Ιουλ. 23, 2015

Ανακοινωση ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ - Αναστολη καταβολης των επικουρικων συνταξεων στον ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Για τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, η απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, για την αναστολή της καταβολής των επικουρήσεων στους ασφαλισμένους, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία».

Αποτελεί το πρώτο, αλλά αποφασιστικό, βήμα για την κατάργηση της επικούρησης και την απαξίωση μέχρι εκμηδένισης της δωρεάν Υγείας - Πρόνοιας.

Σύντομα θα ...αναδυθεί ως «ανάγκη» η μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο - ο πληρώνων λαμβάνει - σε ό,τι αφορά τις παροχές Υγείας και η ένταξη στο ΕΤΕΑ, με ταυτόχρονο «κούρεμα» των επικουρήσεων.

Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσουμε την πριν από τρεις μόλις μήνες εκχώρηση από το ΔΣ του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ 15 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ, με τις ψήφους των διορισμένων σε αυτό προέδρων και μελών ΔΣ των Ενώσεων.

Με βάση τις πράξεις και παραλείψεις όλων των διοικήσεων στον ΕΔΟΕΑΠ, στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και όλων των πλειοψηφιών των Ενώσεων, που είναι στοχοπροσηλωμένες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, καθώς και των «μνημονιακών δεσμεύσεων» όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που με αφοσίωση υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, αυτός είναι ο θανατηφόρος μονόδρομος που ανοίγεται για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Δεν αφορά μόνο τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΜΜΕ, αλλά το σύνολο των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων.

Είναι έκφραση της γενικευμένης ταξικής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη στο σύνολό της.

Η «δανειοδότηση» του ΕΔΟΕΑΠ από τις Ενώσεις, όπως και κάθε διαχειριστική «μανούβρα» που προτείνουν οι καρεκλοκένταυροι της «αριστεροδέξιας», «τριτομνημονιακής» συνδιοίκησης του Οργανισμού θα έχει μόνο ολιγόμηνο βίο.

Η μόνη πραγματική διέξοδος περιλαμβάνεται στις προτάσεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ που διαχρονικά υποστηρίξαμε με συνέπεια:

  • Να εμποδίσουμε την ενοποίηση των παροχών και των συντάξεων προς τα κάτω.
  • Να πούμε από τώρα ΟΧΙ σε όποιον σχεδιασμό για μετάλλαξη του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο.
  • Να ανακληθούν άμεσα όλες οι περικοπές σε συντάξεις και θεμελιώδεις παροχές στους ασφαλισμένους.
  • Δεν αποδεχόμαστε ΚΑΜΙΑ αύξηση στις εισφορές των εργαζομένων.
  • Απαιτούμε άμεση απαλλαγή των ανέργων από κάθε εισφορά Υγείας και Ασφάλισης για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Απαιτούμε την άμεση επέκταση του αγγελιόσημου και στα διαδικτυακά ΜΜΕ, με ταυτόχρονη κάλυψη των εργαζομένων σε αυτά με Συμβάσεις, Ασφάλιση και ελεύθερη εγγραφή τους στις Ενώσεις.
  • Να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ από την κυβέρνηση την άμεση επιστροφή των κλεμμένων και «κουρεμένων» αποθεματικών του Ταμείου.
  • Οι ανάγκες του Ταμείου να καλύπτονται από τους εργοδότες με την εγγύηση και τη συμμετοχή του κράτους.

Για το ΑΜΕΣΟ πρόβλημα που αφορά στην καταβολή των επικουρήσεων του Αυγούστου, οι διοικήσεις των Ενώσεων να οργανώσουν ΤΩΡΑ, έστω και την ύστατη ώρα, τον κλάδο σε αγωνιστική - διεκδικητική κατεύθυνση.

Το κράτος και οι εργοδότες ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ!

πηγη##ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας