Ιουν. 29, 2016

Η μαχη για να μην περασουν στα αρπακτικα χερια της αγορας ειναι κρισιμη για ολους μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                    Αγία Παρασκευή, 29/06/2016

Συνάδελφοι

Αύριο 30/6/2016, στο στούντιο Ε και ώρα 14:00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση προσωπικού για ενημέρωση όσων επιθυμούν επάνω στο θέμα :

“Η αλληλεγγύη ως δυναμικό απαραίτητο στην κοινωνία,

εργαζόμενοι και εργασία, δημόσια περιουσία, δομές, ιδιωτικοποιήσεις».

Στην ΕΡΤ έχουμε ζήσει όλοι το τι έγινε την προηγούμενη τριετία. Η ΠΟΣΠΕΡΤ για ένα μέρος από αυτά (περιουσία, ανταποδοτικό τέλος κλπ),  έχει προσφύγει στο ΣτΕ. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και τίποτα δεν είναι δεδομένο για το μέλλον το δικό μας και της εταιρίας. Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, νιώσαμε την αλληλεγγύη και τη συμπόρευση με τα αιτήματά μας, της κοινωνίας και κυρίως των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και των συνδικάτων τους.

Ο αγώνας μας ήταν νικηφόρος, γιατί όλοι μαζί δώσαμε – δώσανε, αυτό τον αγώνα.   

Σήμερα, εργαζόμενοι σε μια σειρά από κλάδους κοινής ωφέλειας, δίνουν μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα με παράλληλο χάσιμο των θέσεων εργασίας.  

Η μάχη για να μην περάσουν στα αρπακτικά χέρια της αγοράς, είναι κρίσιμη για όλους μας .

Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΤΥ, των εταιριών του ΟΣΕ, το ΜΕΤΡΟ, το ΤΡΑΜ, τον ΗΣΑΠ, γενικότερα της ΣΤΑΣΥ, το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων στη Fraport και έπονται τα υπόλοιπα, η εκχώρηση του φιλέτου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στον Λάτση, το ξεπούλημα του ΟΛΘ, του ΟΛΠ στην κινέζικη Cosco και την τριτοκοσμική εφαρμογή εργασίας που σιγά – σιγά μας φέρνουν, ώσπου, όπως είδαμε και σε βίντεο, να χτυπούν με ξύλα αντί για βούρδουλα, λόγω εκσυγχρονισμού και για παραδειγματισμό των άλλων εργαζομένων που τους έβλεπαν αποχαυνωμένοι, θεωρώντας το φυσιολογικό;

Φέρνει την απάντηση από τους εργαζόμενους στα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, στα ΜΜΜ και ξεσηκώνει την κοινωνία. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι άλλες δράσεις δυναμικά, καθημερινά  δυναμώνουν έναν αγώνα ζωής με στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και πρέπει όλοι να τον στηρίζουμε γιατί αφορά όλους.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή για την κυβερνητική πολιτική. Έρχεται μετά το καλοκαίρι, η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού, (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), των ΕΛΤΑ, της ΔΕΗ την οποία εκτός όλων των άλλων υποχρεώνουν να δώσει στον ανταγωνιστή ιδιώτη 400.000 πελάτες κλπ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να σκληραίνει την νεοφιλελεύθερη πολιτική που κληρονόμησε από τους προκατόχους της (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και βαθαίνει ακόμη περισσότερο τις επιθέσεις.

Και όλα αυτά, στο όνομα της παραμονής μας στην ΕΕ. Μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατρακυλάει στην διάλυση μετά το BREXIT και τους μαζικούς αγώνες στην Γαλλία και αλλού.

Στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους στους τοκογλύφους δανειστές, ξεπουλιούνται υποδομές και δημόσια περιουσία, κάνοντας ακόμη χειρότερες και πιο ακριβές τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη η κοινωνία. Γιατί παντού στον κόσμο αυτή είναι η εμπειρία των ιδιωτικοποιήσεων.

Για τη στήριξη των αγώνων που γίνονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλήματα για τις παροχές που υποχρεούται το κράτος, χρειάζεται κοινός συντονισμένος αγώνας.

Να επιβάλουμε ένα χρόνο μετά το περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ότι εμείς δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε αλλά αντίθετα στηρίζουμε την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει και είναι αλληλέγγυα σε όλους αυτούς τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο και θεωρούμε ότι η δημόσια τηλεόραση που έχει χρέος αλλά και τα ιδιωτικά ΜΜΕ θα αναδείξουν αυτές τις καταστροφικές ενέργειες, πριν να είναι αργά και πάνω απ’ το «χυμένο γάλα».

Η σιωπή, η λογοκρισία, καθώς και η κατεύθυνση στην ενημέρωση, δεν μπορεί να παίζουν το ρόλο της «χύτρας», γιατί η βαλβίδα θα σκάσει … και τότε ;

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας