Δεκ. 28, 2014

Ξυπνησε η ΕΣΗΕΑ

Πρωτη φορα η ΕΣΗΕΑ με τη σημερινη ανακοινωση της στεκεται στο υψος των περιστασεων , καυτηριαζοντας  τοσο τους δυο δημοσιογραφους  φαντασματα που πηραν τη συνετευξη απ τον Πρωθυπουργο , οσο και το εκτρωμα της ΝΕΡΙΤ που την παρουσιασε.

Μπραβο στον αντιπροεδρο της Ενωσης που συνεταξε αυτη την ανακοινωση , αλλα και στα μελη του ΔΣ , Τριμη ,Κατσιμη , Γιουκακη ,Τσαλαπατη , Νταουντακη , Φιλιππακη που την ψηφισαν.

Η επιστολη του συναδελφου Ταμια Δ.Κοτταριδη μας εξεπληξε , 1) γιατι καθυβριζει τους συνταχτες μιας ανακοινωσης που ψηφιστικε κατα πλειοψηφια και 2) γιατι οι χθεσινες συμαχιες ηταν πιο φυσιολογικες απο τις ετεροκλητες που υπηρχαν τοσο καιρο στο σωματειο μας.

                                               Η ανακοινωση της ΕΣΗΕΑ

Η «συνέντευξη» του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ και η δημοσιογραφική δεοντολογία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα «δημόσια» τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως «συνέντευξη» το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ’ όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια.

          Η επιστολη  Κοτταριδη Ταμια της ΕΣΗΕΑ


Kottaridis Dimitris
 
Δήλωση σχετικά με την πρωτοφανή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον τρόπο που λειτούργησαν μέλη της στη συνέντευξη Σαμαρά...
H ετερόκλητη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με μια Γκεμπελικού χαρακτήρα ανακοίνωση προέβη σε μια πρωτοφανή ενέργεια λογοκρισίας κατά συναδέρφων δημοσιογράφων και μελών της. Τα μέλη του ΔΣ τα οποία με περισσή ευκολία άνοιξαν τις πόρτες της Ένωσης για να ακουστούν οι απόψεις τρομοκρατών και δολοφόνων όπως οι Κουφοντίνας και Ξηρός, προτάσσοντας υποκριτικά την ανάγκη της πολυφωνίας και την ελευθερία του λόγου, καταγγέλλουν δύο συναδέρφους για τις ερωτήσεις που έθεσαν στον Πρωθυπουργό. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ετερόκλητης αυτής συμμαχίας και μέλη του Δ.Σ. τα οποία έως και σήμερα αρνούνται πεισματικά να συναινέσουν στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της Ένωσης προφανώς διότι αισθάνονται εκτεθειμένοι και υπόλογοι για την «πεφωτισμένη»… διαχείρισή τους την περίοδο των παχέων αγελάδων. Είναι ακόμη πιο θλιβερό ότι ανάμεσα στους συντάκτες της θλιβερής και πρωτοφανούς αυτής ανακοίνωσης συμπεριλαμβάνονται κομματικά στελέχη και υποψήφιοι πολιτευτές. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Τους υπενθυμίζω όμως ότι άλλο πράγμα είναι οι βουλευτικές φιλοδοξίες κάποιων εξ’ αυτών και άλλο η δημοσιογραφική δεοντολογία. Η δημοσιογραφία δεν είναι ούτε πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το εφαλτήριο της μετάβασης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ειναι σαφές ότι ο καθένας μπορεί να διαφωνεί με το πως λειτούργησε και λειτουργεί η δημόσια τηλεόραση και να ασκεί την κριτική του. Είναι βέβαιο όμως ότι η ΕΣΗΕΑ δεν δικαιούται να στοχοποιεί συναδέρφους καθοδηγούμενη αποκλειστικά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Δημήτρης Κοτταρίδης Ταμίας ΕΣΗΕΑ

           ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας