Οκτ. 30, 2015

ΠΟΣΠΕΡΤ ....Αλλη μια αυθαιρεσια της Διοικησης της ΕΡΤ ΑΕ

30 Ιουν. 2015

                                 ΠΟΣΠΕΡΤ

                                                                                       Αγία Παρασκευή, 29/06/2015

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά η Διοίκηση αυθαιρετεί . Μετά την έκδοση του εντύπου της Υπεύθυνης Δήλωσης που απαιτείται να καταθέσουμε μέχρι αύριο το μεσημέρι και μετά από την ανασφάλεια και πολλά ερωτήματα συναδέλφων για τη νομιμότητα, απευθυνθήκαμε στη Νομική μας Υπηρεσία. 

Η απάντηση της νομικής υπηρεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι : 

ξεπερνώντας το ότι δεν είναι νόμιμο μια ΑΕ να ζητά υπεύθυνη δήλωση και δείχνοντας καλή διάθεση εκ μέρους των εργαζομένων, μπορεί να συμπληρωθεί αφαιρώντας : 

η παράγραφος  α) «Εργάζομαι αποκλειστικά στην ΕΡΤ…… εμπορική ιδιότητα» είναι αυθαίρετη και καταχρηστική κατά την εξειδίκευση, δεν προβλέπεται από το νόμο και νομιμοποιείστε επομένως και πρέπει να διαγράψετε από το «ιδίως δηλώνω» έως το «δεν έχω εμπορική ιδιότητα». 

Δηλαδή : 

…………………….. α) Εργάζομαι αποκλειστικά στην ΕΡΤ- ΑΕ με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, όπως προβλέπεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 15 του ν.4173/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Ιδίως δηλώνω ότι δεν με συνδέει σύμβαση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου με οποιονδήποτε τρίτο, δεν απασχολούμαι με σύμβαση έργου, παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση, αμειβόμενη ή μη, σε οποιονδήποτε τρίτο, δεν ασκώ ελεύθερο επάγγελμα, δεν διατηρώ ατομική επιχείρηση και εν γένει δεν έχω εμπορική ιδιότητα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνει για άλλη μια φορά ότι δεν θα δέχεται τετελεσμένα και τερτίπια της Διοίκησης και της Νομικής Υπηρεσίας της, η οποία θέλοντας να δείξει δήθεν νομιμοφροσύνη, ξεπερνά τα εσκαμμένα κάνοντας «εξυπνακισμούς» και με στρατηγική που συμπεριλαμβάνει και τις απειλές διευθυντών για όσους αφιλοκερδώς και με αλληλεγγύη στηρίζουν ακόμα και την ERΤ OPEN, δομές αλληλεγγύης του κράτους και της κοινωνίας κλπ. 

Καλούμε τη Διοίκηση πριν από κάθε έγγραφο που αφορά το σύνολο του προσωπικού (το είχαμε κάνει και κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας  που εκ του περισσού κλήθηκαν συνάδελφοι με ψυχολογική πίεση να υπογράψουν) και σύμφωνα με το νόμιμο των υποχρεώσεων, να γίνεται εκ των προτέρων αναλυτικός διάλογος μεταξύ των θεσμικών οργάνων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους  και της διοίκησης.

                                                   ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

                         Ο Προεδρος                                      Ο Γενικος Γραμματεας

                Παναγιωτης Καλφαγιαννης                             Γαβριηλ Κασιματης

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας