Ιαν. 28, 2019

Αγωνιστικη Προοπτικη στα ΗΜΜΕ

 Συναδέλφισσες,  -φοι,

το προεδρείο της  ΠΟΣΠΕΡΤ χωρίς να αναλογίζεται την  υποβάθμιση της ΕΡΤ και των εργαζομένων της, που συντελούνται  όλα αυτά τα χρόνια επί των ημερών της προσωποπαγούς διοίκησης της, χωρίς να έχει διεκδικήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα των εργαζομένων και των σωματείων τους, συνεχίζει απροκάλυπτα τον παραγοντισμό και την απαξίωση του συνδικαλισμού.

Συνεχίζει συστηματικά με λασπολογίες, τη διασπαστική της τακτική, την απομόνωση των εργαζομένων και των σωματείων τους.

Υπονομεύει τη συλλογική δράση, την ενότητα και καταπατά  τις καταστατικές αρχές και τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το τελευταίο κύμα ύβρεων και λάσπης που εκτόξευσε για άλλη μια φορά εναντίον της Αγωνιστικής Προοπτικής και  των πρωτοβάθμιων σωματείων, χωρίς επιχειρήματα και κυρίως χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων είναι η συνέχεια του υβριστικού παραληρήματος του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ στην ‘‘συνεδρίαση’’ του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Έτσι αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ τις συλλογικές διαδικασίες και την ενότητα.

Αφού πρώτα

κατέστρεψε τη δομή της εταιρίας μαγειρεύοντας πίσω από κλειστές πόρτες ένα οργανόγραμμα που διέλυσε την οργάνωση, την παραγωγή και την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς σε  Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια και μέρα με τη μέρα οδηγεί σε ανυπέρβλητες δυσλειτουργίες και αδιέξοδα,

αγνόησε και δεν διεκδίκησε πάγια αιτήματα και δικαιώματα των εργαζομένων όπως τα δεδουλευμένα 2012-2013, την ΚΥΑ της αναβίωσης της εργασίας μας, το νομοθετημένο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την πραγματική  προϋπηρεσία των σδφων του ΠΔ 164/2004 και των νεοπροσληφθέτων του 2014 και πολλά άλλα που όλοι γνωρίζουμε,

δέχτηκε σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της ΕΡΤ την εργασία χωρίς διάλλειμα, την πρόσθετη απασχόληση χωρίς πρόσθετη αμοιβή και άλλα πρωτοφανή,

επιδιώκει τώρα να αποκλείσει τα σωματεία από τις διαπραγματεύσεις για την σύναψη ΣΣΕ.

Η Αγωνιστική Προοπτική και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουμε διαμετρικά αντίθετη άποψη, έχουμε κοινές αγωνίες και δίνουμε μαζί τον αγώνα για την καθημερινή λειτουργία και την ανάπτυξη της εταιρείας, για το δικαίωμα στην εργασία και την δίκαιη αμοιβή μας, για να συμμετέχουμε, να  διαπραγματευτούμε και να συνυπογράψουμε τη Συλλογική μας Σύμβαση ξανά, μετά από δέκα και πλέον χρόνια εκκρεμότητας και μετά από δύο χρόνια μαύρο.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ έχει τις δικές τις ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους. Χωρίς προσχηματικές καθυστερήσεις να προσέλθει άμεσα  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΕΡΤ, για να  υπογραφεί μια νέα συλλογική σύμβαση που θα μας αποκαθιστά και θα μας διασφαλίζει.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ενότητα και η κοινή προσπάθεια δεν επιτυγχάνεται με αποκλεισμούς ούτε με πατερναλισμούς,  αλλά αντίθετα με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων της ΕΡΤ. 

Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα να αγωνιζόμαστε μαζί με τους συναδέλφους μας με συνέπεια και προσήλωση, για τη διασφάλιση  των εργασιακών συνθηκών, την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, την τεχνολογική αναβάθμιση και την ανταγωνιστική και αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας.

Η διαπραγμάτευση για ΣΣΕ είναι καίριας σημασίας για όλα τα παραπάνω και δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει σε άλλη μια συναλλαγή που ευτελίζει την κορυφαία συνδικαλιστική διαδικασία.  

Αγωνιστικη Προοπτικη

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας