Μαϊ. 9, 2016

Οχι στα συμφωνα υποταγης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή 09/05/2016

Η ΠΟΣΠΕΡΤ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στα ΜΜΕ, στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια του τριημέρου, που μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους δώσαμε βροντερό παρόν ενάντια στα θανατηφόρα μέτρα της νεομνημονιακής κυβέρνησης.

Βροντοφωνάξαμε «ΟΧΙ» στα σύμφωνα υποταγής.

Τα «ΟΧΙ» μας θα είναι τόσα, όσα και τα μέτρα που μας αφανίζουν.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε γιατί ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας. Ένας αγώνας μακρύς και δύσκολος, μα όποιος αντέξει θα νικήσει. Τίποτα δεν μας σταματά, στο τέλος θα νικήσει το δίκιο μας.

Σε αυτό τον αγώνα του καλού, σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

Δεν θ’ απαριθμήσουμε το γιατί, αλλά δεν θα ανεχτούμε να είναι ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ και να λειτουργούν σε βάρος της κοινωνίας. Ένα πολύ μικρό μέρος, που πίσω της είχε σε συγχορδία «αφεντικά», μαντρόσκυλα και κυβέρνηση, προσπάθησε να ακυρώσει το νόημα αυτής της απεργίας σε ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα.

Στο εξής τους ενημερώνουμε ότι αν ακολουθήσουν αυτό το δρόμο θα μας βρουν μπροστά τους.

Μερικοί άλλοι (δημοσιογράφοι), την ώρα του αγώνα, ενεργώντας «αυτόβουλα» κι αυτοί ! γίνονται «Δούρειος Ίππος» αναγγέλλοντας νέους συνδικαλιστικούς σχηματισμούς μαζί με πρώην υπουργούς και απεργοσπάστες, παίζοντας τους «σωτήρες».

Δεν θα ανεχτούμε με κανένα τρόπο να απαξιώνουν και να λερώνουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και για το μέλλον των παιδιών τους, παρασιτικοί και σφετεριστές των αγώνων τους.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν και αξιοπρέπεια και υποχρέωση να αναδεικνύουν τα προβλήματα όλου του κλάδου, να ενημερώνουν το κοινό και τέλος να είναι πρωτοπόροι στους αγώνες. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτό διάλεξε, αυτό πράττει. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι όσο πιο υποταγμένοι είναι, τόσα περισσότερα λεπτά θα ζήσουν, ξεχνώντας ότι στο τέλος, το πιο οικτρό τέλος, το έχουν οι προδότες.

Η υποταγή και ο ραγιαδισμός δεν σώζουν.

Καταγγέλλουμε επίσης την νέα κυβέρνηση των ΜΑΤ (αυτών που θα καταργούσε), που σε συνδυασμό με παρακρατικούς (όπως όλα τα βίντεο καταμαρτυρούν), έστησε τα επεισόδια εχθές το βράδυ ενάντια στους διαδηλωτές και μάλιστα ενάντια – ενάντια, γιατί πώς μπορεί αλλιώς να ερμηνευτεί ότι στο σημάδι με τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης των ένστολων ΜΑΤατζήδων, μπήκαν κεφάλια και κορμιά, ώστε να διαλυθεί η συγκέντρωση, αδιαφορώντας για την υγεία ακόμα και για τη ζωή επώνυμων κι ανώνυμων - διαδηλωτών όμως. Βλέπετε, έλειπε και η συμπαράσταση ! του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά.

Ο «αριστερός» κυβερνητικός σχεδιασμός είναι ολόιδιος με τους προηγούμενους.

Ούτε σ’ αυτό δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά ετούτη η κυβέρνηση.  

Ίδιος αυταρχισμός ! ίδιες πρακτικές ! ίδια ξετσιπωσιά ! ίδια αναλγησία ! χειρότερα μνημόνια !

Όσο μεγαλύτερο είναι το ξεπούλημά τους και οι κωλοτούμπες τους,  τόσο μεγαλώνει ο αυταρχισμός τους.

Αντίθετα σ’ εμάς, μεγαλώνει το χρέος μας απέναντι στις νέες γενιές και στις παρακαταθήκες των αγώνων των προγόνων μας κι αυτό μας δυναμώνει την αυτοπεποίθησή μας για να θεριέψουμε τους αγώνες μας απέναντι στις ανάλγητες πολιτικές των μνημονίων και σε όσους τις πρεσβεύουν.

Ό,τι κι αν ψηφίζεται ενάντια στην κοινωνία, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα δίνουν αγώνες για να αποτρέψουν την καταστροφή. Δεν μας τρομάζετε.

Συνεχίζουμε….

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας