Μαϊ. 21, 2015

Περιεργα παιχνιδια με την περιθαλψη στον ΕΔΟΕΑΠ

Ερωτήματα ως προς την αιφνιδιαστική λήξη της σύμβασης με το διαγνωστικό κέντρο "Ιατρόπολις" και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, θέτουν προς τη νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ τα μέλη του ΔΣ Πόπη Χριστοδουλίδου, Γιάννης Αγγέλης και Κώστας Ντελέζος.

Διαβάστε την επιστολή τους που παραμένει αναπάντητη μέχρι σήμερα:

Προς πρόεδρο Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ, κ. Ευ.Τάτση

Επιτροπή ΤΥΠ

Κοινοποίηση : μέλη Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ

γεν.διευθυντή, κ.Ιω. Μιχαλακούκο

Τομεάρχη ΤΥΠ, κ. Μ.Γκιώνη

Μετά από επώνυμες διαμαρτυρίες συναδέλφων ασφαλισμένων, την Παρασκευή 15 Μαίου, αλλά και μετά από δική μας τηλεφωνική επιβεβαίωση, την επομένη,  στο διαγνωστικό κέντρο ‘Ιατρόπολις‘ Χαλανδρίου, ρωτάμε εγγράφως και επισήμως και ζητάμε κατά τον ίδιο τρόπο έγγραφη και   άμεση απάντηση και αναλυτική ενημέρωση:

Για ποιο λόγο οι υπεύθυνοι του κέντρου υποστηρίζουν πως έληξε ξαφνικά και απροειδοποίητα η σύμβαση του ‘Ιατρόπολις‘ με τον ΕΔΟΕΑΠ, ζητώντας από τα μέλη-μετόχους μας να πληρώσουν τις εξετάσεις τους ως ιδιώτες. 

Τα ερωτήματα είναι εύλογα:

- Πως γίνεται ξαφνικά από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, μετά τις 4, όπως μας είπαν από την γραμματεία του κέντρου, να δόθηκε από το λογιστήριό τους εντολή να απαντούν πως έχει λήξει η σύμβαση με τον ΕΔΟΕΑΠ;

- Δεν είχαν ειδοποιήσει ούτε εγγράφως, ως όφειλαν, ούτε προφορικώς, κανέναν από τις υπηρεσίες μας, ούτε την Επιτροπή ΤΥΠ, ούτε τον Διευθυντή, ούτε την  Τομεάρχη ΤΥΠ, ούτε και τον προϊστάμενο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας;

- Και πώς έγινε αυτό, αφού οι νομικοί τους γνωρίζουν πάρα πολύ καλά  ότι παραβιάζουν τους όρους της σύμβασης;  

- Και πως εξηγείται, αφού ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είχε ποτέ πρόβλημα μαζί τους;

- Έχει υπάρξει επικοινωνία και πότε, για τελευταία φορά υπευθύνων του κέντρου με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού και αν υπήρξε, τί ακριβώς αφορούσε και τί ειπώθηκε σε αυτή; 

Το θέμα είναι σοβαρό γιατί ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι, ενώ ταυτοχρόνως δημιουργείται αρνητική εικόνα για τον ΕΔΟΕΑΠ .

Με την ευκαιρία , επιθυμούμε να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, αν υπάρχουν παρόμοια προβλήματα και με άλλα διαγνωστικά κέντρα  ή νοσοκομεία και να ενημερωθεί το ΔΣ , την Πέμπτη 21 Μαΐου, με αναλυτικά και ακριβή στοιχεία. 

Επίσης, να μας ενημερώσετε τί μέτρα προτείνετε να ληφθούν για να μην παρουσιάζονται ανάλογα προβλήματα και να μην ταλαιπωρούνται οι μέτοχοι-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ.

Γιατί για μας -και θέλουμε να πιστεύουμε και για όλα τα μέλη του Δ.Σ- πρώτα και πάνω από όλα,  προέχει ο ασφαλισμένος και η εξυπηρέτηση του.

 Με εκτίμηση

 Τα μέλη του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ

 Γιάννης Αγγέλης, Κώστας Ντελέζος, Πόπη ΧριστοδουλίδουΣας κοινοποιούμε τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση όπως δημοσιοποίησε το μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπη Χριστοδουλίδου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Ομως η Πόπη Χριστουδουλίδου δεν διοικεί μετά το τελευταίο "πραξικόπημα" στον ιατροφαρμακευτικό φορέα δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων.
Ελπίζουμε να δοθούν επίσημα εξηγήσεις από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ σε όλους τους ασφαλισμένους...

 Πόπη Χριστοδουλίδου: Για να είμαστε ξεκάθαροι, από την πρώτη στιγμή, κάναμε επειγόντως δυναμική παρέμβαση για το γεγονός, πως, μεγάλο διαγνωστικό Κέντρο ανακοίνωνε, την Παρασκευή, 15 του μήνα στους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ ότι έληξε η σύμβαση και πρέπει να πληρώσουν ως ιδιώτες.
Είμασταν στον ΕΔΟΕΑΠ , Δευτέρα, Τρίτη με επιστολή, προφορική παρέμβαση και πίεση. Το θέμα έληξε σήμερα 20 του μήνα, οπότε και το διαγνωστικό κέντρο δέχεται κανονικά τα μέλη του Οργανισμού.( οι λεπτομέρειες δεν εξυπηρετούν τον Οργανισμό, αυτή την ώρα).
Οι Αγγέλης, Ντελέζος, Χριστοδουλίδου κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και το αποτέλεσμα είναι θετικό για τα μέλη-μετόχους.
Επίσης, τα ομοιοπαθητικά, τα έκοψε, η πλειοψηφία του προηγούμενου ΔΣ, παρά την σθεναρή αντίθετη άποψη, την δική μου και του Αγγέλη, επί προεδρίας Σόμπολου και με πρόταση ταμία Χριστόπουλου- την οποία ψήφισε και ο γ.γ .
Το ξαναφέραμε, σε νεότερο συμβούλιο το θέμα, εγω και ο Αγγέλης και αρνήθηκε η πλειοψηφία να ΑΛΛΑΞΕΙ την λανθασμένη απόφασή της.
Την περασμένη εβδομάδα, το ξαναέφερε, στο Δ.Σ, η Επιτροπή ΤΥΠ , Σταθάτου, Καρούτζος, Παπαιωάννου, προτείνοντας να τα επαναφέρουμε.
Το ψηφίσαμε κι εμείς, γιατί είναι πεποίθησή μας πως ήταν λάθος να κοπουν. Και δηλώσαμε ικανοποιημένοι, που, ο κ. γ.γ κατάλαβε, πως είχε ψηφίσει λανθασμένα την πρόταση του πρώην ταμία να κοπούν, στο προηγούμενο Δ.Σ.
Και τέλος , η Επιτροπή ΤΥΠ έφερε την πρόταση να προσληφθεί και δεύτερος οφθαλμίατρος- το είχαμε προτείνει, στο προηγούμενο Δ.Σ, εγώ κι ο Αγγέλης και το υποστήριξε και ο κ. Σόμπολος και το απέρριψε η πλειοψηφία- γιατί δεν ήθελαν με τίποτα να κατανοήσουν ότι, ο ΕΔΟΕΑΠ έχει πράγματι ανάγκη από δεύτερο οφθαλμίατρο.
Το ψηφίσαμε, γιατί, τουλάχιστον, για μας τους τρεις, προέχει η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων , πάνω και πρώτα από όλα.
Αλλά, ούτε καινούργιο είναι, ούτε έγινε κατόπιν επιφοίτησης...
Αυτά, για να γνωρίζετε, όλοι τι συμβαίνει. Να είστε βέβαιοι και βέβαιες, ότι και μάχες δίνουμε και αντιστεκόμαστε και είμαστε σε εγρήγορση.
Θα επανέλθουμε!

πηγη##Πρωτοβουλια για την Ανατροπη

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας