Μαϊ. 23, 2015

Αντικαθιστουν Βουλευτες για να περασουν τον Ταγματαρχη

Πρωτοφανή τρικλοποδιά  στους βουλευτές του Σύριζα  που συμμετείχαν στην Επιτροπή Θεσμών  και Διαφάνειας  για το θέμα της ΕΡΤ φαίνεται ότι έβαλε ο αρμόδιος υπουργός Τύπου κ. Νίκος  Παππάς .
Οι  πληροφορίες  που δέχθηκε  ο anapodos μιλούν για εξαναγγασμό  σε παραίτηση του κ. Πετράκου από την Επιτροπή, αλλαγή όλων των βουλευτών που θα καταψήφιζαν  τον κ. Λάμπη  Ταγματάρχη  ενώ  έγινε και αλλαγή της ημέρας της ψηφοφορίας  προκειμένου να μην βρεθεί  στην επιτροπή και τον καταψηφίσει  η πεισματάρα  και φιλικά  διακέιμενη  βουλευτής στην ΠΟΣΠΕΡΤ  κ. Ραχήλ Μακρή .
Για την κ. Μακρή έγινε γνωστό ότι   προχτές Πέμπτη  που θα γινόταν η ψηφοφορία που αναβλήθηκε θα έφευγε  για Ιαπωνία  λόγω συμμετοχής της σε ομάδα βουλευτών που θα  πήγαινε  επίσκεψη στην Ιαπωνία .
Μετά από όλα αυτά  αντιλαμβάνεται καθένας ότι  ο Σύριζα θα άλλαζε όλους τους βουλευτές της ομάδας του που βρισκόταν στην Επιτροπή αυτή με άλλους που όπως έγινε γνωστό δεν  θα αντιδρούσαν και θα ψήφιζαν τον εκλεκτό του κ. Παππά  Λάμπη Ταγματάρχη .
Οι προεκλογικές  αναφορές  του Αλέξη Τσίπρα  αμέσως μετά το μαύρο  στην ΕΡΤ  τον Ιούνιο  του 2013  μιλούσαν  ότι  από τη στιγμή που θα γινόταν κυβέρνηση  θα την άνοιγε  αμέσως  σαν πραγματικά  δημόσια και αναξάρτητη , με πυρήνα  τους  εργαζόμενους  που παρουσίαζαν  το αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμά της .
Ηταν η εποχή  που σύσσωμη  η σημερινή κυβέρνηση  με επικεφαλής τότε τον ίδιο τον σημερινό Πρωθυπουργό  εμφανιζόταν στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ  και  αντάλλασσαν  συντροφικά φιλιά  και αγκαλιές με τον  πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ τον κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη τον Γαβρίλο  και τον Κούνη  αλλά και πολλούς  άλλους δημοσιογράφους και τεχνικούς  που συμμετείχαν στον αγώνα  απέναντι  από το Ραδιομέγαρο .
Ανάμεσα στα σημερινά μέλη της  Κυβέρνησης που στάθηκαν και στέκονται  χωρίς  παλινδρομήσεις  δίπλα στους εργαζόμενους  ήταν και είναι η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή  Κωνσταντοπούλου  και η βουλευτής του Σύριζα  κ. Ραχήλ Μακρή   που σίγουρα θα καταψήφιζε  τον Ταγματάρχη .
Άλλωστε  την περασμένη  Τετάρτη η κ. Μακρή  βρέθηκε  όπως συνηθίζει και πάλι  στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ  μαζί με τον  άνθρωπο που η σημερινή κυβέρνηση  ξεπούλησε  χωρίς καμμία λογική τον  κ.Παναγιώτη Καλφαγιάννη .
Το να αναγκάζεται μια κυβέρνηση να  αλλάζει  κάποια σημεία - ελάχιστα  λέει η απλή λογική  -  σε σχέση με τις εξαγγελίες της  όταν ήταν στην αντιπολίτευση μπορεί να γίνει ανεκτό από τους πολίτες .
Το να κάνει όμως στροφή  180 μοιρών  στο θέμα της ΕΡΤ  αλλά  και αλλού   σημαίνει ότι ξεχνά  όσα υπερασπιζόταν  και θεωρούσε σαν σταθερές αξίες  και κυρίως τα  ανθρώπινα δικαιώματα  που  τσαλάκωσε  και εξαφάνισε η κυβέρνηση Σαμαρά .
Οπου και άν ψάξεις  για τον κ. Ταγματάρχη δεν θα βρείς  κανένα  θετικό στοιχείο μια που όλοι  γνωρίζουν τον ρόλο  που έπαιξε  στην ΕΡΤ το 2010  έως  το 2012  αλλά και τους πανηγυρισμούς του  με το μαύρο  τον Ιούνιο του 2013 .
Για τον Διονύση Τσακνή  εκείνο  που μπορούμε να πούμε  είναι ότι τοποθετείται  σε ρόλο μάλλον κομπάρσου μια που ο πρόεδρος έχει διακοσμητική δουλειά .
Αλλες  πληροφορίες αναφέρουν από το  Μαξίμου ότι ο  υπουργός κ. Παππάς  γνώστης  του τρόπου  με τον οποίο  χειραγωγεί  πρόσωπα και καταστάσεις  έκανε πλύση  εγκεφάλου σε πολλούς βουλευτές προκειμένου να  ψηφίσουν υπέρ Ταγματάρχη ενώ  η μοναδική που θεωρείται σίγουρη  ότι θα αντιδρούσε και θα καταψήφιζε ήταν  η πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου .
Δεν είναι τυχαίο βέβαια το περιστατικό  που προβάλλουν  καθημερινά  οι αντιπολιτευόμενοι τηλεοπτικοί  σταθμοί  για το περιβόητο περιστατικό με τον αστυνομικό υποδιευθυντή έξω από τη Βουλή .
Ο μπάτσος έγινε  <σύμβολο>  αγώνα  και τα κανάλια  του βρήκαν τόσα  πλεονεκτήματα ώστε ο Πανούσης  που  αγάπησε την αστυνομία περισσότερο και από την οικογένειά του  να θέλει να τον κάνει και Αττικάρχη .
Το μεγάλο ερώτημα  που ανακύπτει  είναι ποιός  και γιατί επέλεξε  από την Κυβέρνηση  τον  Ταγματάρχη και τον Τσακνή .
Η ιστορία των δύο  διαφορετικών  προσώπων  είναι σύνθετη  αλλά  εκπληκτική  από  πολλές  πλευρές .
Πρίν από μερικά χρόνια όταν ο Δ.Τσακνής  βρισκόταν ακόμα  στην αγκαλιά  του ΚΚΕ  ο  σημερινός  Πρωθυπουργός τον είχε προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας .
Τότε  ο Τσακνής ρώτησε την κ. Αλέκα Παπαρήγα  άν θα συμφωνούσε  να θέσει  υποψηφιότητα για δήμαρχος  έπειτα από την πρόταση του Τσίπρα .
Οπως ήταν φυσικό η κ. Παπαρήγα  του είπε ένα  δυνατό ΟΧΙ  και η ιστορία τέλειωσε εκεί .
Για όσους γνωρίζουν τον Τσακνή από την δικτατορία  και στη συνέχεια  στην περίοδο  της μεταπολίτευσης  γνωρίζουν καλά ότι  ο σημερινός τραγουδοποιός  είχε δώσει  σειρά από αγώνες  και στάθηκε  έντιμα και καθαρά απέναντι σε φίλους και συντρόφους .
Τώρα για τον κ. Λάμπη Ταγματάρχη  τί να πούμε ;
Η περίοδος  που  γίνεται γνωστός είναι  από την εποχή που με τον  ογκόδη  κ. Θανάση Λάλα  δημιουργούν τα < Κακά παιδιά  >  και  πάει λέγοντας .
Βέβαια ο κ. Ταγματάρχης  βρισκόταν πάντα σε πόστα  διευθυντικά  με επαφές  και στενές σχέσεις με το μιντιακό σύστημα και τους έλληνες  ολιγάρχες .
Εκείνο για το οποίο απορρεί κάποιος είναι το γιατί δεν βρίσκεται κάποιος καναλάρχης  να τον πάρει στο  κανάλι του μια που  ο σημερινός Πρωθυπουργός τον θεωρεί τόσο ικανό  ώστε  ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός να  σαρώσει τα πάντα ;
 Το σίγουρο πάντως είναι ένα .  Ολοι  συμφωνούν ότι άν ανοίξει τη Δευτέρα 25 Μαίου  2015  η ΕΡΤ  όπως ζήτησε ο Πρωθυπουργός σύντομα  οι πρώτες συγκρούσεις  θα γίνουν σε επίπεδο  ηγεσίας της ΕΡΤ και εκεί βέβαια  είναι  απόλυτα  ξεκάθαρο  ότι  ο μονημάς μπορεί να νικήσει  τον  καλλιτέχνη .
Οι εργαζόμενοι  στη νέα ΕΡΤ  τί θα κάνουν ; Και βέβαια  το μεγάλο αναπάντητο ερώτημα  είναι  άν η πολιτική  που είναι έτοιμος να ακολουθήσει ο κ. Καλφαγιάννης  - με νέες  μάχες  -  και αρκετές συμμαχίες  θα σταθούν ικανές  να αντιμετωπίσει  το νέο καταστημένο ;
Πιράνχας

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας