Ιουν. 15, 2016

22 Χρονια απο το θανατο του Μανου Χατζιδακι , που τιμησε ΕΡΤ και εργαζομενους

Αγία Παρασκευή, 15/06/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

22 χρόνια από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, που τίμησε ΕΡΤ και εργαζόμενους και τον τιμήσαμε όσο μπορέσαμε, όχι όμως όσο του άξιζε.

22 χρόνια μετά το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, σκεπτόμενοι τις παρακαταθήκες που άφησε σε λόγο και έργο,  νοσταλγούμε το παρελθόν και συγκρίνοντάς το με το παρόν και το μέλλον της κρατικής, κατ’ επίφαση Δημόσιας Ραδιοφωνίας, μας πιάνει απογοήτευση.

Δεν είναι μόνο ότι λείπουν οι πεφωτισμένοι του πολιτισμού.

Είναι και γιατί γενικότερα εκτός από την οικονομική κρίση, υπάρχει και η κρίση αξιών. Αυτή η κρίση εντείνεται όταν διορισμένες διοικήσεις δίνουν βάση μόνο στο «γυαλί», αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το ραδιόφωνο και έρμαιο του κάθε ακατάλληλου διορισμένου και αυτού από τις Διοικήσεις, που κάνουν χατίρια και ρουσφετολογούν, χωρίς μεγάλο κόστος. Έτσι νομίζουν.

Άλλωστε, η πρόσφατη έρευνα της ALCO, επικεντρώθηκε στο «εμένα μ’ ενδιαφέρει το γυαλί» του Διευθύνοντα και δεν αποτολμήθηκε να αναλυθούν τα αποτελέσματα του ραδιοφώνου.

Ο σκοπός βέβαια ήταν προφανής. Έπρεπε να καλυφθούν οι «δικοί μας» υπεύθυνοι των μουσικών ραδιοφώνων.

Έπρεπε να μη φανεί ο παραγκωνισμός και η απαξίωση άξιων συναδέλφων του ραδιοφώνου, για να καλυφθούν οι ενέργειες της Διοίκησης, που με αναξιοκρατία, αδιαφάνεια, χαριστικά και χωρίς ίχνος ισονομίας βόλεψε υμετέρους και ας βουλιάζει το ραδιόφωνο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων. Η Διοίκηση έχει επιλέξει, κατά τη γνώμη μας συνειδητά, να απαξιώνει το δημόσιο ραδιόφωνο σε όλα του τα προγράμματα, στερώντας του έμψυχο δυναμικό, πόρους και μέσα .

Ο Διευθυντής, άσχετος με τη μουσική και τη λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών, ο Υποδιευθυντής του Kosmos προχωρά σε διώξεις μη αρεστών, πετώντας τους έξω από τα γραφεία, ο Υποδιευθυντής του Τρίτου (από τις σημαντικότερες λειτουργίες πολιτισμού), είναι ανίκανος να διαχειριστεί ανθρώπους και πνευματικό έργο, ορμώμενος από εντολές «φετφά», χωρίς διάλογο, χωρίς συζήτηση, χωρίς να παράγεται πολιτισμός, λειτουργώντας αυταρχικά και βγάζοντας τα απωθημένα του απέναντι σε εργαζόμενους που πολλά χρόνια έχουν δείξει το τί αξίζουν, ακόμα και σε διεθνώς βραβευμένους και καταξιωμένους, που τους απαξιώνει ηθικά κι επαγγελματικά, κόβει προγραμματισμένες εκπομπές, δίκην χασάπη! και ένα πλήθος ενεργειών που όλος ο κανονισμός της διοίκησης πρέπει να εφαρμοστεί για τα πειθαρχικά και όχι μόνο αδικήματά του. Εκτός όλων των άλλων, σήμερα, έχει καταφέρει να διασύρει και να απαξιώσει το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ με την αλαζονική, πρόχειρη και επιπόλαιη προσέγγισή του για τη ζωντανή συναυλία - αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, που είχε εξαγγείλει το Τρίτο Πρόγραμμα και η ΕΡΤ, με γνωστούς συντελεστές και πολλούς φανατικούς ακροατές που είχαν ζητήσει να είναι παρόντες και η οποία ακυρώθηκε.

Η συγκεκριμένη συναυλία διαφημίστηκε τόσο πολύ από την ΕΡΤ, τα sites και τον τύπο, που είναι αναντίστοιχο σήμερα να μην έχει γίνει καμία ενέργεια από τη διοίκηση της ΕΡΤ προς τον υπαίτιο αυτής της απαξιωτικής και προσβλητικής για την ΕΡΤ ακύρωσης.

Σε αντίθετη περίπτωση τέτοιου μεγέθους σφάλματος ; λάθους ; ανικανότητας ; επιπολαιότητας ; ακόμα και παράλειψης, ο οποιοσδήποτε άλλος θα είχε καρατομηθεί, θα είχε ξεκινήσει διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου ή ακόμα και για ελάσσονος σημασίας και όχι αυτού του τεράστιου μεγέθους γεγονότος, θα είχε βγει απόφαση με την τιμωρία από τον Γενικό Διευθυντή.

Αφού ο ίδιος δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί οριστικά και αμετάκλητα, που με μοιραίες επιλογές του εξέθεσε ανεπανόρθωτα την ΕΡΤ, το Τρίτο Πρόγραμμα, όλους εμάς και την οικογένεια του Μάνου Χατζιδάκι η Διοίκηση οφείλει να πράξει τα δέοντα, ώστε να μην ντρεπόμαστε για τις επιλογές του συγκεκριμένου, που προφανώς είναι σε απόλυτη αδυναμία να κατανοήσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει και οι ενέργειές του δείχνουν ότι αποδεδειγμένα πια δεν μπορεί να διαχειριστεί τη διοίκηση του Τρίτου, όσες «πλάτες» κι αν διαθέτει.

Έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά από τα λόγια και τη σοφία του Μάνου. Δεν θα το κάνουμε πάλι.

Τονίζουμε όμως στη Διοίκηση ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ, δεν αποδέχεται ούτε γκαουλάϊτερ, ούτε αδιαφάνεια.

Απαιτούμε ισονομία σε όλα, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και ισονομία στο παραγόμενο έργο και στα μέσα που είναι απαραίτητα (ανθρώπινο δυναμικό – προϋπολογισμό – τεχνολογικό εξοπλισμό κλπ), ώστε όλα τα Ραδιόφωνα της ΕΡΤ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια, να είναι σημείο αναφοράς και όχι ο «φτωχός συγγενής» και το συμπλήρωμα της εταιρίας.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας