Ιαν. 24, 2015

ΕΡΤ... η ωρα των αποφασεων

Ποιά θα είναι  η τύχη των συναδέλφων  της ΕΡΤ  και συγκεκριμένα  εκείνων που δεν δέχτηκαν να  δουλέψουν  υπό το καθεστώς της  Δ.Τ.  και στη συνέχεια της ΝΕΡΙΤ ;

Και   ρωτάμε   ποιά θα είναι η τύχη τους από την ερχόμενη Δευτέρα  26  Ιανουαρίου  2015  όταν ο Σύριζα θα  έχει τη δυνατότητα με αυτοδυναμία ή όχι να σχηματίσει κυβέρνηση ; 

Δεκάδες συνάδελφοι της ΕΡΤ  δημοσιογράφοι τεχνικοί  διοικητικοί αλλά και κάποιων άλλων  ειδικοτήτων  με  τεράστια  οικονομική  ζημιά  για τους ίδιους και τις οικογένειές τους,  αρνήθηκαν να  υποστούν  τις εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας που επέβαλε η τρικομματική κυβέρνηση  τότε στις 11 Ιουνίου 2013  όταν επέβαλε το μαύρο στην ΕΡΤ.

Απλά επειδή  αύριο είναι  μέρα εκλογών υπενθυμίζουμε  σε θερμοκέφαλους συναδέλφους ότι ο Σαμαράς  ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης  - άσχετα μετά αν παραιτήθηκε ο τελευταίος  - στην ουσία έκλεισαν την ΕΡΤ  και πέταξαν στο δρόμο  χιλίάδες  εργαζόμενους  .

Η τότε διοίκηση της ΕΣΗΕΑ  με πρόεδρο  τον κ. Τρίμη  όχι μόνο   βρέθηκε όπως πάντα διασπασμένη αλλά δεν κατόρθωσε  να  πάρει έστω και μια   σωστή απόφαση ώστε  οι συνάδελφοι  τουλάχιστον οι δημοσιογράφοι να ακολουθήσουν κοινή γραμμή .

Σήμερα και ενώ  έφτασε η στιγμή  της εκπαραθύρωσης  των  υποτακτικών της Μέρκελ  και του ΔΝΤ  Σαμαρά  και Βενιζέλου , ο ΣΥΡΙΖΑ  ενώ είχε δεσμευτεί  και πολύ σωστά  για 19 συνεχείς μήνες ότι ολοι θα επανελθουν  στις προηγούμενες  εργασίες τους , άρχισαν να ακούγονται  και μάλιστα από  χείλη  πρώην  συνδικαλίστριας  της ΕΡΤ  ότι θα ακολουθήσει αξιολόγηση  όλων των εργαζομένων .

Ποιά  το είπε;

Σε  συνάντευξη που παραχώρησε   στην κ. Έλλη  Στάη  στο  Thetok η συνάδελφος  μέχρι χτές  και υποψήφια σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο  επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Αγλαία  Κυρίτση  μίλησε για  αξιολόγηση   όσων  εργασθούν στην ΕΡΤ  αμέσως μετά τις εκλογές .

Απογοήτευση  ένοιωσαν δεκάδες συνάδελφοι  όχι μόνο δημοσιογράφοι αλλά και των άλλλων ειδικοτήτων  από τη νέα αυτή θέση  της  καθόλα  συμπαθούς  κ. Κυρίτση .

Γιατί κ. Αγλαία Κυρίτση το λέτε τώρα  αυτό και δεν το λέγατε  19 μήνες πρίν  ;

Θα μου πείτε ότι τότε  δεν ανήκατε στην παράταξη  του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο ΠΑΜΕ  Τύπου  και ΜΜΕ .

Αλλά  υπάρχει και μια ακόμα απορία ;

Μιλώντας η κ. Κυρίτση στην  κ. Στάη  ανέφερε  ότι  η αξιολόγηση χρειάζετε  γιατί  οι εργαζόμενοι  είναι υπεράριθμοι . Άλλο  και τούτο πάλι .

Δηλαδή  να σκεφτούμε  ότι ο Σαμαράς και οι άλλοι δύο είχαν δίκιο  που σας απέλυαν όλους κ. Κυρίτση;

Σήμερα η  ΕΡΤ  έχει  όπως είναι γνωστό εργαζόμενους  πολλών ταχυτήτων .

  Άν θέλουμε  να πάρουμε τα  πράγματα  σωστά  οι  μόνοι εργαζόμενοι που  πρέπει να επιστρέψουν άμεσα  στην ΕΡΤ  είναι όσοι  εργαζόταν  στο Ραδιομέγαρο  στις  11  Ιουνίου 2013  οταν  η μαύρη  κυβέρνηση έριχνε  τους πομπούς της ΕΡΤ  και ο Σίμος Κεδίκογλου  ανερυθρίαστα  μιλούσε  για  το κλείσιμό της .

Βέβαια   πολλοί  από τους  τότε εργαζόμενους  ποτέ δεν έφυγαν από μέσα  γιατί μόλις  άρχισε η Κυβέρνηση Σαμαρά  να  δημιουργεί τα διάφορα Μορφώματα  έσπευσαν με ταχύτατους ρυθμούς να  ξαναπάρουν  τις θέσεις τους .

Κάποιοι  άλλοι  αποφάσισαν  - πρός τιμήν τους  -  να  μην  υποκύψουν  στο δέλεαρ  της απόκτησης  έστω  και μιάς θέσης εργασίας  στο συγκεκριμένο μαγαζί  και βρέθηκαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους  στο δρόμο  πεινασμένοι  άφραγκοι  αναζητώντας στον ήλιο μοίρα.

Στο σημείο αυτό  οι ενέργειες του  προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ  κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη  και των  άλλων  μελών του προεδρείου της  Ομοσπονδιάς  να λειτουργήσουν την ERTopen  και να θέσουν σε συνεχή λειτουργία την ΕΤ3  από τη Θεσσαλονίκη η οποία πλέον εκπεμπει  σχεδόν πανελλαδικά  πέτυχαν απόλυτα .

Άλλωστε  ο ANAPODOS  μπορεί να έχει  στο παρελθόν σημαντικές διαφωνίες με τους χειρισμους του κ. Παναγιώτη  Καλφαγιάννη  όμως  τηρώντας  απόλυτα  τη δημοσιογραφική δεοντολογία  είναι υποχρεωμένος  να του αναγνωρίσει  τη σημαντική αυτή επιτυχία  .

Πάμε τώρα στο τί θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ .

Οι λύσεις που έχει να επιλέξει  η νέα Κυβέρνηση άν θέλει να  αρχίσει  να δείχνει σημεία γραφής  και να τιμά τα λόγια της ειναι  να κάνει άμεσα , σύμφωνα με τη δική μας άποψη, τρείς βασικές κινήσεις :

-Την ψήφιση  νόμου για την επανασύσταση του φορέα της ΕΡΤ .

-Τήν επαναπρόσληψη χωρίς διακρίσεις  όλων όσων   εργαζόταν  στο Ραδιομέγαρο στις 11  Ιουνίου  2013  χωρίς περιστροφές  και αξιολογήσεις .

-Τρίτον   την   υλοποίηση  των απόψεων  και  αποφάσεων των  συνελεύσεων  των απολυμένων της ΕΡΤ  που  έχουν  σαφείς  θέσεις και απόψεις για τη δημιουργία μιάς  πραγματικά  σύγχρονης  και δημοκρατικά δομημένης  δημόσιας τηλεόρασης .

Βέβαια  θα μου πείς  τί θα γίνει με κάτι τύπους  σαν τον κ. Θωμόπουλο  τον κ. Μάη  και άλλους  παρατρεχάμενους .

Μα είναι πολύ απλό .

Τους λές  άει στα  τσακίδια από δώ και ξεμπερδεύεις .

Μεγάλο θέμα επίσης  θα υπάρξει  και με  τους χρυσοκάνθαρους  που παρέμειναν  μέσα . Οσοι  ξαναγυρίσουν πώς θα  συνεργασθούν μαζί τους μια  που οι μέν ενέδωσαν ενώ οι δέ  προτίμησαν το δρόμο του αγώνα; 

Για να είμαστε απόλυτα έντοιμοι  με  όσους αγωνίστηκαν στην ERTopen  οι οποίοι  και δεν είναι πολλοί .

Tους  υπενθυμίζουμε ότι  θα είναι υποχρεωμένοι  να περιμένουν ακόμα αρκετό καιρό  τουλάχιστον δύο μήνες  μέχρι να πάρει μπρόστά  η μηχανή του ΣYΡΙΖΑ .

Και κάτι ακόμα . Μέσα  στο Ραδιομέγαρο  ο  ΣΥΡΙΖΑ  έχει πολλά στελέχη του  που παρέμειναν  και περιμένουν τώρα και πάλι να αρπάξουν θέσεις .

Κυρίως κάποιες  πάλαι ποτέ συνδικαλίστριες . Με αυτούς τί θα κάνει ;

Πιρανχας

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας