Ιουν. 15, 2015

Στο χορο της λασπης κατ` εντολη.... και η Ε. Νικολαιδου

Η γνωστή για τις εξαλλοσύνες της Εύα ΝικολαΊδου, ανησυχεί τάχα για το επίπεδο των δημοσιογράφων, που αρνούνται να ακολουθήσουν τη δική της υποδειγματική συμπεριφορά.  Είναι εντυπωσιακές οι παραστάσεις που δίνει συνεχώς καθυβρίζοντας, προπηλακίζοντας και προσβάλλοντας όποιον βρεθεί στο δρόμο της.

Πρόσφατο παράδειγμα όσα πρωτοφανή συνέβησαν στην ΕΡΤ με τα ρατσιστικά της παραληρήματα και την ισοπέδωση προσώπων, για τα οποία υπήρξε καθολική αγανάκτηση, ενώ έγινε και καταγγελία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

  Αυτό το ανεξέλεγκτο άτομο είχε προωθήσει η Μαρία Αντωνιάδου, σαν κατάλληλο για να κρίνει τη δεοντολογική συμπεριφορά των δημοσιογράφων, ώστε, μεταξύ άλλων, να αναβαθμίσει το επίπεδο του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Όμως ο κόσμος , με ιδιαίτερη αγανάκτηση για τις ξεδιάντροπες υποδείξεις της Παπαδιάς, την αξιολόγησε ανάλογα και την έφερε στην προτελευταία θέση.

  Η Νικολαίδου χολωμένη από το μαύρισμα των συναδέλφων, εξεμάνη για τρία μέλη που εκλέχτηκαν και έτσι βρήκε ευκαιρία να στραφεί εναντίον τους, με αφορμή το επεισόδιο που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ

ολοκληρωνόταν η καταμέτρηση των ψήφων. Όταν εμφανίστηκε στο μπάρ του πρώτου ορόφου με προκλητική συμπεριφορά ο γνωστός  Νίκος Καρούτζος, προκαλώντας τη γενική αγανάκτηση. Προηγουμένως η Νικολαίδου είχε η ίδια επιτεθεί, όπως και στη Γενική Συνέλευση, στην Πόπη Χριστοδουλίδου με απαράδεκτες φράσεις και δέχθηκε τη γενική αποδοκιμασία.

  Έτσι τώρα η κα Εύα βρήκε άλλο ρόλο. Θέλησε να λασπολογήσει στηρίζοντας τον άσπιλο και αμόλυντο Καρούτζο, και αποκρύπτοντας τους συνηθισμένους τραμπουκισμούς του,  τον παρουσιάζει ως θύμα.

Για τούτο κατάθεσε επιστολή προς το ΔΣ και τα Πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ, ψευδολογώντας ασύστολα  και βγάζοντας χολή σε βάρος τριών εκλεγέντων συναδέλφων της, που έκλεψαν τάχα τη δική της εκλογή.

Η επιστολή αυτή που εκφράζει δήθεν την ευαισθησία της για το χαμηλό επίπεδο των άλλων, αποδίδει απόλυτα τη νοοτροπία του Κυρίου της Νίκου Καρούτζου. Ακριβώς στα μέτρα του.!!! 

 Σμέρνα

                             ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Επιστολη της Ευας Νικολαιδου προς το Πρωτοβαθμιο Πειθαρχικο Συμβουλιο της ΕΣΗΕΑ

15/06/2015 

της Εύας Νικολαϊδου

Κοινοποίηση:

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 Η παρούσα επιστολή μου υπαγορεύεται από μια αληθινή ανησυχία όσον αφορά τη συναδελφική αλληλεγγύη, συνεργασία και επικοινωνία των δημοσιογράφων η οποία επλήγει με το παρακάτω συμβάν, που σας περιγράφω.

 Με ιδιαίτερη λύπη σας αναφέρω ένα πρωτάκουστο περιστατικό, που σημειώθηκε, στον πρώτο όροφο, του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ, γύρω στη μία το πρωί, 13 Ιουνίου 2015, το βράδυ των εκλογικών αποτελεσμάτων επισκιάζοντας, όλη τη διαδικασία με τις εντυπώσεις που άφησε.

 Είχαμε συγκεντρωθεί στον πρώτο όροφο, αρκετοί δημοσιογράφοι, υποψήφιοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι ώστε να πληροφορηθούμε τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών 11ης – 12ης Ιουνίου, για την ανάδειξη των πειθαρχικών συμβουλίων, Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου, καθώς και για τους εκπροσώπους εργαζομένων του Μεικτού Συμβουλίου.

 Όταν εισήλθε στην αίθουσα, όπου ήμασταν συγκεντρωμένοι ο συνάδελφος Νίκος Καρούντζος για να πληροφορηθεί αν είχαν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα, δέχτηκε μια απρόκλητη λεκτική επίθεση από τον συνάδελφο, Γιάννη Αποστολόπουλο, εκλεγμένο μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για αρκετές θητείες, ο οποίος καθόταν σ’ ένα τραπέζι και συνομιλούσε με την επίσης εκλεγμένο μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, Ελένη Τράϊου.

 Τα 50 περίπου άτομα που παρευρισκόμασταν μείναμε άφωνοι όταν ο συνάδελφος κ. Αποστολόπουλος, αποτάθηκε στον Νίκο Καρούντζο και τον αποκάλεσε μεταξύ άλλων υβριστικών χαρακτηρισμών «υπόκοσμε, αλήτη, κτλ.»

 Την ίδια στιγμή η Ελένη Ανδριανού, επίσης εκλεγμένο μέλος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με τον σύντροφό της, χωρίς εκείνος να έχει δημοσιογραφική ιδιότητα, προπηλάκισαν το Νίκο Καρούντζο, με σπρωξιές, φωνές και ύβρεις, προκειμένου να τον βγάλουν από την αίθουσα.

 Το απερίγραπτο και απρόσμενο αυτό σκηνικό, που θύμιζε αρχαία τραγωδία από τις κραυγές, συμπλήρωσε η συνάδελφος Πόπη Χριστοδουλίδου, επίσης νέο εκλεγμένο μέλος στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που, όλη η παρέα της, ωρυόμενες έβριζαν και απειλούσαν, χτυπώντας τα χέρια τους στο τραπέζι ενώ η κ. Χριστοδουλίδου απείλησε το Νίκο Καρούντζο, λέγοντας μεταξύ άλλων, «Θα δεις τι θα πάθεις».

 Μια ομάδα συναδέλφων έσωσαν τον κ. Καρούντζο στην κυριολεξία από τα χέρια τους διότι κινδύνεψε η σωματική του ακεραιότητα.

 Στην προσπάθειά μου να παρέμβω φιλειρηνικά για να ηρεμήσω την κα. Χριστοδουλίδου, παρακαλώντας να χαμηλώσει τη φωνή της, μου απάντησε ουρλιάζοντας: «Σου απαγορεύω να μου απευθύνεις τον λόγο», χτυπώντας τα χέρια της στο τραπέζι, πράγμα που θεώρησα αχαρακτήριστο.

 Το συμβάν αυτό ήταν πρωτοφανές. Η αδικαιολόγητη αυτή ένταση προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Μπορούν ίσως ν’ απαντηθούν από γεγονότα και πράξεις, όταν αποκαλυφτούν.

 Η Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Τράκου, παρακάλεσε την κ. Χριστοδουλίδου να μην εμποδίζει με τις φωνές της τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων και να σεβαστεί τον χώρο. Εκείνη έξαλλη της απάντησε: «εμένα μη μου κάνεις παρατηρήσεις».

 Το γεγονός δημιούργησε δυσμενή σχόλια εκ μέρους όλων των παρευρισκομένων, διότι εμφάνισαν συμπεριφορά, που απάδει, στο δημοσιογραφικό λειτούργημα και στους κανόνες συναδελφικής δεοντολογίας.

 Αναφέρω το περιστατικό διότι προσέβαλε ενώπιον τόσων ανθρώπων, δικηγόρων, εφορευτικής επιτροπής, κτλ., το κύρος και την αξιοπρέπειά μας. Υποβάθμισε το επίπεδο της εκλογικής διαδικασίας η οποία πρέπει να διεξάγεται σε συνθήκες τάξης και ηρεμίας και έγινε ευρύτερα γνωστό διότι έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Κύριοι συνάδελφοι,Το συμβάν αυτό δείχνει μια εικόνα προσβλητική για τον κλάδο μας. Οι ανοίκειες εκφράσεις, εξυβρίσεις, απειλές, βιαιοπραγίες προσέβαλαν βαρύτητα το κύρος και το ήθος του επαγγέλματος ενώ επιχείρησαν να απαξιώσουν την εκλογική διαδικασία.

 Παρακαλώ για τις δέουσες ενέργειές σας και την αποκατάσταση της ηρεμίας.

 Με τιμή,

 Εύα ΝικολαÏδου

πηγη ## Η επιστολη της Ε. Νικολαιδου ειναι απο τις ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Σχόλια

15.06.2015 22:39

Αννα Μήτρου

Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και λογικής πλέον; Ούσα παρούσα εκείνο το βράδυ μπορώ να διαβεβαιώσω τους αναγνώστες σας ότι τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα μυθ...ιστορεί η κυρία Νικολαϊδου.

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας