Δεκ. 13, 2014

Απαντηση στην επιστολη Φιλιππακη

Απαντώ στην επιστολή του συναδέλφου και φίλου μου Γιώργη Φιλιππάκη, ως μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Αγαπητέ μου Γιώργο.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ για τα ΙΟΟ χρόνια της,  επισημαίνεις στό τέλος ότι «έχω τεράστιες ευθύνες μαζί με άλλους συναδέλφους του Μορφωτικού,  γιατί συνέπραξα σ” αυτήν την, όπως χαρακτηρίζεις, φιέστα.  Και μάλιστα, όπως συνεχίζεις, σε μια στιγμή που ο κλάδος είναι ρημαγμένος, με πεινασμένους συναδέλφους, χωρίς δουλειά, που ζητούν απεγνωσμένα ένα μεροκάματο για να ζήσουν τα παιδιά τους. Αναφέρεσαι μάλιστα σε μια λαϊκίστικη επιχειρηματολογία του γνωστού και μη εξαιρετέου Φαήλου, με την οποία, όπως λες,  δεν συμφωνείς. Εν τούτοις την επικαλείσαι.

Λοιπόν:

1.Σου απαντώ ως συνάδελφος που δε ζήλεψε δράση συνδικαλιστή, ούτε καρέκλες. Σ”  αυτή τη θέση βρέθηκα υποψήφιος, γιατί μου το προτείνατε κι όπως μπήκα έτσι και θα φύγω. Δεν πρόκειται να βάλω εκ νέου υποψηφιότητα.

2. Σε ποιά φιέστα αναφέρεσαι; Στο ότι τελικά με τη συνδρομή τού Μορφωτικού ανοίξαμε μια βιβλιοθήκη και βγάλαμε από μέσα έργα σημαντικών ζωγράφων,  που είχαν κάμει δωρεά στην ΕΣΗΕΑ και σάπιζαν; Μήπως ως τα σήμερα ενδιαφέρθηκε κάποια διοίκηση ν”  ανοίξει αυτή τη ρημάδα τη βιβλιοθήκη και να συντηρήσει τα πολύτιμα αρχεία που σαπίζουν;  Ε,  αυτούς τους πίνακες αποφασίσαμε να  εκθέσουμε στη. ΕΣΗΕΑ.

3.Με την συνεργασία των ΕΛΤΑ και με χορηγούς βγήκε μια συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων όπου τιμώνται σημαντικές προσωπικότητες που τίμησαν αυτόν στον χώρο. Μηπως ενοχλεί κι αυτό;

4.Το Μορφωτικό Ίδρυμα,  φίλτατε Γιώργο,  δεν είναι…Ταμείο Ανεργίας!  Καταστατικά οι σκοποί του είναι συγκεκριμένοι και νομίζω ότι τους γνωρίζεις.

5. Αναφέρεσαι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον χαρακτηρίζεις ως «ληξιπρόθεσμο».  Γιώργο μου, δυστυχώς η ευτυχώς αυτός είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θάναι μέχρι την παραίτησή του.  Εκπροσωπεί το θεσμό. Τώρα,  αν δεν μας ικανοποιεί σαν πρόσωπο,  που εκπροσωπεί το θεσμό,  τα παράπονα μας στη… Βουλή,  που τον ψήφισε.

6. Θεωρώ ανάξια της ευφυΐας σου τη λυρική αναφορά σου στους ανέργους συναδέλφους. Διότι γνωρίζεις ότι, δυστυχώς,  το Μορφωτικό Ίδρυμα δεν έχει δυνατότητα κι ούτε θεσμικά είναι το κατάλληλο όργανο να  αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Εκτός κι αν προτείνεις οι συνάδελφοι να δεχθούν χρήματα από χορηγούς,  οπότε δεν έχεις παρά να το προτείνεις στό Δ.Σ.  στό οποίο είσαι και μέλος.

7. Όσο για μένα,  σε βεβαιώ ότι μόλις λήξει η θητεία μου,  θα πάρω το καπελάκι μου και θα αποχωρήσω.  Ως τότε, θα τιμήσω τις αποφάσεις για όσες εκδηλώσεις προγραμματίσαμε με την συμμετοχή και τη συγκατάθεση μου. Αύριο  θα παραστώ,  για να εισπράξω το μερτικό μου από την λοιδορία την δική σου κι όσων συναινέσουν στο αγωνιστικό σου κάλεσμα.

Με τη βαθιά μου εκτίμηση στο πρόσωπό σου

Άρης

(και καλά θάναι,  στο μέλλον να μην επηρεάζεσαι και τόσο από το Φαήλο.  Αν θυμάσαι,  ο Γεωργαλάς ήταν πολύ καλύτερος του, αλλά κανείς μας δεν διανοήθηκε να τον επικαλεστεί).

πηγη## ημεροδρομος.gr

 

Αν υπαρξει απαντηση , στο πλαισιο της Δεοντολογιας θα τη δημοσιευσουμε.

ΑΝΑΠΟΔΟΣ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας