Φεβ. 7, 2015

Ακαδημαικο Παρασκηνιο …. συνεχεια του Θεατρου Σκιων

Οκτώ    μέλη του  Διοικητικού  Συμβουλίου  της ΕΣΗΕΑ  αποφάσισαν  στην   συνεδρίαση  της Παρασκευής  6 Φεβρουαρίου  να σκορπίσουν  στους πέντε ανέμους  περισσότερα από 150.000 ευρώ για να γίνει  το κέφι  της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου  κ. Μεριλένας Κατσίμη .

Η κ. Κατσίμη που ανήκει  στην παράταξη   της Συσπείρωσης  - βλέπε πλέον Σύριζα δηλαδή κυβέρνηση -  έχει  σαν απωθημένο να δημιουργήσει την περιβόητη  Ακαδημία των Δημοσιογράφων  την γνωστή Κατσίμειο  Ακαδημία όπως την ονόμασε  ο  γνωστός  δικηγόρος  κ.  Αποστόλης Τσαλαπάτης  ο άνθρωπος που  προσλήφθηκε και ακριβοπληρώνεται από  την  πρόεδρο κ. Αντωνιάδου  για να την στηρίζει ... νομικά .

Αυτοί που ψήφισαν για να πεταχτούν στον αέρα οι 150.000  ευρώ και βάλε  δεν είναι άλλοι από  την παράταξη  της Συσπείρωσης  δηλαδή οι κ.κ.  Δημήτρης Τρίμης  Μαριλένα  Κατσίμη  και Γιώργος Γιουκάκης . Από την παράταξη της κ. Αντωνιάδου είναι οι  κ Αντωνιάδου, Δημήτρης Κοταρίδης  και  φυσικά ο κ. Διόγος ενώ  πέτυχαν να σύρουν  μαζί τους    και  την  αδελφή παράταξη  της Δεξιάς  δηλαδή τον κ.  Κυρίτση αλλά και   την κ. Γυπάκη  .

Στόχος  της κ. Κατσίμη που την   διακρίνει  η πλήρης ανικανότητα  γύρω από τα συνδικαλιστικά , η μόνιμη  απουσία της από όλες τις  κινητοποιήσεις αλλά και η μέχρι πρόσφατα  επιδίωξή της να πάει στη ΝΕΡΙΤ  - σωστά διαβάσατε-  είναι η  εγκατάσταση  γνωστών καθηγητών των πανεπιστημίων  με τους οποίους έχει .... στενούς δεσμούς...  στην ΕΣΗΕΑ . 

Γιατί όμως  ?  

Γιατί απλούστατα  οι δεσμοί της με το καθηγητικό κατεστημένο είναι  δια βίου ...

Ετσι λοιπόν  με  μπροστάρη τον   καλοπληρωμένο διευθυντή της ΕΣΗΕΑ  κ. Χρήστο  Μπούση  έκαναν μειοδοτικό  διαγωνισμό και κάλεσαν  τεχνικές εταιρείες  να αναλάβουν όπως έλεγαν στην αρχή μια που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις  τη βελτίωση  του 7 ου  ορόφου. Στη συνέχεια και πάλι χωρίς απόφαση συμβουλίου  αποφάσισαν ότι  πρέπει να  φτιαχτεί και η ταράτσα του εβδόμου  ώστε όπως φάνηκε να μπορούν  όλα τα μέλη της   'Ενωσης μια που έλυσαν τα οικονομικά τους προβλήματα να κάθονται αναπαυτικά στις  πολυτελείς τους  πολυθρόνες και να αγναντεύουν  τον Σαρωνικό την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό .

Θαύμα συνάδελφοι .  'Εγινε  ένα μικρό θαύμα στην ΕΣΗΕΑ  εκτός απο τα πολλά που πέτυχε να κάνει η  κ. Πρόεδρος .

Και όπως πολύ  σωστά   είχε πεί στην κ. Κατσίμη ο  καλός  συνάδελφος Δημήτρης  Τσαλαπάτης  ότι  θα έπρεπε να σέβεται  κάποιους  δικούς της ανθρώπους  εντούτοις  η ίδια φαίνεται ότι έδωσε  συγκεκριμένες οδηγίες στους δύο τεχνικούς της ΕΣΗΕΑ  κ.κ.  Μάκη Λαχανά και  Λυρά  να κάνουν μελέτη  χωρίς   πλήρεις αποφάσεις του συμβουλίου .

Αυτό φάνηκε όπως με ενημέρωσαν  στο Συμβούλιο της  6ης Φεβρουαρίου  όπου κλήθηκαν οι δύο τεχνικοί και  έλεγαν για να πάρουν τα χρήματά τους που μέχρι τώρα η πλειοψηφία του συμβουλίου δεν τους τα δίνει  ότι από τον περασμένο χρόνο,  Μπούσης και Κατσίμη τους έδιναν οδηγίες για το τί θα πρέπει να κάνουν .

Η ουσία φίλοι μου ήταν  να παρθεί μια απόφαση με τις τρείς παρατάξεις και τους οκτώ συναδέλφους  να ψηφίζουν για τα  χρήματα  που θα δαπανηθούν και θα φτάσουν μέχρι τις 150.000  ευρώ .

Πώς θα φτάσουν?  Απλούστατα   η μειοδότρια εταιρεία  ζητά 108.000  ευρώ και κάτι ψιλά για να κάνει το έργο αλλά με  το ΦΠΑ   το ποσό θα αγγίξει και ίσως  ξεπεράσει τις 150.000  ευρώ .

Ευτυχώς που βρέθηκαν  και δύο  συνάδελφοι  που  σεβάστηκαν τα χρήματα  της Ένωσης  και  κυρίως τα χρήματα των συναδέλφων τους  και   απείχαν από  α έργα βιτρίνας .

Πρόκειται  για την κ. Νανά Νταουντάκη  και τον κ. Γιώργο  Φιλιππάκη οι οποίοι  όχι μόνο κατάγγειλαν τα έργα βιτρίνας  σε καιρό  οικονομικής κρίσης που επιδίδεται  η  πλειοψηφία του Συμβουλίου αλλά  τους έκαναν χοντρή κριτική .

Το θράσος  της κ. Κατσίμη  έφτασε στο απροχώρητο  με αποτέλεσμα να  ουρλιάζει οταν τοποθετείτο η κ. Νανά  Νταουντάκη η οποία με  αδειάσιστα επιχειρήματα  ανέτρεψε  τη σαθρή  λογική της κ. Κατσίμη .

Από κοντά και ο  αρχηγός των έξη στο Δ.Σ.  κ. Τρίμης που προσπαθούσε  με φωνές  να  αναγκάσει την κ. Νανά  Νταουντάκη να  μη μιλάει .

Από την πλευρά του  ο κ. Γιώργος  Φιλιππάκης  κατηγγειλε  ολόκληρη τη φιέστα  του συμβουλίου  και κυρίως τόνισε ότι  πρόεδρος και γραμματέας  αλλά και οι δύο  μαζί  παρατάξεις  επιδίδονται  σε έργα βιτρίνας όπως άλλωστε  και   με την περιβόητη έκθεση  .

Ακρως  κωμική  ήταν η παρουσία της κ. Γυπάκη που ενώ σε προηγούμενες συνεδριάσεις  ούρλιαζε ότι δεν θα τα ψηφίσει  στη συνεδρίαση  τα υπερψήφισε .

Α να μην   ξεχάσουμε και τη στάση του κ. Κυρίτση ο οποίος ενώ έκοψε και το... χαρτί τουαλέτας... για να κάνει δήθεν οικονομίες  τον κατέβασαν με το ζόρι και ψήφισε και αυτός με τη σειρά του .

Οι παρατάξεις  των Τρίμη και  Αντωνιάδου  τη γλίτωσαν   αυτή τη φορά μια που ήταν άρρωστος ο Δημήτρης Τσαλαπάτης  και δεν συμμετείχε στο  Δ.Σ. Βέβαια  κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα  άν η κ. Αντωνιάδου και η παρέα της  θα χαρίσουν την ταράτσα σε κάποιον  ιδιοκτητη  καφετέριας  όπως το  ισόγειο και ο πρώτος όροφος  που  αποδίδουν  στην Ένωση  το υπέρογκο  ποσό των 1100  ευρώ το μήνα . 

Πραγματικά είναι να απορρεί κάποιος  τί γίνεται ρε παιδιά στον Σύριζα?  Ο  μέγας  κ. Γιώργος  Σαββίδης  που αρέσκεται να  κινεί τα  νήματα   στις μάχες των δημοσιογράφων δεν  παίρνει είδηση  για  τα λεφτά της  Ένωσης  που θα πεταχτούν  στον αέρα?

Ο νέος  ηγέτης της παράταξης  που θα εμφανισθεί σύντομα  ο κ.  Σταμάτης  Νικολόπουλος  δεν παίρνει είδηση  για τίποτα ? 

Εκτός  άν είναι αλήθεια  τα όσα λέγονται  ότι  στηρίζει τον κ. Τρίμη  σε όλες του  τις ενέργειες ?

Υπάρχει  όμως και κάτι άλλο .  Ο  κ. Τρίμης  και η παρέα του λέγεται  ότι  περιμένουν πώς και πώς τις εκλογές  για να βγούν πάλι  - όπως εκτιμούσαν στις προηγούμενες   πρώτη δύναμη -  χωρίς τον ξενοδόχο . 

Φυσικά  ο ξενοδόχος δεν ήταν άλλος από την κ. Αντωνιάδου  που με τη βοήθεια του τότε  Μαξίμου της εκκλησίας και των εργοδοτών  τον πέταξε έξω από το καναβάτσο .

Θα  αποτελέσει  μεγάλη ντροπή  συνάδελφοι   να ψηφισθεί και πάλί η παράταξη Συσπειρωση- Δούρειος  Τύπος  για να  αποδομηθεί πλήρως η Ένωση  Συντακτών .

Τώρα  τα πράγματα έχουν αναστραφεί . Και  είναι φυσικό  πολλοί συνάδελφοι στην πλειοψηφία άνεργοι  να τρέχουν για εγγραφή  στους καταλάγους  της Συσπείρωσης  για να βρούν μια δουλειά  .

  Ομως  όπως και να έχουν  τα πράγματα  η παράγκα του Τρίμη καλό θα είναι  να  κατεδαφιστεί  κάποια στιγμή  .

Πιράνχας ,

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας