Ιουν. 26, 2015

Ανακοινωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

                                                   ΠΟΣΠΕΡΤ 

                                                                                          Αγία Παρασκευή, 25/6/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 

Μετά την αναβίωση των συμβάσεων των εργαζομένων και την επανασύσταση της ΕΡΤ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο προβλέπονται δύο θέσεις εκπροσώπων εργαζομένων. 

 

Σήμερα εκδικάστηκε αίτηση προσωρινής διαταγής εργαζομένων της ΕΡΤ ώστε να τοποθετηθούν δύο εκπρόσωποι εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ – όπως είναι ηθικό και νόμιμο – και οι οποίοι προέρχονται από καθολική και μυστική ψηφοφορία και είχαν τοποθετηθεί με το ΦΕΚ 63/15-2-2013, η θητεία των οποίων έληγε το 2017. Η διαδικασία ήταν ολοκληρωμένη και άψογη. Η απόφαση θα εκδοθεί μετά την κατάθεση φακέλων. 

 

Οι συνάδελφοι ζητούσαν προσωρινά και ώσπου να διενεργηθούν εκλογές το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα που όμως δεν μπορεί να είναι λιγότερο των δύο μηνών, λόγω διαδικασιών, να τοποθετηθούν οι εν λόγω εκλεγμένοι ώστε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν από το ΔΣ της ΕΡΤ καίρια ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους όπως Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, Οργανόγραμμα και πλήθος άλλων δεσμεύσεων που αφορούν και τη λειτουργία της ΕΡΤ. 

 

Η Διοίκηση της ΕΡΤ επέλεξε να αντιδικήσει γι’ αυτή την δημοκρατική διαδικασία και μάλιστα έστειλε ένα επιτελείο με επικεφαλής τη νομική σύμβουλο της ΕΡΤ και δικηγόρους πρώην συνεργάτες του Υπουργού Κεδίκογλου !!! που ευθύνονταν για το «μαύρο» της ΕΡΤ και που σήμερα δουλεύουν αξιοκρατικά(;) με έμμισθη εντολή υπό τάς διαταγάς του Διευθύνοντος Συμβούλου και οι οποίοι δήλωναν με παρρησία ότι εκπροσωπούν την Διοίκηση της ΕΡΤ και ότι η ΕΡΤ δεν θα έχει καμία βλάβη αν γίνει αποδεκτό το αίτημα των συναδέλφων, πλην όμως ήθελαν να διασφαλίσουν και να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και ειδικά τους 170 προσληφθέντες στη ΝΕΡΙΤ οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει τότε. Κατ’ αυτούς το δίκαιο θα ήταν να μην υπάρχει εκπροσώπηση καθόλου! Επίσης κατέθεσαν ότι ο νομοθέτης είχε σκοπό και λόγο το πρώτο τρίμηνο (που θα συζητηθούν όλα αυτά τα καίρια θέματα που προαναφέρονται) να μην υπάρχουν εκπρόσωποι εργαζομένων και αυτό φαίνεται καθαρά στο ότι τους δίνει το δικαίωμα να λειτουργούν χωρίς εκπροσώπους και άλλα πολλά όπως να ψηφίσουν μόνο οι εργαζόμενοι στην Αθήνα (πήγε περίπατο η αντιπροσωπευτικότητα! – αυτή αφορούσε μόνο τους 170). 

Δεν θα αναφέρουμε άλλα τραγελαφικά που ειπώθηκαν που έφτασαν στο σημείο ακόμα και να αναγκάσουν τον δικαστή να βγάλει έξω από την αίθουσα τη Νομική Σύμβουλο της ΕΡΤ. 

 

Η Διοίκηση της ΕΡΤ είναι υπεύθυνη για όλα αυτά που κατατέθηκαν, είναι υπεύθυνη γιατί χωρίς κανένα ηθικό φραγμό αφήνει αυτούς τους ανθρώπους με την όποια υπευθυνότητα είχαν για το μαύρο, να αντιδικούν με απύθμενο θράσος και υπέρμετρη αναίδεια και σαθρά επιχειρήματα γεμάτα εμπάθεια, με αγωνιζόμενους εργαζόμενους εξαιτίας των οποίων υπάρχει σήμερα η ΕΡΤ. Είναι υπεύθυνη όταν ενώ επιζητά να μην υπάρχει ρεβανσισμός την ίδια στιγμή η ίδια τον υποδαυλίζει, ξεχνώντας ότι η περίοδος είναι δύσκολη, μια περίοδος εγρήγορσης, εντατικοποίησης και υπευθυνότητας εκ μέρους όλων και πόσο μάλλον της ίδιας, ώστε να αποδοθεί στην κοινωνία η δημόσια ραδιοτηλεόραση που της αξίζει. 

 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους και δεν δέχονται να τους υπερασπίζονται αυτόκλητα οι εκάστοτε διοικήσεις της. 

 

Την ΠΟΣΠΕΡΤ δεν την εξέπληξε το γεγονός. Άλλωστε μας είχε προϊδεάσει η Διοίκηση από τις στρατιές των ημετέρων, αρχισυντακτών και άτυχων επιλογών συντονιστών σε καίρια πόστα, ανθρώπων που το μόνο τους προσόν ήταν και είναι η διόγκωση της ανασφάλειας στους εργαζόμενους και η εμμονή τους σε παρωχημένες μεθόδους διοίκησης που με απειλές και αναξιοκρατία καθώς και το επικαλούμενο εκ μέρους τους «αλάθητο του Πάπα», αλλά και τη δικαιολογία ότι παίρνουν εντολές από πολύ ψηλά, προσπαθούν να επιβληθούν και το μόνο που καταφέρνουν είναι ένα αποτέλεσμα πολύ κατώτερο του μετρίου για το οποίο η Διοίκηση απ’ ότι δείχνει δεν προβληματίζεται για να μην χαλάσει… ισορροπίες. 

 

Η Διοίκηση της ΕΡΤ αντί να βρει έναν άνθρωπο να ελέγξει από πού και πώς έχει φύγει το αρχείο της ΕΡΤ που προβάλλεται κατά κόρον από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και όπως μας καταγγέλθηκε τελευταία από το EXTRA Κύπρου στη Λεμεσό (όπως εδώ και ένα μήνα περίπου έχει ζητήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ)  και «να βάλει φίλτρα», ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση σε αυτό παρά μόνο σε νέα εξουσιοδοτημένα άτομα. 

Προτιμά την όποια ενεργητικότητά της να την διαθέτει στις συγκεκριμένες εντολές προς την παραπάνω Νομική Υπηρεσία ώστε απρόσκοπτα και χωρίς έλεγχο να κάνει το έργο που επιθυμεί και που οι εξουσιοδοτημένοι νομικοί της με θαυμασμό εξέφρασαν στην διαδικασία, δηλαδή της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας, του θολού τοπίου, του επιλεγμένου τρόπου λειτουργίας – διοίκησης και που όλα βαφτίζονται στην κολυμπήθρα της νέας ΕΡΤ και την ανοχή της κοινωνίας. 

Βέβαια είναι στην ημερήσια διάταξη και οι δημόσιες σχέσεις, οι οποίες προσωρινά δημιουργούν εντυπώσεις αλλά δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΑΝΑΠΟΔΟΣ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας