Ιαν. 24, 2015

Τσιπρας… δεσμευση για την ΕΡΤ

Αλέξης Τσίπρας 23-1-15 στην διακαναλική συνέντευξη:

"Και βεβαίως σε ό,τι αφορά το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ξέρετε εκεί είναι τα πράγματα απλά. Δεν θα κάνουμε τίποτε σπουδαίο. Απλά θα επιδιώξουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι. Αυτό και μόνο: να εφαρμοστούν οι νόμοι. Και για να θυμηθώ μια ρήση του αείμνηστου ηγέτη της Αριστεράς του Ηλία Ηλιού, τι έλεγε; «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»! Ελπίζω να μη χρειαστεί να ταράξουμε κανέναν, διότι είναι υποχρέωση όλων να τηρούν τη νομιμότητα σε αυτό το τόπο.

Και σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ έχουμε δεσμευτεί ότι η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει και θα επαναλειτουργήσει χωρίς εμείς να ξαναμπούμε ή να πειραματιστούμε με μεθόδους αυταρχισμού. Δηλαδή να βάλουμε μαύρο στην οθόνη, να προχωρήσουμε σε λογικές «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει, θα ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος σύντομα όμως, ήδη έχει γίνει μεγάλη διαβούλευση και θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη νέα Βουλή.

Και η ΕΡΤ που θα λειτουργήσει, δεν θα έχει σχέση με το μοντέλο που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Εμείς θέλουμε μια δημόσια τηλεόραση ισχυρή, αλλά η δύναμή της θα βρίσκεται στον πλουραλισμό, στη δημοκρατία, στην έγκυρη ενημέρωση. Εμείς δεν θέλουμε και ξέρετε δεν έδωσα ποτέ συνεντεύξεις εγώ σε γλάστρες δημοσιογράφους, δεν φοβήθηκα τη δημοσιότητα, δεν έκρυψα τις αδυναμίες μας, δεν τις κρύψαμε ποτέ.

Εμείς θέλουμε μια πλουραλιστική ΕΡΤ όπως και πλουραλιστικός θα είναι ο τρόπος επικοινωνίας της νέας Κυβέρνησης με τον πολίτη. Η δική μας δύναμη είναι η επικοινωνία με τον πολίτη, η εμπιστοσύνη με τον πολίτη. Και θέλουμε να οικοδομήσουμε αυτή την σχέση εμπιστοσύνης στη βάση της αλήθειας. Δεν θα κρυφτούμε από τον πολίτη, δεν θα κρύψουμε τις αδυναμίες μας, δεν θα φτιάξουμε εμείς μονταζιέρες όπως έφτιαξε ο κ. Σαμαράς"....

 

Εμεις απλα περιμενουμε γιατι η ΕΡΤ ειμαστε ολοι.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας