Μαρ. 23, 2015

Ανακοινωση Ενωμενων Δημοσιογραφων [Αντωνιαδου - Καρουτζος ]

ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
Σε ένα απέραντο φρενοκομείο μετατρέπεται ο ΕΔΟΕΑΠ. Την ώρα που ο Οργανισμός κινδυνεύει, ακόμη και η σύγκληση του ΔΣ αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης. Με αφορμή το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 1968 – οπότε και λειτούργησε ο ΕΔΟΕΑΠ- ο πλειοψηφών σύμβουλος δεν προέρχεται από την ΕΣΗΕΑ αλλά από την ΕΠΗΕΑ, συγκαλούνται αύριο, Τρίτη 24 Μαρτίου, δύο διαφορετικά συμβούλια:
Το ένα συγκαλείται από τον κ. Τάτση της ΕΠΗΕΑ ο οποίος εξελέγη με 690 ψήφους, για ώρα 12.00 μμ. Η επιστολή σύγκλησης του ΔΣ εστάλη την περασμένη Πέμπτη.
Το δεύτερο , για τις 10.30 π.μ., από την κ. Πόπη Χριστοδουλίδου, η οποία με 644 ψήφους, πλειοψήφησε στις εκλογές της πλειοψηφούσας Ένωσης- μέλους του ΕΔΟΕΑΠ, της ΕΣΗΕΑ. Η κα Χριστοδουλίδου έστειλε την πρόσκληση σήμερα το πρωί επισυνάπτοντας μάλιστα σχετική γνωμοδότηση εργατολόγου που ειδικεύεται σε θέματα εκπροσώπησης των υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική πρόσκληση της κας Χριστοδουλίδου σύγκλισης του ΔΣ για την περασμένη Παρασκευή την ημέρα που γινόταν επανακαταμέτρηση των ψήφων στην ΕΣΗΕΑ μετά από σχετικό αίτημα.
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι λειτουργώντας ως δύναμη υπευθυνότητας, από την περασμένη Παρασκευή ζήτησαν γραπτή γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ, για το ποιός έχει το δικαίωμα σύγκλησης του ΔΣ, με αφορμή την πρόσκληση που είχε αποστείλει ο κ. Τάτσης εικοσιτέσσερις ώρες πριν . Ενημερώνουμε δε τους συναδέλφους ότι όποια και αν είναι γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΔΟΕΑΠ, δεν θα ακολουθήσουμε τα παιγνίδια που παίζονται σε βάρος του Ταμείου μας.
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι δεν αμφισβητούν το δικαίωμα του πρώτου σε ψήφους συμβούλου της ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ να εκλέγεται πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού. Πάντως το 2013 η κα. Χριστοδουλίδου, δεν αναγνώριζε το δικαίωμα του πρώτου σε ψήφους συμβούλου από την ΕΣΗΕΑ να εκλεγεί Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ. Παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωσή της σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει στον Sport Fm: - «Καταρχήν να πούμε ότι ο κύριος Σόμπολος δεν είναι πρόεδρος, το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ είναι σαφές, κανένας που βγαίνει πρώτος σε ψήφους δεν γίνεται πρόεδρος. Πρέπει να αποφασίσουνε λοιπόν οι υπόλοιποι 8 γιατί είναι 9 τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ για το ποιος θα γίνει πρόεδρος. 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσείς θα διεκδικήστε υπό προϋποθέσεις έστω την προεδρία ; 
- Ναι δεν την αρνούμαι την προεδρία ή εγώ ή ο κύριος Αγγέλης . Αν θέλουν οι άλλοι συνάδελφοι να προτείνουν ή τον κύριο Αγγέλη ή εμένα, γιατί ο κύριος Αγγέλης είναι και οικονομικός συντάκτης και είναι διαμάντι συνάδελφος για αυτό και δέχτηκα να κατέβουμε και οι δύο ως δίδυμο πολύ ευχαρίστως». 
Τα συμπεράσματα δικά σας….
Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να αποκτήσει Πρόεδρο τώρα καθώς το ζήτημα είναι η χάραξη πολιτικής που θα οδηγήσει στη διάσωση του Οργανισμού και όχι ποιος θα καθίσει στην προεδρική καρέκλα.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας