Οκτ. 24, 2014

Τα Ντεσου μιας Αποφασης

Οπως με πληροφόρησαν  εκείνο  το Διοικητικό  Συμβούλειο  της ΕΣΗΕΑ  είχε  πολύ  πλάκα . Συμφώνησαν όλοι πλήν ενός .

Του  γνωστού  κ. Χρήστου  Κυρίτση  που ωρυόμενος  διαφώνησε με όλους . Τό θέμα που συζητούσαν  δεν ήταν άλλο  από  την εξυπνάδα του  Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ  να  θέλει να προσλάβει  άνεργους δημοσιογράφους  και να τους μετατρέψει σε  προσωπικό  ασφαλείας  δηλαδή να τους κάνει  Σεκιουριτάδες.

Τό  Δ.Σ.  του ΕΔΟΕΑΠ  μάλιστα  όπως έμαθα  για να είναι κάπως καλυμμένο  έκανε  αίτημα στο  Δ.Σ.  της ΕΣΗΕΑ  να στείλει η τελευταία  λίστες με ανέργους και  από αυτές να επιλεγούν  όσοι  βέβαια το θέλουν  για  να γίνουν  Σεκιουριτάδες  προκειμένου να φυλάνε  το κτίριο.

Εκπληκτική ...  σκέψη  και  διαβολική λογική  μια που οι εγκέφαλοι  του ΕΔΟΕΑΠ  άν και γνωρίζουν από τις δικές τους λίστες  τα ονόματα  των ανέργων έριξαν  το μπαλάκι  στην ΕΣΗΕΑ.

Στο  Δ.Σ.  της ΕΣΗΕΑ  η συντριπτική  πλειοψηφία το απέρριψε.

Κυρίως ο  Τσαλαπάτης  ο οποίος ειναι αριστος γνωστης τοσο των Νομικων οσο και των συνδικαλιστικων θεματων ,  χωρίς να ουρλιάζει  τεκμηρίωσε την άποψή του  λέγοντας ότι  άν η ΕΣΗΕΑ προχωρήσει  στο να δώσει τις λίστες των ανέργων, η ίδια  αλλάζει επάγγελμα στους  συναδέλφους  μας .

Στο ίδιο  μήκος  κύματος μου είπαν  ότι    τοποθετήθηκε και η κ. Νανά Νταουντάκη γνωστή για τις  τεκμηριωμένες  θέσεις της  αλλά και την μαχητικότητα που την διακρίνει .

Ο  Γιώργος  Φιλιππάκης  έμαθα ότι  αναφέρθηκε ακόμα και στην παλαιότερη ληστεία  που έγινε  στον ΕΔΟΕΑΠ  -  μάλιστα ανέφερε ότι την είχε  καλύψει  τότε -  που ο δράστης πυροβόλησε  μέσα στο ισόγειο του οργανισμού  χωρίς ευτυχώς να  τραυματισθεί κανείς .  Φυσικά  και απέρριψε  το  αίτημα του ΕΔΟΕΑΠ .

Παραδόξως  και η παράταξη  του Τρίμη  με τον ίδιο  τάχθηκε κατά του αιτήματος του Δ.Σ. του  ΕΔΟΕΑΠ  ενώ  με μια κίνηση  έκπληξη  και  η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ  -  γνωστή και ώς  Παπαδιά  - κ. Μαρία Αντωνιάδου  αρνήθηκε να ψηφίσει  το αίτημα  του Δ.Σ. του  ΕΔΟΕΑΠ .

Έλα  όμως που ο κ. Κυρίτσης  γνωστός προστάτης των ανέργων  και συλλέκτης  ψήφων  από  αυτούς , είχε άλλη άποψη.

Οι φωνές του ακουγόταν όπως έμαθα  και απέξω από το γραφείο του  πέμπτου ορόφου που συνεδριάζει  το  Δ.Σ. της Ένωσης  ζητώντας να σταλούν οι λίστες των ανέργων στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ακολούθησε ψηφοφορία  και  φυσικά απορρίφθηκε  το αίτημα .

Τώρα  βλέπουμε  και απορούμε  με την απόφαση του  Δ.Σ.  του  ΕΔΟΕΑΠ  να προσλάβει το ίδιο με κλήρωση ή άλλο τρόπο  άνεργους  για να τους μετατρέψει σε σεκιουριτάδες.

Πώς θα εκπαιδευτούν οι συνάδελφοι αυτοί?  Θα  φοράνε  κράνος και αλεξίσφαιρο? Θα  κάνουν υπηρεσία και τη νύχτα?

Θα έχουν ασύρματο και γκλόμπς? Πως θα  πληρώνονται  με την  ώρα ή το μήνα  όταν είναι γνωστό  ότι η αμοιβή των επαγγελματιών  σεκιουριτάδων  κειμένεται  από 2,5  έως 3  ευρώ την ώρα?

Θα  τους αλλάξουν επάγγελμα  με αναγγελία  στον ΟΑΕΔ  για αλλαγή επαγγέλματος?

Γιατί  κυρίες  και κύριοι  του ΕΔΟΕΑΠ  δεν ζητούσατε  τουλάχιστον από την ΕΣΗΕΑ  να  κινηθεί μαζί σας  και να ζητήσετε  από το  ΕΤΑ ΜΜΕ  να δώσει κάνενα  ευρώ  στους άνεργους  σε μόνημη βάση?

Γιατί δεν  αποφασίζεται  κινητοποιήσεις  μπας  και βγεί και ο κλάδος μας στο δρόμο ?

Με την ευκαιρία  μάλιστα που  ο  επαναστάτης ...Κουμπιάς  μπήκε  επικεφαλής σαν πρόεδρος  της ΠΟΕΣΥ είναι καλή ευκαιρία  για  πανελλαδική κινητοποίηση του  κλάδου .

Πού όμως τέτοιες  ηρωικές αποφάσεις  και   κινητοποιήσεις του  σωματείου ?

Βέβαια υπάρχει και μια άλλη απορία ΄.   Οι  Σεκιουριτάδες  αυτοί  θα  φυλάνε και τις συνελεύσεις του  ΕΔΟΕΑΠ  από  πιθανούς ταραξίες συναδέλφους  που  διαφωνούν  με τις μεθοδευσεις  και διαδικασίες  του προέδρου κ. Πάνου Σόμπολου  όπως  έγινε στην τελευταία  συνέλευση του   ΕΔΟΕΑΠ  με το θέμα  του  Κεδίκογλου ? Λέτε  να δούμε και κάτι τέτοιο?

   Πυρανχας

Σχόλια

24.10.2014 22:47

ΙΣΙΟΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΡΟ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ, Ο ΕΔΟΕΑΠ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΕΑ.

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας