Ιουν. 24, 2016

<< Ιδου πεδιον δοξης λαμπρον >>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                    Αγία Παρασκευή, 24/06/2016

«Αλίμονο σε αυτούς που δεν γνωρίζουν, ότι δεν γνωρίζουν, αυτά που δεν γνωρίζουν» Σωκράτης

Στη Βουλή έχει κατατεθεί προς ψήφιση η επισυναπτόμενη τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που αφορά προσλήψεις με συμβάσεις έργου.

Καλούμε τη Διοίκηση να παρέμβει ώστε να περιληφθεί και η ΕΡΤ στην εν λόγω τροπολογία, καθώς και να επεκταθεί, όσον αφορά το εύρος της που να καλύπτει όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες και ελλείψεις της ΕΡΤ.

Η Κυβέρνηση με αυτή την τροπολογία μειώνει τις λειτουργικές δαπάνες, και βάζει τέλος στην ασυδοσία των εργολάβων της εργασίας.

Αντίθετα με την Κυβέρνηση για άλλη μια φορά, η Διοίκηση παρά τις πανθομολογούμενες διαπιστωμένες ελλείψεις προσωπικού, σκιαμαχεί μέχρι σήμερα. Δεν έχει αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας το οποίο προσπαθεί να κρύψει, διογκώνοντάς το και επιλέγει να παρανομεί, μετατρέποντας την ΕΡΤ σε εταιρία holding.

Ποιος εξυπηρετείται από αυτή τη λειτουργία ; Όχι πάντως η εταιρία.

«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» για τη Διοίκηση που διατείνεται ότι την ενδιαφέρει η ΕΡΤ και το παραγόμενο έργο της.

Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς πολλές φορές να χρειάζονται καν οι ερωτήσεις.

Ο Υπουργός Επικρατείας έχει δεσμευθεί κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή για την ΕΡΤ, μετά από αίτημα και πίεση της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και βουλευτών, ακόμα και κομμάτων, ότι αν διαπιστωθούν ελλείψεις στην ΕΡΤ κατά τη λειτουργία της, θα προσληφθούν συμβασιούχοι με προτεραιότητα αυτούς που υπηρετούσαν στην ΕΡΤ λόγω εμπειρίας και έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΣΠΕΡΤ, θα συνεχίσει να ζητά να τηρηθεί η νομιμότητα σε όλα τα πεδία λειτουργίας της ΕΡΤ με όλες τις δομές της και θα προσπαθεί να αφυπνίσει τη Διοίκηση για όσο καιρό παραμένει, ώστε το πέρασμα τους από την ΕΡΤ να μην είναι «κλάφ’ τα Χαράλαμπε» και μια απλή αναφορά ασύμφωνων κι αντικρουόμενων αριθμών στο όποιο βιογραφικό τους.

Το να κρατείται η ΕΡΤ αλυσοδεμένη και φέουδο με επιλογή αυτόδουλων διοικήσεων δεν είναι ο ρόλος που έχει και της αρμόζει. Επιβάλλεται να είναι δημόσια, ελεύθερη και να τηρεί τη νομιμότητα, όπως απαιτεί η κοινωνία.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας