Οκτ. 13, 2016

ΠΟΣΠΕΡΤ : << Και οι κρινοντες κρινονται >>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΙ  Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

«ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ»

Αγία Παρασκευή,13-10-2016

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αν και έχει γνωρίσει την ωμή παρέμβαση και την προσπάθεια ποδηγέτησής της από κυβερνήσεις ή άλλους παράγοντες τα τελευταία χρόνια, δεν περίμενε ποτέ ότι θα έφτανε η στιγμή που δικαστής θα καταργούσε τη λειτουργία σωματείων και μάλιστα δευτεροβάθμιων, όπως το ΕΚΑ τη μεγαλύτερη δευτεροβάθμια οργάνωση.

Το σκεπτικό του «δικαστή» ότι αποφασίζει αυτός και μόνο για όλα τα τεκταινόμενα στα σωματεία, πετώντας και αχρηστεύοντας τις κυρίαρχες και αποφασιστικές δημοκρατικές διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων, συνεδρίων και καταστατικού, χρήζει ειδικής ….ανάλυσης και όχι δίκαιας δίκης.

Η απόφαση που θέλει να απονείμει ο δικαστής με άλλοθι ένα επιμέρους «συνδικαλιστικό δίκαιο», ακυρώνεισυνολικά τον συνδικαλισμό, τους συνδικαλιστικούς νόμους, την άμεση  δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων και των συνεδρίων.

Με κάθε αφορμή, βαδίζοντας αγκαζέ, κυβερνήσεις, δικαστική εξουσία, εργοδότες, θέλουν να καταργήσουν ό,τι μπορεί να τους αντισταθεί.

Τώρα, αυτή την κρίσιμη ώρα που το ΕΚΑ θα έπαιζε (και πιστεύουμε θα το κάνει) τον πιο σημαντικό ρόλο στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και τις εφαρμοσμένες πρακτικές που θέλουν να εξαφανίσουν κάθε φωνή και κάθε ενέργεια ενάντια σε αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές της εξαθλίωσης, νομίζουν ότι βρέθηκε ο τρόπος αποπροσανατολισμού και εκτροχιασμού των δράσεών του.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει το ΕΚΑ και τις συλλογικές αποφάσεις του, όχι γιατί ήταν και είναι δίπλα και μαζί μας πάντα στους αγώνες ενάντια στο μαύρο, αλλά και γιατί μαζί αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε το σημερινό κοινωνικό/πολιτικό/οικονομικό γίγνεσθαι που διαμορφώνεται ζοφερό.

Τα συνδικάτα αγωνίζονται και θα αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους και για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.  Κανείς δεν μπορεί να τα εμποδίσει ή να τα …αντικαταστήσει.

Στο πλαίσιο αυτό της προσπάθειας φίμωσης των συνδικάτων, σειρά στο γαϊτανάκι των διώξεων - τις οποίες έχουμε καταγγείλει – πολλών πρωτοκλασάτων συνδικαλιστών ή και προέδρων σωματείων και ομοσπονδιών είναι η σειρά του Θέμη Μπαλασόπουλου, τ. Προέδρου ΠΟΕ ΟΤΑ και του Προέδρου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με την κατηγορία ότι «δεν παρεμπόδισαν τη ρύπανση στο περιβάλλον που υπήρξε κατά την κινητοποίηση τον 10ο του 2011 και ως αποτέλεσμα αυτής».

Τι άλλο θα εφεύρουν οι αθεόφοβοι εργολάβοι των διώξεων του συνδικαλιστικού κινήματος ;

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται αλληλέγγυα στους συναδέλφους συνδικαλιστές και διατρανώνει την πεποίθησή της ότι τέτοιες διώξεις είναι τιμή στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους συνδικαλιστές.

Ας πάρουν όλοι το μήνυμα. Δεν μπορούν να μας εκβιάσουν. Δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, συμπορευόμενο με την κοινωνία, δεν θα προσκυνήσει κανένα προστάτη και κανέναν «Μεσσία», είτε τρέφει αυταπάτες, είτε όχι.

Θα είναι μπροστά σε όλους τους αγώνες με δύναμη, σχέδιο και προοπτική, για την ανατροπή των μνημονίων και όσων τα πρεσβεύουν, που σφίγγουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό του λαού.

Αφού και τη δικαιοσύνη την εμπλέκουν στα σχέδιά τους, το μόνο που μας απομένει για το δίκιο μας είναι οι αγώνες μας και η ενότητά μας. Η διάρκεια θα φέρει και τη νίκη.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας