Οκτ. 31, 2015

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητα Ισονομια και οχι διαιρεση του προσωπικου τηςΕΡΤ

7 Ιουλ. 2015

ΠΟΣΠΕΡΤ                                    

                                                                           Αγία Παρασκευή 07 Ιουλίου 2015

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν δώσει αγώνες για την ισονομία και τη διαφάνεια όλα αυτά τα χρόνια και δεν ανέχονται και ούτε θα ανεχθούν ποτέ τη διαίρεση του προσωπικού απ’ όπου κι αν προέρχεται. 

 

Η Διοίκηση, σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη που θα έπρεπε να διέπουν τον εργασιακό μας βίο και αγνοώντας επιδεικτικά τους νόμους αλλά και τις υποσχέσεις της για ενημέρωση και διαβούλευση με την ΠΟΣΠΕΡΤ ώστε να βρίσκονται λύσεις σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους, μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις υποχρεώσεις της. 

 

Μονομερώς και για μια ειδικότητα συναδέλφων εργαζομένων – όπως μάθαμε από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους !! της ΠΟΕΣΥ η οποία καλώς ενήργησε – κατήργησε το ωράριο στο παρουσιολόγιο, ανοίγοντας το δρόμο ακόμα και για τη μη υπογραφή σε αυτά. 

 

Διαχρονικά η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν ζητούσε και δεν ζητά ιδιαίτερη μεταχείριση στο προσωπικό που εκπροσωπεί  και περίμενε να δοθεί λύση στον υπό διαμόρφωση Γ.Κ.Π. (όπως μας είχε ανακοινώσει η Διοίκηση 3/6/2015 μετά από αίτημά μας), όμως δεν αποδέχεται ευνοϊκές προϋποθέσεις και τετελεσμένα από μονομερείς ενέργειες της Διοίκησης που δεν αφορούν το σύνολο του προσωπικού. 

 

Θεωρώντας ότι η Διοίκηση επανέφερε τα ωράρια και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ και λόγω της αναβίωσης στα προηγούμενα δεδομένα, δηλαδή πριν το μαύρο της ΕΡΤ, προτρέπουμε όλους τους εργαζόμενους να διατηρήσουν τα ίδια ωράρια και τις ίδιες συνθήκες εργασίες που υπήρχαν στην ΕΡΤ στις 11/6/2013 και να μην υποκύπτουν σε καμία ενδεχόμενη απειλή, απ’ όπου κι αν προέρχεται. 

 

Αυτοδίκαια λοιπόν τα ωράρια είναι τα ίδια στο σύνολό τους αλλά και ανά ειδικότητα που υπήρχαν στις 11/6/2013 (δηλαδή τα 6 ωράρια).

 

Συνάδελφοι, 

όλοι γνωρίζουμε την κρισιμότητα των στιγμών που διανύει η χώρα καθώς και το τιτάνιο έργο που έχουμε αναλάβει για να αποδώσουμε στην κοινωνία την ΕΡΤ που περιμένει. Όμως οι λογικές που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους, είναι αντιπαραγωγικές, αντισυναδελφικές και θρυαλλίδα στα θεμέλια μιας σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Η επαγγελματικότητα και η θέλησή μας να πραγματοποιήσουμε αυτό το σκοπό, δεν μπορεί να εκλαμβάνεται σαν αδυναμία από κανέναν.

                                                 Για την ΠΟΣΠΕΡΤ

 

                      Ο Προεδρος                                         ο Γενικος Γραμματεας

                 Παν. Καλφαγιαννης                                       Γαβριηλ Κασιματης

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας