Νοε. 29, 2016

Οι << καταληψιες >> του Ρ/Σ Σερρων Αθωωθηκαν

                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

 Αγία Παρασκευή, 29/11/2016

Πέρα από τις νομικές πρωτοβουλίες που έχουν γίνει, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ της περιόδου 2013 – 2015, για άλλη μια φορά και με τη βούλα της δικαιοσύνης, δικαιώθηκαν γι’ αυτόν τον αγώνα, δικαιώθηκαν γιατί διασφάλισαν την περιουσία του δημοσίου και τις συχνότητες της ΕΡΤ, μα πάνω απ’ όλα έχουν δικαιωθεί ηθικά με την επαναλειτουργία δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλη την Ελλάδα.

Οι αλήστου μνήμης εποχές του «μαύρου» και της τότε φαύλης κυβέρνησης, αναβίωσαν στην αίθουσα του δικαστηρίου των Σερρών που οι εκεί αγωνιστές συνάδελφοί μας δικάζονταν μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί το 2014 από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

Μήνυση για δήθεν κατάληψη του Ρ/Σ Σερρών (όπως και σε άλλους Ρ/Σ) και τη συνεχή παρουσία τους με τη λειτουργία του από τους συναδέλφους μας, όταν η Αθηνοκεντρική ΝΕΡΙΤ δεν είχε καμία υπηρεσιακή μονάδα στην περιφέρεια, ούτε καν της ανήκε η περιουσία της πρώην ΕΡΤ γιατί είχε μεταβιβαστεί στο δημόσιο.

Η απόφαση του δικαστηρίου και η εισήγηση του εισαγγελέα ήταν απλώς …. ΑΘΩΟΙ.

Μια αθώωση αναμενόμενη που κρύβει όμως τόσες πολλές αλήθειες με μεγάλες έννοιες και αξιοπρέπεια για ένα νικηφόρο αγώνα που όσοι είχαμε την τιμή να τον υπηρετήσουμε, είμαστε απλά υπερήφανοι. Ένας αγώνας με δάκρυ και αίμα που θα μείνει χαραγμένος στις μνήμες μας και στην ιστορία σαν τον αγώνα που άλλαξε συμπεριφορές, που δίδαξε αλτρουισμό που με την αγωνιστικότητά του σφυρηλάτησε συνειδήσεις και είχε τη δική του μεγάλη συμβολή  στην αλλαγή του πολιτικού γίγνεσθαι της χώρας.

Κι όπως λέει κι ο Πρωθυπουργός «Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε μια απλή κυβερνητική απόφαση αλλά οι αγώνες των εργαζομένων που με πίστη και όραμα στάθηκαν όρθιοι, συμπαρασύροντας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σε έναν αγώνα Δημοκρατίας.»

Στη δίκη παρέστη δικηγόρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς και μάρτυρας υπεράσπισης ο Πρόεδρός της κι όχι από υποχρέωση. Επίσης παρέστησαν από την ΕΣΗΕΜΘ ο συν. Μπάμπης Μπίκας,  ο προϊστάμενος Γ. Παπαζαχαρίου και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3.

Συνάδελφοι

Οι αγώνες που φέρνουν νίκες, θέλουν ενότητα, μαζικότητα και αντοχή στο χρόνο, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας που είναι τα συμφέροντα της κοινωνίας και της εργατικής τάξης, για ένα μέλλον που θα έχουμε ρόλο σε αυτό και να μην είμαστε ενεργούμενα των ορέξεων των δανειστών.

Στο ρόλο των  «…δειλών, μοιραίων και άβουλων….» δεν εντασσόμαστε. Προχωράμε όλοι μαζί, θεσμικά, με όραμα κι ελπίδα να ανατρέψουμε τις πολιτικές και τις πρακτικές που εναντιώνονται στα δίκαιά μας και την ανάδειξη του ρόλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας