Μαϊ. 30, 2015

Παραληρημα Σεξιστικου περιεχομενου στην ΕΡΤ απο υποψηφια για το ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ

Στο πολυ καλο ρεπορταζ των Μαχομενων Δημοσιογραφων εμεις θα προσθεσουμε το ονομα της συναδελφου πρωην εργαζομενης στην ΕΡΤ και τωρα συνταξιουχου.

Η συναδελφος ειναι η Ευα Νικολαιδου και θα παραπεμφθει την Τριτη στο Πειθαρχικο για αναρμοστη συμπεριφορα.

Η Δημοσιευσις ειναι η ψυχη της Δικαιοσυνης

Αναποδος

                                                 -----------------------------------

Απίστευτο επεισόδιο δημιουργήθηκε σήμερα πάνω στο κτίριο της ΕΡΤ.  Δημοσιογράφος, υποψήφια στις εκλογές για το Πειθαρχικό Συμβούλιο και πρώην εργαζόμενη ξέσπασε μπροστά σε συναδέλφους σε ένα αχαρακτήριστο σεξιστικό  παραλήρημα.

  Με δυνατή φωνή  και με πολλούς αποδέκτες , οι οποίοι είχαν μείνει άναυδοι, άρχισε να λέει

απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον άλλων  εργαζόμενων στη βάση των σεξουαλικών τους προτιμήσεων αλλά και ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας.

«Πληροφορήθηκα ότι οι συμβασιούχοι της Δημόσιας Τηλεόρασης που είναι αδερφές, gay και φορείς του AIDS θα τους κρατήσουν στο νέο σχήμα της ΕΡΤ» φώναζε μεταξύ των άλλων.

Όπως μας πληροφόρησαν συνάδελφοι, 

δεν πρόκειται για… αγανακτισμένη εργαζόμενη της ΕΡΤ  σε αντιδικία με εργαζόμενους στην ΝΕΡΙΤ, αφού, όπως μας είπαν, η εν λόγω κυρία ήταν από τους πρώτους που έκαναν αίτηση στη Δ. Τ.

(το είχε ανακοινώσει η ίδια σε συνέλευση)χωρίς να προσληφθεί αλλά και ουδέποτε εμφανίστηκε για να στηρίξει την ΕΡΤ-open.  Και τώρα επανήλθε κάνοντας χρήση του δικαιώματος επαναπρόσληψης. Στο παρελθόν, δε, όπως έλεγαν άλλοι εργαζόμενοι ,είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις  λόγω της συμπεριφοράς της.

Στην προκλητικά αντιδεοντολογική στάση της κυρίας αυτής αντέδρασε ο αρχισυντάκτης εκπομπής  ό οποίος κατέθεσε έγκληση εναντίον

της προς το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ (για ανάρμοστη, απρεπή και βάρβαρη-στη βάση των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- συμπεριφορά ) αλλά ζήτησε και την άμεση παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Στην επιστολή του αναφέρει:

«Ως ιατρικός συντάκτης για πάνω από 20 χρόνια θεωρώ απολύτως απαράδεκτο ,ρατσιστικό   και ναζιστικό να χαρακτηρίζονται άτομα σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους. ο χαρακτηρισμός της κυρίας  διόλου με ακουμπά, όμως ακουμπά χιλιάδες συμπολίτες μας και δεκάδες εκατομμύρια άλλους σε όλο τον πλανήτη που είχαν την ατυχία να έχουν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο  ιό. Παιδιά νέους και μεγαλύτερους που δίνουν καθημερινά με αξιοπρέπεια τη  μάχη για τη ζωή . είναι επιστροφή στον μεσαίωνα και στα λεπροκομεία μια τέτοια τοποθέτηση. είναι ντροπή και καταισχύνη».

Στην έγκλησή του προς το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο συνάδελφος τονίζει:

«Θεωρώ απαράδεκτο, ανήθικο, αντισυναδελφικό, πάνω απ’ όλα όμως τρομακτικό να εκδηλώνεται τέτοιου είδους συμπεριφορά, πόσο  μάλλον από υποψήφια για το πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσής μας που η ίδια θα έπρεπε να καταδικάζει και να τιμωρεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

πηγη#Μαχομενη  Δημοσιογραφια

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας