Δεκ. 22, 2014

Στο χειλος του Γκρεμου

Λεφτά  υπάρχουν ? Και  βέβαια αλλά μέχρι τον Μάρτιο του  2015.  Παρά  πέρα τί γίνεται ?  Απλούστατα  η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ  ρίχνει το,  μπαλάκι στις διοικήσεις των τεσσάρων ενώσεων και κυρίως στην ΕΣΗΕΑ  για να πληρώσει την ανικανότητα  της  διοίκησης  Σόμπολου- Καρούτζου - Σπανοπούλου  - Χριστόπουλου  που  πέταξαν ήδη το σκάφος στα βράχια .

Η  χτεσινή <σύσκεψη>  που συγκάλεσε η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ  στα γραφεία του οργανισμού  απόδειξε  περίτρανα  οτι  η σημερινή ηγεσία  του ΕΔΟΕΑΠ  όχι μόνο αποδείχθηκε ανίκανη αλλά είναι και  αντισυναδελφική .

Αν  άκουγες την κ. Σπανοπούλου  που ξεκίνησε  με επίθεση   φιλίας στον Δημήτρη Τσαλαπάτη  να του πλέκει το εγκώμιο  καθώς και στην διοίκηση Κιάου   την οποία  μάχεται,  θα απορούσες .

Μάλιστα  οι προτάσεις της κ. Σπανοπούλου  αποδείχθηκαν εξωφρενικες,  μια που χωρίς ντροπή    εισηγήθηκε  για να βρεθούν άμεσα  8 εκατομμύρια ευρώ  να  ρημάξουν τους εργαζόμενους του Οργανισμού  προχωρώντας σε περικοπές  ύψους  1,5  εκατομμυρίου ευρώ , τους  ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ , δημοσιογράφους και διοικητικούς   έν ενεργεία και συνταξιούχους  αυξάνοντας  την εισφορά τους από 3%   σε  5%  ή και 6% εισπράτωντας  συνολικά  περίπου 2,5  έως 3  εκατομμύρια ευρώ.

  Και τέλος  - να λεει - να εισπραχθούν   άλλα  4 έως  5  εκατομμύρια ευρώ από τα λεγόμενα  ΚΕΝ  δηλαδή τα Κλειστά  Ενοποιημένα Νοσήλεια  που έχουν σχέση με τα ιδιωτικά νοσοκομεία .

Δηλαδή ο κάθε ασφαλισμένος  που θα πηγαίνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο θα πληρώνει  τα μαλιά της κεφαλής του και κάτι ψίχουλα ο ΕΔΟΕΑΠ .

Δηλαδή,  πιστή στο δόγμα Βρούτση - Κεφαλαιούχων  και  ΔΝΤ ,  ρημάζει τους ασφαλισμένους  οπως κάνει η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου,  για να διατηρήσει   στη θέση του τον ετοιμόροπο ΕΔΟΕΑΠ .

Ομως  η τοποθέτηση του φίλου του Γκανά  Ταμία Γιώργου  Χριστόπουλου  σου  προκαλούσε  τρομο, οταν αναφερόταν  στο  έλλειμα  του ΕΔΟΕΑΠ  που έχει, στο κλείσιμο του  2014  και φτάνει τα  14 εκατομμύρια ευρώ .

Δηλαδή  η ζωή του ΕΔΟΕΑΠ είναι το πολύ μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο άντε Απρίλιο  του 2015 .

Βέβαια την  κατάσταση έσωσε ο κ. Τρίμης που θύμισε σε όλους  ότι πολύ σύντομα  έρχεται η Κυβέρνηση Σύριζα η οποία θα τα λύσει   όλα .

Τήν ίδια στιγμή   οι εγκέφαλοι του ΕΔΟΕΑΠ  υπολογίζουν ότι  με  7,5  εκατομμύρια ευρώ που έχουν  σε μετρητά  σύν και τα  αποθεματικά σε ομόλογα άντε και μπορούν να καταφέρουν  να επιβιωσει ο οργανισμός το 2015  και να μπεί στο 2016  οποτε όλο και κάποιο θαύμα θα γίνει .

Βέβαια  ο Ταμίας κ. Χριστόπουλος σε ενημέρωση που έκανε  σε ΕΠΗΕΑ και  ΠΟΕΠΤΥΜ  ανέφερε οτι το έλλειμμα είναι μόλις  10,5  εκατομμύρια ευρώ πρίν από δεκαπέντε  μέρες . Στην  ενημέρωση του ΕΔΟΕΑΠ  το έλλειμμα ανέβηκε στα 14 εκατομμύρια ευρώ .

Ακούστε άλλο εκπληκτικό στοιχείο από τη ζωή του ΕΔΟΕΑΠ. Στις 21 Ιανουαρίου  θα γίνει  το δικαστήριο  για το  PSI  το κατόρθωμα της τεως Προεδρου, που  ο Προβόπουλος κούρεψε  100 και πλέον  εκατομμύρια από τα αποθεματικά  . Αν ο ΕΔΟΕΑΠ  θέλει να παραστεί για το συνολικό ποσό πρέπει να πληρώσει  παράβολο  903.000  ευρώ .

Σωστά διαβάσατε .

 Η σοφή νομική υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ  έπεισε τη διοίκηση Σόμπολου Καρούτζου  να  διεκδικήσουν μόνο  1 εκατομμύριο  από το σύνολο για να πληρώσουν αφενός  10.000  ευρώ και άν  πάνε ευνοικά το βλέπουμε .

Το πλέον τραγικο είναι ότι οπως μου είπαν Αγγέλης  και Χριστοδουλίδου  είναι υπέρ του να πληρώσουν οι ενώσεις το  ξεχαρβάλωμα του  Οργανισμού . Γιατί ρε σύντροφοι  τέτοια θέση ;  Εδώ ολακαιρος Τρίμης ζήτησε  παραδόξως  να πάει η υπόθεση σε συνέλευση  ενώ όπως φαίνεται  Τσαλαπάτης, Νταουντάκη, Αντωνιάδου  και Φιλιππάκης  αρνούνται να  υπογράψουν κάτι τέτοιο .

Στο μεταξύ η υπόθεση του ΑΚΑΓΕ  είναι  σε εκρεμότητα μια που καλείται  ο ΕΔΟΕΑΠ  - χωρίς το  Εφετείο να  το επιβάλει  απόλυτα -  να πληρώσει ο ΕΔΟΕΑΠ  17 εκατομμύρια που οφείλει .

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η λαμπρή διοίκηση Σόμπολου  αποφάσισε να  προσλάβει τον κ. Τόλη  για να τον βάλει επικεφαλή στις εισπράξεις  του Οργανισμού .

Φαίνεται οτι  ήδη  η υπηρεσία  αυτή έχει ετοιμάσει  πρόγραμμα  για να  κάνει κάποιες εισπράξεις  και με τον κ. Τόλη [ ανθρωπος του Γκανα ] επικεφαλή  θα  φέρει  μερικές χιλιάδες ευρώ ώστε να φανει  οτι η υπηρεσία αυτή εργάζεται .

Ομως το   εκπληκτικό ήρθε πάλι από την ηγεσία του Οργανισμού . Στον ΕΔΟΕΑΠ χρωστάνε κάποιοι  55 εκατομμύρια ευρώ . Από αυτά τα 23  είναι αγγελιόσημο  για είσπραξη . Τα 32 είναι οφειλές   στον ΕΔΟΕΑΠ , τα 12 απο αυτα τα διεκδικούμε απο μικρούς εργοδότες .

Από τα υπόλοιπα τα 20 εκατομμύρια τα  ψάχνουν από το  1977  και δεν ξερουν  τί αντιπροσωπευουν  .

Πάντως εκτός από τον Δημήτρη Τσαλαπάτη  και η Νανά Νταουντάκη  με την τοποθέτησή της   αρνήθηκε να  δώσει τα αποθεματικά  της ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ  . Το  ΠΑΜΕ  τύπου  αν και παρεστη  με δύο αντιπροσώπους  δεν τοποθετήθηκε .

Η κ. Γυπάκη  όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο . Εκεί που χτυπιέται με τον  Χρήστο Κυρίτση  για να δίνει η ΕΣΗΕΑ    βοηθήματα  στον ΕΔΟΕΑΠ άλλαξε γραμμή . Ζήτησε να δοθούν τα χρήματα  στον οργανισμό και να μην πάρουν τίποτα οι ... αναξιοπαθούντες  συνάδελφοι . Αυτή είναι  κωλοτούμπα  της  παράταξης  Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία  .

Η ουσία είναι μία .

Η σημερινή διοίκηση που πρέπει να καταγγελθεί , τίναξε τον οργανισμό στον αέρα  με τις  ενέργειες Σόμπολου  - Καρούτζου Σπανοπούλου  . Αποτέλεσμα ο  κάθε ασφαλισμένος σύντομα να  ψάχνει  για φάρμακο και να  μην βρίσκει.

Πιρανχας

Υ.Γ. Παντως την τελικη αποφαση για την τυχη του ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορουν να την παρουν ουτε τα διοικητικα συμβουλια των Ενωσεων και του ΕΔΟΕΑΠ , ουτε και οι πολιτικες παραταξεις .

Θα πρεπει να την παρουν οι μετοχοι, και αυτο μπορει να γινει μονο με γενικες συνελευσεις ολων των Ενωσεων που συμμετεχουν στον ΕΔΟΕΑΠ , αλλα κυριως της ΕΣΗΕΑ.

Την ευθυνη για το καταντημα του Οργανισμου φερει κυριως η προηγουμενη διοικηση , αλλα και η νεα στο συνολο της.

Η μειοψηφια των Αγγελη - Χριστοδουλιδου θα πρεπει εστω και τωρα να ενημερωσει τους μετοχους για το πως φτασαμε ως εδω. 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας