Φεβ. 6, 2017

ΕΡΤ Ραδιομεγαρο : Στις 6/2 12μμ διαμαρτυρομαστε εναντια στην προβολη της Χρυσης Αυγης

                                                                          Αγία Παρασκευή, 06-02-2017

Την ώρα που εξελίσσεται η δίκη της Χ.Α., με τις καταθέσεις οικογένειας Φύσσα και των εργατών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων αλιεργατών να συγκλονίζουν, η συστηματική τους προβολή από την τηλεόραση της ΕΡΤ, δίνει επιχειρήματα στους δολοφόνους να ισχυρίζονται ότι είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που διώκεται για τις ιδέες του την ώρα που στη δίκη ξεδιπλώνεται καθημερινά όλη η αλήθεια για την εγκληματική τους δράση.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μαζικών φορέων, συνδικάτων, της οικογένειας Φύσσα,  αγωνιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ακόμη και βουλευτών της κυβέρνησης, η διοίκηση συνεχίζει να προβάλλει την εγκληματική οργάνωση των νεοναζί. Το πρόσχημα ότι είναι αναγκασμένη να προβάλλει την κοινοβουλευτική δραστηριότητα όλων των κόμματων του κοινοβουλίου, δεν υπάρχει πλέον, μετά την απόφαση του ΕΣΡ, που επαναβεβαιώνει το γράμμα του ιδρυτικού νόμου της ΕΡΤ.

Δεν συμφωνούμε δε, ούτε στις μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις.  Είναι απαράδεκτη η όποια μετάδοση ακόμα και από διάφορα «φτιασιδώματα» ή μοντάζ.

Τα ερωτήματα που έχει να απαντήσει η διοίκηση είναι απλά. Ποιος υπερασπίζεται την δημοκρατία; Η διοίκηση της ΕΡΤ που δίνει απλόχερα χρηματοδότηση σε μια  εγκληματική συμμορία  (με τη μορφή δωρεάν τηλεοπτικού χρόνου) ή η ελληνική βουλή που αποφάσισε την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που συγκαλεί τα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών χωρίς τον Μιχαλολιάκο, οι εισαγγελείς που έστειλαν την Χρυσή Αυγή στα δικαστήρια σαν εγκληματική οργάνωση;

Από τη μεριά μας έχουμε ταχθεί από την πρώτη στιγμή ενάντια σε αυτήν την στάση της διοίκησης και πλέον δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, τα τάγματα εφόδου που είναι υπεύθυνα για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις, να βρίσκουν στην τηλεόραση της ΕΡΤ, αλλά και στα άλλα ΜΜΕ, βήμα προβολής και ξεπλύματος τους από αυτό που πραγματικά είναι, μια εγκληματική συμμορία.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μαζί με την κοινωνία, παλέψαμε ενάντια στο μαύρο και τον φασισμό για δύο χρόνια, παλέψαμε για την δημοκρατία και αν χρειαστεί θα το κάνουμε ξανά τώρα. Γιατί εμείς παλεύαμε να γίνει «η ΕΡΤ η φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας και των εκφραστών της» και όχι του κάθε ναζιστικού μορφώματος.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΕΡΤ πρωτίστως, αλλά και των άλλων ΜΜΕ να εναρμονιστούν με την κοινωνία, με τους δημοκρατικούς θεσμούς και με τη θέληση όλων των εργαζομένων και της ΕΡΤ, ώστε να μην ξαναπροβληθεί η δράση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, γιατί διαφορετικά θα προβούμε σε συνδικαλιστικές δυναμικές πρωτοβουλίες, τέτοιες που να σταματούν την προβολή της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και την κοινωνία σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην προκλητική προβολή της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας