Δεκ. 19, 2014

Το στιγμα των ΜΑΤ

 Στρέφουν αλλού το βλέμμα τους, επειδή  δεν αντέχουν οι δημιουργοί του Μαύρου της ΕΡΤ, να δουν το έργο τους... Αυτούς καλέσανε στη φιέστα της ΕΣΗΕΑ...

Ψάχνουν τώρα  απεγνωσμένα οι πρόθυμοι στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά για τα ΜΑΤ στην Ενημέρωση, που χτύπησαν συναδέλφους. Ο λεκές όμως δεν φεύγει –έχει απλωθεί.

Κατάφεραν δυστυχώς να ντύσουν στα μαύρα και την επέτειο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης.

  Αντωνιάδου – Τρίμης-Κατσίμη  αποφάσισαν  γιορτές και πανηγύρια, την ώρα που οι δημοσιογράφοι στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι, απλήρωτοι με πετσοκομμένες  συντάξεις και με το ταμείο τους να κατεβάζει τα ρολά.

  Από  καιρό υπήρχε ψευτο-σκηνοθεσία για την τελετή, αλλά στην ουσία φρόντισαν να στήσουν Bollywoodστην Ακαδημίας.  

  Oι προεδρικοί της Ένωσης καμουφλαρισμένοι, πίσω   από το Μορφωτικό Ίδρυμα (κληροδότημα που υποτίθεται ελέγχεται από το υπουργείο  οικονομικών) νομίζουν ότι έτσι θα αποφύγουν τον έλεγχο  για τις αλόγιστες σπατάλες και τα λεφτά που πέταξαν. Ο ταμίαςΚοτταρίδης όμως τα υπογράφει όλα.

  Η μόνη φασαρία που έκανε ήταν για τα  20  γλαστράκια ντεκόρ της φτήνιας στην είσοδο Εκεί ζήτησε διαγωνισμό. Τόση διαφάνεια πιά….

  Η κα Πρόεδρος, όμως, ήθελε όλα στην είσοδο να θυμίζουν την… αυλή της με τους αυλικούς της δίπλα και τον απερχόμενο Πρόεδρο να διασχίζει τα φρεσκογυαλισμένα μάρμαρα. Εκείνος όμως δεν εφάνη...

Επίσης το  πρωτοφανές, είναι ότι υπήρχαν  προσκλήσεις δύο ταχυτήτων και σε διαφορετικές ώρες.

  Τα μέλη της Ένωσης  αντιμετωπίσθηκαν ως πόπολα με άλλη πρόσκληση  ια τις 13.00, ώστε να έχει  προλάβει να ανέβει το έργο, να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πράξη και οι επίσημοι, αν τα βρουν σκούρα,  να μπορέσουν, αν χρειαστεί, να φυγαδευτούν εγκαίρως...

  Ο καϋμός της Πρόεδρου και των αυλικών της  ήταν να έρθουν επίσημοι. Έτσι,  Αντωνιάδου, Γυπάκη και Διόγος  θα μπορούσαν να σφίξουν το χέρι του Σαμαρά και να βγουν  φωτογραφία μαζί του, με φόντο τον Καρούτζο.

  Μέχρι και το καφέ-μπαρ των φίλων της Προέδρου, δίπλα στην Ένωση στη στοά  της Βουκουρεστίου, είχε ειδοποιηθεί και είχε μαζέψει τα τραπεζάκια, που συστηματικά κλείνουν την έξοδο κινδύνου στο πλάι του κτιρίου. Αλλοίμονο, δεν θα τους συμπαρασταθούν οι δικοί τους άνθρωποι «Εν Ελλάδι».

  Η γνωστή... φυσιογνωμία διευθυντής   που τον πληρώνει ακριβά  ο κλάδος  με 4.000  ευρώ τον μήνα και βάλε, την ώρα που κόβονται  τα επιδόματα από τους ανέργους, απαίτησε από τους εργαζόμενους στην Ένωση, αυτούς που υποχρεώθηκαν να είναι εκεί,  να φορέσουν τα καλά τους, λες και  πηγαίνουν Κυριακή στην Εκκλησία.  Συμπλήρωμα στο  ίδιο έργο και  η  προϊσταμένη  των 3.500 ευρώ. Το προσωπικό υποχρεώθηκε  να χει  καρφιτσωμένη κονκάρδα στο πέτο για να μην τους χάνει από τα μάτια τους ο επιστάτης…

 Στην είσοδο είχε εκ των προτέρων τοποθετηθεί  και παραμένει τεράστια ταμπέλα (διαστάσεων 2 μ.Χ 1,5 μ) με τρόπο που ο επισκέπτης να πέφτει πάνω της, όπου υπήρχε φαρδιά πλατιά η υπογραφή της Προέδρου, μη τυχόν και κάνει λάθος ο επισκέπτης για την αγορανομική υπεύθυνο του… καταστήματος.

  Μετά τα ξεφωνητά βέβαια, το όνομα σβήστηκε. Η αποκαθήλωση  άρχισε...

  Επί της υποδοχής  για τις υποκλίσεις και τις χειραψίες με τους κυβερνητικούς παράγοντες ήταν οι κ.κ Αντωνιάδου - Γυπάκη.

  Την κορδέλα , είχε προγραμματισθεί να κόψει  ο απερχόμενος  Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά δεν προσήλθε. Άλλωστε δεν υπήρχε και πράξη νομοθετικού περιεχομένου να εκκρεμεί προς τούτο...

  Έτσι το  πεσκέσι ήταν ο Σαμαράς και κάποια ρέστα.

  Τα  ΜΑΤ προηγούνται όταν πάει ο Σαμαράς, ψέλλισε δειλά-δειλά την μεθεπομένη στη συνεδρίαση του ΔΣ, ο αντιπρόεδρος Διόγος συνεργάτης της κ. Αντωνιάδου στα έργα βιτρίνας. Εκείνη βέβαια το κατάπιε αμάσητο, επειδή προφανώς την βόλευε.

  Κουβαλάει τον φόβο του λαού μέσα του ο Πρωθυπουργός  αλλά είναι και η έγνοια των κυριών Αντωνιάδου – Κατσίμη «..για την απρόσκοπτη τέλεση των  εγκαινίων..», μιας εκδήλωσης που την σχεδίασαν  από κοινού..

  Το ίδιο ακριβώς που έκαναν, όταν έδωσαν εντολή να μπουν κάμερες και οι οποίες κατέβηκαν μετά από διαμαρτυρίες μελών του ΔΣ, τα οποία  δεν είναι στην  παρέα τους.

  Η ΓΓ όμως  έσπευσε την επομένη να δηλώσει δημοσίως ότι δεν πήγε στην φιέστα και ταυτόχρονα με επιστολή της έδωσε συγχαρητήρια και στους συνεργάτες της στην Ένωση  δηλαδή στην παρέα Μουρούτη.

  Είναι ολοφάνερος ο πανικός  και το τσαλάκωμα  τους από τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων και την αναπαραγωγή της αστυνομικής επέμβασης στο διαδίκτυο.

  Άλλωστε και τα συστηματικά Μέσα και κάποιες εφημερίδες ανφέρθηκαν μόνο με κανα-δυο λέξεις  για να βγάλουν όπως - όπως την υποχρέωση για τους πρόθυμους της διαπλοκής, επειδή αλλιώς  έπρεπε να δείξουν την επέμβαση των ΜΑΤ και τα γιούχα.

  Η... «περιποίηση» των συναδέλφων από  τους αστυνομικούς έγινε προκαταβολικά  με συγκεκριμένη εντολή. Πήραν αφορμή και από την  επιστολή της ΕΣΗΕΑ για να επιτραπεί  η στάθμευση των ΙΧ  στην Ακαδημίας,  αλλά ο  Κικίλιας με επιθετικό φάουλ  στην ενημέρωση, έστειλε την κλούβα του για τα περαιτέρω.

  Ουδείς όμως  από την διοίκηση της ΕΣΗΕΑ επικοινώνησε πριν  ή  μετά από αυτό, με το γραφείο του η με τον ΓΑΔΑάρχη για να απομακρυνθεί η αστυνομική δύναμη.

  Έτσι η διμοιρία με τις ασπίδες αφέθηκε να… σκουπίσει  το πεζοδρόμιο από τους δημοσιογράφους, που διαμαρτύρονταν  και να χτυπήσει κάποιους συναδέλφους, αλλά και συναδικαλσιτές (ανάμεσα σε αυτούς την Π. Χριστοδουλίδου, τον Γ.Φιλιππάκη κα), ώστε Αντωνιάδου και ΣΙΑ να υποδεχθούν ανενόχλητοι τα αφεντικά τους.

  Το απόγευμα της Τρίτης κάποιοι από την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ,  μετά την επιστολή της ΓΓ, επιχείρησαν, χωρίς αποτέλεσμα να βγάλουν δύο ανακοινώσεις  με τις οποίες στην πράξη να ζητούν  συγνώμη από τον Σαμαρά αλλά ούτε λέξη για τα ΜΑΤ.

  Η εικόνα όμως παραμένει αναλλοίωτη. Έγινε η αστυνομική  επέμβαση με  χτυπήματα και  κλωτσιές, που έφαγαν από τους μπλε μπερέδες του Κικίλια οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι, απολυμένοι της ΕΡΤ, άνεργοι, απλήρωτοι, μέχρι να τους πέταξαν οι αστυνομικοί στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ώστε να γίνει η φιέστα των επισήμων προσκεκλημένων...

  Πάντως οι αποδοκιμασίες  των συναδέλφων που τους…. περιποιήθηκαν προκαταβολικά τα ΥΜΕΤ, επικεντρώθηκαν στο Σαμαρά, την πρωθυπουργική παρέα και τον Πρωτόπαπα, που έχασε το δρόμο στο πεζοδρόμιο, όπως ακριβώς και το κόμμα του.

 Ήταν όμως περικυκλωμένοι από τους αστυνομικούς, ενώ καραδοκούσαν και τα χημικά.

  Ήδη το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με πρόταση των συναδέλφων, που δεν είναι στην πλειοψηφία  αποφάσισε να εκδοθεί ανακοίνωση (www.poesy.gr) που υπογραμμίζει «καμία ανοχή στην αστυνομική βία κατά δημοσιογράφων». 

   Στον απέναντι τοίχο η  αρχιτεκτονική  σκέψη  της έκθεσης,  με υπόδειξη της πλειοψηφίας του  ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για το απαραίτητο ξεκάρφωμα, έχει στήσει στον τοίχο φωτογραφίες από τις αντιδράσεις των εργαζομένων για το «Μαύρο στην ΕΡΤ» σε μια έκθεση, όμως,  που εκλήθησαν να εγκαινιάσουν εκείνοι που φόρεσαν τις χειροπέδες στην ενημέρωση.

  Και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κάνει το άσπρο μαύρο…

  Κοσμοσυρροή...

  Το τελευταίο δημοσιογραφικό ανέκδοτο της χρονιάς που φεύγει, είναι: Πόσοι έχουν επισκεφτεί την έκθεση μέχρι  σήμερα;

  Πάντως λόγω του… συνωστισμού το απόγευμα μένει μόνο ένας φύλακας από τους πέντε που έχουν βάρδια από το πρωί.  Όλη  την ημέρα οι επισκέπτες κυμαίνονται από 4-10 άτομα, με εξαίρεση μια ομάδα μαθητών που ξεναγήθηκαν προχθές. Το ρεκόρ ήταν την Κυριακή το απόγευμα, όταν δεν πάτησε ψυχή.

πηγη##styx.gr

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας