Μαρ. 6, 2015

Καθαρες κουβεντες

Οι  εκλογές  στον ΕΔΟΕΑΠ  που πραγματοποιούνται  την ερχόμενη βδομάδα  11 και 12  Μαρτίου  στην ΕΣΗΕΑ  αποτελούν μια  μετωπική σύγκρουση  μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων  στο χώρο των δημοσιογράφων  αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων  μελών της ΕΠΗΕΑ.

Ανάμεσα στους υποψήφιους  για το 9μελές  Διοικητικό  Συμβούλιο   δεσπόζουσα θέση έχουν   τα δύο μέλη της ΕΣΗΕΑ  κ.κ. Πόπη  Χριστοδουλίδου και Γιάννης Αγγέλης  . Από την ΕΣΗΕΑ  εκλέγονται  για το Δ.Σ.  πέντε μέλη  από την ΕΠΗΕΑ δύο ενώ  από ένα μέλος εκλέγουν οι Ενώσεις των δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων  της Θεσσαλονίκης .

Στη διετία που πέρασε  οι δύο δημοσιογράφοι που τίμησαν  την ψήφο των συναδέλφων τους για  ένα ΕΔΟΕΑΠ   στιλοβάτη   συνταξιούχων εργαζομένων αλλά κυρίως των  ανέργων συναδέλφων μας  ήταν η Πόπη και ο Γιάννης  .

Πέτυχαν σημαντικά πράγματα  αλλά πάνω απόλα  δεν υποχώρησαν σε πιέσεις ,  λαμογιές  και ίντριγκες  για την μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ  σε  επαγγελματικό ταμείο  κάτι που ποθούσαν  τα μνημονιακά μέλη του Δ.Σ. που προέρχονται είτε από την ΕΣΗΕΑ είτε  από την ΕΠΗΕΑ  και κυρίως  οι φίλοι  του  κ. Μάρκου ...

Τήν ίδια στιγμή  διακαής  πόθος  της κυβέρνησης Σαμαρά -  Βενιζέλου των  εκδοτών  αλλά και του Δ.Ν.Τ.  και  όλων των  βρώμικων κυκλωμάτων  

που  τρώνε  το μεροκάματο των  εργαζομένων  στο χώρο του τύπου  και κυρίως της  γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΑ  που αποτελούν και  τον κυβερνητικό συνδικαλισμό  ήταν η μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό  ταμείο  .

Στην πρόσφατη συνέντευξη  του ΕΔΟΕΑΠ  δεν πέρασε  απαρατήρητη  η τοποθέτηση  της  υποψήφιας κ. Αντζυ Σταθάτου  παρατρεχάμενης  της κ. Αντωνιάδου που μίλησε για μειώσεις  στις επικουρικές συντάξεις  . Και να φανταστεί κάποιος  ότι η καλή αυτή συνάδελφος  θέλει να εκλεγεί στο Δ.Σ.  του Οργανισμού .

Ομως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη  η υποψηφιότητα μιας νέας  συναδέλφου  που  κατεβαίνει  για πρώτη φορά  στη μάχη του σταυρού  για μια θέση στην Εξελεκτική Επιτροπή .

Γνωστη  συνδικαλίστρια  μια που είναι εδώ και χρόνια εκπρόσωπος  των  εργαζόμενων στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ . Μιλάμε για την κ. Φώφη  Κορίδη  η οποία μέχρι πρότινος  συμμετείχε  στο Μεικτό  Συμβούλιο  της ΕΣΗΕΑ  . Για όσους γνωρίζουν από κοντά τη Φώφη   Κορίδη  μπορούν να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια  τόσο για τους αγώνες  που έκανε  για να λύσει προβλήματα των εργαζόμενων στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ  όσο  και για το ήθος αλλά και την αξιοπρέπεια  και εντιμότητα  που την διακρίνει .

Η Φώφη  τόλμησε, και έκανε πολύ καλά  να θέσει μόνη της υποψηφιότητα   για την εξελεκτική  επιτροπή  χωρίς να  σέρνει πίσω της βαριδια .

Η συνάδελφος  με πολλές  γνώσεις γύρω από τα  οικονομικά θέματα  θεωρούμε  ότι θα  προσφέρει  πολλές υπηρεσίες  στον Οργανισμό και προτίστως  στους συναδέλφους  της που είμαστε σίγουροι ότι θα την ψηφίσουν .

Καλή επιτυχία  Φώφη .

Τιπουκειτος

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας