Ιαν. 17, 2017

Επαναβεβαιωση του απο το ΣτΕ περι της νομιμοτητας της λειτουργιας των τηλεοπτικων σταθμων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ»

Το ΣτΕ επαναβεβαίωσε για άλλη μια φορά το αυτονόητο περί της νομιμότητας της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. 

 

Μετά και την πρόσφατη απόφαση που είναι συνέχεια προηγούμενων, θεωρούμε αυτονόητο και επιβεβλημένο να επέλθει επιτέλους νομιμότητα, ισονομία και διαφάνεια στη λειτουργία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ και εν προκειμένω των τηλεοπτικών σταθμών.

 

Καλούμε το ΕΣΡ να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες αδειοδότησης και νομιμοποίησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ώστε να σταματήσει η ανομία 27 και πλέον χρόνων, κάτι που η ΠΟΣΠΕΡΤ ανέκαθεν διεκδικούσε. 

Συγχρόνως πρέπει το ΕΣΡ να καλέσει σε διαβούλευση, πέρα από τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που έχουν και πείρα και γνώση και στέρεες ρεαλιστικές προτάσεις. 

 

Επίσης καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της και να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις τέτοιες που να διασφαλίζουν, το μεταβατικό διάστημα μέχρι την αδειοδότηση από το ΕΣΡ, τη νομιμότητα στη λειτουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, με το ανάλογο – λογικό κόστος, καθώς και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των θέσεων εργασίας. 

Οι καναλάρχες που θέλουν καθεστώς ανομίας – μετά τα κροκοδείλια δάκρυά τους για τους εργαζόμενους και αφού θέλουν να τους χρησιμοποιούν – ποντάρουν στην ανασφάλεια της εργασίας που οι ίδιοι εντείνουν, για να τους εκμεταλλεύονται και θέλουν να καταργήσουν τις ειδικότητες, να κάνουν νέες μειώσεις μισθών, να καταργήσουν ουσιαστικά ακόμα και τα τελευταία από τις ΣΣΕ εναπομείναντα για την αξιοπρέπεια στην εργασία.

 

Θεωρούμε αδιανόητο την κρίση να την πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι. 

Μια κρίση που έχει προέλθει και από τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και από «ουρανοκατέβατους», αφερέγγυους, φυγόδικους, κατάδικους, απατεώνες που κατά καιρούς ήθελαν και θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο στα ΜΜΕ, ώστε να μπορούν να διαμορφώνουν συνθήκες προς όφελός τους, εκμαυλίζοντας ακόμα και συνειδήσεις. 

Για το λόγο αυτό, το «πόθεν έσχες» όλων όσων ασχολούνται σε αυτό το πεδίο και μάλιστα σαν καναλάρχες  είναι μια εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ προσηλωμένη στη νομιμότητα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά κυρίως για τα εργασιακά δικαιώματα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, θα συνεχίσει μονότονα αλλά και διεκδικητικά τους αγώνες της για τις ανθρώπινες αξίες, για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, για την αξιοπρέπεια, για τη διαφάνεια, για τη νομιμότητα και την αποφυγή του εργασιακού μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς. 

 

Η ευθύνη είναι μεγάλη, η τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση στο τηλεοπτικό τοπίο δεν πρέπει να χαθεί. Δεν αντέχεται άλλο να καταρρακώνονται καθημερινά η δημοκρατία, η ισονομία και το δημόσιο συμφέρον.

                                               Για την ΠΟΣΠΕΡΤ

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας