  τα μέλη της οποίας βγάζουν φλίκτενες στο άκουσμά και μόνο  της λέξης - Αντωνιάδου - .
Ο  νέος προεδρεύων κ. Δημήτρης Κοτταρίδης  ξεκίνησε αμέσως σχεδόν τη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά λίγο μετά τη διέκοψε  όπως έντιμα  είχε δηλώσει από την αρχή  για την ερχόμενη Τρίτη .
Βέβαια ανάμεσα  στα άλλα  ολα τα μέλη  των παρατάξεων  της αντιπολίτευσης  τόνισαν ότι χρειάζεται άμεσα η συγκρότηση προεδρείου κυρίως για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ.
Η  Αντωνιάδου βέβαια εθισμένη  στις κομπίνες  και την αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά είχε προνοήσει  να βάλει 35 εκπροσώπους του Μεικτού  η πλειοψηφία των οποίων  ελέγχεται από εκείνη να ζητούν  τη σύγκληση  του Μεικτού  Συμβουλίου  .
Η κομπίνα της υπόθεσης βλέπετε όσο και άν στήθηκε  καλά από την Αντωνιάδου  έπεσε σε γκάφα γιατί  με προγενέστερο κείμενο των ίδιων σχεδόν πιστών της Αντωνιάδου  εκπροσώπων  περιελάμβανε  προτάσεις  που  δεν ήταν υπόψη όλων των  εκπροσώπων  με αποτέλεσμα  οι περισσότεροι άσχετα άν το υπέγραφαν  να  αγανακτήσουν .

Στη  σύγκληση του Μεικτού φυσικά πρωτοστατούσε  ένας  άλλος  ημέτερος της Αντωνιάδου  γερό παλληκάρι  ο  κ. Βότσκαρης .
Είναι  να απορεί  κάποιος  πώς μέσα  στους  <αγανακτισμένους>  του Μεικτού  έβλεπες  φαρδιά πλατειά  και  την υπογραφή της κ. Φώφης Κορίδη  που αποχώρησε από το ΠΑΜΕ  Τύπου  αλλά εκτός από εκπρόσωπος  εκλέχτηκε  και στην Εξελεκτική  Επιτροπή  του ΕΔΟΕΑΠ  με μπόλικα συγχαρητήρια  από τον Καρούτζο την Αντωνιάδου  και λοιπούς  συνεργάτες της τέως  προέδρου .
Και κάτι τελευταίο . Ενας ακόμα  πονεμένος  με τις εξελήξεις  δεν ήταν άλλος από τον δικηγόρος της Παπαδιάς κ. Απόστολο Τσαλαπάτη  που έχασε το αφεντικό του και κλαίει  και θρηνή .
Κουράγιο παιδιά  όλα εδώ πληρώνονται . Αμήν .

Πιρανχας

Σχόλια

28.07.2015 15:23

Χρυσή Κοσμάτου-δημοσιογράφος ΕΡΤ Πάτρας

Ας αναρωτηθούμε πόσο την θώπευσαν την πρώην πρόεδρο!!!

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας