Ιουν. 28, 2016

Η ΕΡΤ αποδεχεται την υποχρεωτικη δικαστικη αποφαση που αφορα ολο το προσωπικο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

                    Αγία Παρασκευή, 28/06/2016

Συνάδελφοι

Μετά από πολλές παλινωδίες και καθυστέρηση 12 ημερών, επιτέλους η Διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αποδέχεται ! την υποχρεωτική δικαστική απόφαση, που αφορούσε και αφορά όλο το προσωπικό.

Με την ανακοίνωσή της 12836/28-6-2016, η οποία βαφτίζει σαν «διευκρινήσεις» την τροποποίηση της εγκυκλίου 9906/25-5-2016, καλύπτει κατά μεγάλο μέρος την προσφυγή μας και τη δικαστική απόφαση.

Η πλήρης δικαίωση των αιτημάτων μας θα συζητηθεί στα ασφαλιστικά την 1/9/2016.

Συνάδελφοι

Παρότι το σωστό θα ήταν να τροποποιηθεί η εγκύκλιος και να επανακατατεθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις, λόγω του ότι αυτό θα είχε μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία και λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής της περιόδου (άδειες, μεγάλα γεγονότα κλπ), αποδεχόμαστε αυτή τη φορά και μόνο, αυτή τη διαδικασία.

Έτσι λοιπόν για όσους προσέτρεξαν - ελπίζουμε τελευταία φορά - να καταθέσουν υπεύθυνες δηλώσεις, δεν ισχύουν τα αναγραφόμενα για εθελοντική εργασία και σε ό,τι αφορά τη δικαστική απόφαση.

Για όσους δεν κατέθεσαν υπεύθυνες δηλώσεις και στην ουσία μαζί μας αγωνίστηκαν για την ανατροπή τέτοιων αντιδημοκρατικών και μονόπλευρων πρακτικών που σπέρνουν το φόβο αλλά και υποβιβάζουν συνειδήσεις, τους προτρέπουμε να καταθέσουν αυτή τη δήλωση με τα άκρως απαραίτητα.

Η παράγραφος Α πρέπει να αναφέρει «Έχω λάβει ….. αρ. πρωτ., και την τροποποίησή της».

Η παράγραφος Β είναι πλεονασμός και εκ του περισσού. Παραπέμπει δε σε ένα ΓΚΠ της Διοίκησης.

Ο ΓΚΠ αυτός, δεν είναι αποδεκτός από την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ, τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, κι αυτό έχει τονιστεί με όλους τους τρόπους.

Επομένως είτε μείνει η παραπάνω καταγραφή της παραγράφου Β, είτε διαγραφεί, για όλους εμάς τους εργαζόμενους, δε σημαίνει και αποδοχή.  

Ευελπιστούμε, ότι σε επόμενες παρόμοιες ενέργειες της Διοίκησης, αυτές να μη γίνονται μονομερώς και οι εργαζόμενοι να είναι πιο προσεκτικοί και να συμβουλεύονται εκ των προτέρων τα θεσμικά τους όργανα, ώστε να μη χρειάζονται άλλες διαδικασίες για να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση και καταγραφή σε θέματα που αφορούν ακόμα και την εργασία μας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θεωρεί δεδομένο ότι οι 12 ημέρες καθυστέρησης της εταιρίας, ώστε να εναρμονιστεί με τη δικαστική απόφαση, θα είναι και οι ημέρες παράτασης της προθεσμίας κατάθεσής τους και δεν θα είναι η καταληκτική ημερομηνία στις 30/6/2016. Ευθύνη της είναι να κάνει τις ενδεδειγμένες ενέργειες μέσα από τα όργανα διοίκησης, ώστε να πάρει αυτή την απόφαση.   

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας