Μαϊ. 25, 2017

ΠΟΣΠΕΡΤ : Νεο ΕΣΡ , παλιες τακτικες ?

 Αγία Παρασκευή, 25/05/2017

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, από την πρώτη στιγμή, με ανακοινώσεις της και δελτία τύπου (χαρακτηριστικά : 2/9/2016, 14/11/2016, 17/01/2017), αλλά και με την 24ωρη απεργία στις 16/5/2017 (ανακοίνωση 12/5/2017), ζητούσε άμεσα να υπάρξει επιτέλους νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με καθαρούς όρους, με διαφάνεια, με ισονομία, με διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και του ελάχιστου αριθμού των εργαζομένων σε αυτά με μίνιμουμ τις 400 θέσεις εργασίας, με καταμερισμό την αρχική απόφαση των αρμόδιων υπουργείων και των προβλέψεων του νόμου (απόφαση ΣτΕ).

Μια νομιμότητα που θα λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές σημερινές τεχνολογικές παραμέτρους και δυνατότητες (προς το παρόν όλα συγκλίνουν σε 6 άδειες) και δεν θα παραπέμπει στο αόριστο μέλλον, πόσο μάλλον όταν αυτό καθορίζεται και από άλλους παράγοντες και από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ολοένα εκχωρεί συχνότητες για άλλες δραστηριότητες τις οποίες αφαιρεί από τα ΜΜΕ.

Μια νομιμότητα που θα εδράζεται στη σημερινή πραγματικότητα, στη βιωσιμότητα και στη διαχρονικότητα αυτών των επιχειρήσεων των ΜΜΕ ώστε να μην ξαναζήσουμε στιγμές του παρελθόντος, να πάψει η ανασφάλεια και η χρησιμοποίηση των εργαζομένων από τους καναλάρχες – αφεντικά, να μη χρειάζονται «θαλασσοδάνεια», να μη λειτουργούν παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας κ.α.

Μια νομιμότητα που πρέπει να επέλθει άμεσα - μετά από 28 χρόνια ! -  αφήνοντας το γαϊτανάκι των προτάσεων και των αντιπροτάσεων και το «παιχνίδι της κολοκυθιάς» που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να διαδραματίζεται για το θέμα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, που κρύβει σκοπιμότητες, πολιτικές και επιχειρηματικές, ώστε να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και οι αποφάσεις του ΣτΕ και να μη δοθούν οι τ/ο άδειες.

Μια νομιμότητα που θα βάλει τάξη και θα αποκλείει τον διαφαινόμενο σκοπό των διαπλεκομένων, που προσδοκούν να ξαναδιαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες και η αλλαγή πολιτικού σκηνικού ώστε να ξαναπάρουν τον πρώτο λόγο, να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση και να διαμορφώνουν αυτοί τις πολιτικοοικονομικές συνθήκες προς όφελος τους και εις βάρος του δημοσίου.

Μια νομιμότητα που καθιστά απαράδεκτη την επιλογή της κωλυσιεργίας και την εσκεμμένη πανσπερμία και κατάθεση ουτοπικών προτάσεων (9 έως και 36! κανάλια) από την ΕΙΤΗΣEΕ και την DIGEA, καθώς και άλλων συνοδοιπόρων τους που εξυπηρετούν ιδιοτελή και κοινά συμφέροντα και θέλουν να συνεχιστεί αυτό το παράνομο παρελθόν και παρόν, χωρίς υποχρεώσεις.

Μια νομιμότητα κατ’ εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΣτΕ που πρέπει να εφαρμόσει το ΕΣΡ και όχι να παρεκκλίνει σύμφωνα με τις επιθυμίες της γνωστής DIGEA, η οποία θεωρεί ότι βρίσκεται στο 2014 και μπορεί να διαμορφώνει τις συνθήκες σύμφωνα με τα συμφέροντά της και αλλάζοντας κατά το δοκούν τη νομοθεσία της πολιτείας, βρίσκοντας πρόθυμους πολιτικούς.

Η DIGEA έτσι :

Κατέστη απόλυτος κυρίαρχος της μετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος, από ένα χαριστικό διαγωνισμό. Χωρίς καμία υποχρέωση και κανένα κόστος.

Λειτουργεί σαν «επιβήτορας» της εξουσίας που της είχε παραχωρηθεί και κατεβάζει τα σήματα πανελλαδικών και τοπικών σταθμών.

Συνήργησε και επέβαλε παράνομα και καταχρηστικά το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Αυθαίρετα από υπόχρεος για τη μετάδοση γίνεται και ελεγκτής περιεχομένου !

Άλλαξε τα σημεία μετάδοσης κι έμειναν τα μισά και οι λευκές (μαύρες) τρύπες καλά κρατούν μέχρι σήμερα.

Έτσι και σήμερα – παρά τις λευκές (μαύρες) τρύπες, ισχυρίζεται ότι μπορεί να εκπέμψει 36 προγράμματα τ/ο σταθμών, χωρίς λευκές (μαύρες) τρύπες.

Καλούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του νέου ΕΣΡ :

Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Να μην ακολουθήσουν την τακτική προηγούμενων ανεξάρτητων αρχών και του ΕΣΡ που βαρύνονται σε «βαθμό κακουργήματος» με την επιμελημένη αμέλεια, την απραξία και το «κουκούλωμα» ανομιών και παραβάσεων των νόμων και της ηθικής, όλο αυτό το διάστημα των 28 ετών. Που ακόμα και στην περίοδο του φασιστικού «μαύρου» της ΕΡΤ η σιωπή της πλειοψηφίας ήταν εκκωφαντική και η μη ανάληψη ευθυνών αντισυνταγματική και ανέδειξε την υποτέλειά τους.

Να προχωρήσουν άμεσα μαζί με την κυβέρνηση στη νομιμότητα. Να μην παρασυρθούν από την παρελκυστική τακτική και τις σκοπιμότητες των γνωστών συμφερόντων που επί 28 χρόνια διαδραμάτιζαν κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής και της αποχαύνωσης της κοινωνίας.

Να αποδείξουν αυτή τη στιγμή με το κύρος των αποφάσεών τους ότι είναι μέλη μιας πραγματικά ανεξάρτητης αρχής - όπως το σύνταγμα ορίζει. Ότι όλοι τους είναι πέρα από τις πατρωνίες, τις επιβουλές και τις πολιτικές εξαρτήσεις.

Ότι διασφαλίζουν τη νομιμότητα, το πραγματικό συμφέρον της κοινωνίας, της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας και ότι αυτές οι αποφάσεις τους δεν αφήνουν περιθώρια για τη δημιουργία καμιάς καχυποψίας και θα αναδεικνύουν ότι πράττουν το καθήκον τους με συνείδηση και προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας