Απρ. 20, 2015

Δ.Κουτσουμπα προς ΕΣΗΕΑ για την εκπροσωπο ...Ταφου

  Ποια η θέση σας για την αγωγή του μέλους σας Α. Παναγιωταρέα;

 

Επιστολή της Δέσποινας Κουτσούμπα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που κοινοποιείται και στο Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας 

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Συνημμένη θα βρείτε την αγωγή που έχει ασκήσει εναντίον μου η δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ Άννα Παναγιωταρέα, καθώς και τα όσα προηγήθηκαν της αγωγής.

Σας επισημαίνω ότι, όπως θα δείτε και στα συνημμένα, η δημόσια κριτική που άσκησα στα πεπραγμένα της κας Παναγιωταρέα στο Υπουργείο Πολιτισμού αφορούσε την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός μου, ως Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και ως μέλος του ΔΣ έως σήμερα, να ασκώ συνδικαλιστικό έλεγχο στο πλαίσιο της προσπάθειας του Συλλόγου να διαφυλάξει την διαφάνεια, την αξιοκρατία και την χρηστή διοίκηση, που είναι απαραίτητες να διέπουν κάθε πράξη της διοίκησης, καθώς και να αντιμετωπίσει την προσπάθεια παράκαμψης των αρμόδιων υπηρεσιών του δημοσίου από εξωθεσμικούς παράγοντες, με ό,τι αποτελέσματα έχει αυτό όταν συμβαίνει. (Βλ. και ανακοίνωση ΣΕΑ http://www.sea.org.gr/details.php?id=366)

Σας επισημαίνω επίσης ότι η κα Παναγιωταρέα με ενάγει για «συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου» με αφορμή δύο αναρτήσεις στο facebook, οι οποίες ποτέ δεν δημοσιεύτηκαν στον τύπο,

και ενώ η ίδια έχω προηγουμένως δηλώσει (σε μία από τις αναρτήσεις για τις οποίες είμαι εναγόμενη) ότι: «ανήκω στο χώρο της Αριστεράς, κι από θέση αρχής και υπεράσπισης της ελευθερίας του τύπου, είμαι αντίθετη στις δικαστικές διώξεις δημοσιογράφων και εφημερίδων καθώς και των νόμων που τις επιτρέπουν».

Αντιθέτως, η κα Άννα Παναγιωταρέα με ενάγει με τις διατάξεις του νόμου που έχει καταγγελθεί πολλάκις από την ΕΣΗΕΑ ως «τυποκτόνος», αναφέροντας επί λέξει στην αγωγή της: «Η ελευθερία του τύπου δεν αποτελεί αυτοσκοπό» (σελ. 7 της αγωγής)

Εν όψει της 7ης Μαΐου 2015, οπότε και έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, θα ήθελα να γνωρίζω ποια είναι η θέση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τη χρήση των τυποκτόνων διατάξεων από μέλη της, όπως η κα Άννα Παναγιωταρέα, καθώς και για τη χρήση ένδικων μέσων ενάντια σε συνδικαλιστική δράση.

Εν όψει της 7ης Μαΐου 2015, οπότε και έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, θα ήθελα να γνωρίζω ποια είναι η θέση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τη χρήση των τυποκτόνων διατάξεων από μέλη της, όπως η κα Άννα Παναγιωταρέα, καθώς και για τη χρήση ένδικων μέσων ενάντια σε συνδικαλιστική δράση

πηγη mediatv

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας