Απρ. 14, 2016

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

                                                                                                                           Αγία Παρασκευή 14-04-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Για άλλη μια φορά …δεν μας εξέπληξε ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας με τον αιφνίδιο, άδικο, αλαζονικό και απαξιωτικό τρόπο που επέλεξε να σπιλώσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ώστε με αυταρχικό, χωρίς διάλογο καθώς και παράνομο τρόπο, να περάσει τροπολογία στη Βουλή που αφορά στο σύνολο των εργαζομένων στην ΕΡΤ και που μπορούν εκτός από εθελοντικά, όπως προβλέπεται σε όλο το δημόσιο και που δεν θα είχε κανένας αντίρρηση, με το άρθρο 3 να αποσπώνται υποχρεωτικά εργαζόμενοι της ΕΡΤ, θυμίζοντας άλλες αλήστου μνήμης εποχές.

Καμουφλαρισμένα λοιπόν στο άρθρο 3 και καθαρά στη 2η σελίδα της έκθεσης αξιολόγησης, δίνεται η δυνατότητα με ΚΥΑ του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Επικρατείας, αφού αποφασίζουν τα κριτήρια μόνοι τους !, να αποσπούν υποχρεωτικά το προσωπικό.

Ο Υπουργός στη Βουλή δικαιολογήθηκε για την παράνομη τροπολογία (εκτός από εκπρόθεσμη, δεν επιτρέπεται σε κύρωση συμβάσεων να γίνονται δεκτές τροπολογίες) ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό σύμφωνα με το οργανόγραμμα της ΕΡΤ και ότι θα είναι μόνο εθελοντικές, οι διαβεβαιώσεις όμως πήγαν περίπατο !  

Ο κ. Υπουργός ας απαντήσει :  έκανε τη χάρη στη Διοίκηση της ΕΡΤ ; ή η Διοίκηση της ΕΡΤ του έδωσε στοιχεία αόριστα και πλασματικά ώστε να προχωρήσει ο Υπουργός σε αυτή την εκδικητική ρύθμιση η οποία όμως δεν έχει πραγματική βάση όπως θα αποδείξουμε παρακάτω.

1.

Α) Ένα οργανόγραμμα που μπορεί να αλλάζει διαχρονικά η Διοίκηση κατά το δοκούν ή κατόπιν εντολών, όπως και το εύρος της εταιρίας, σύμφωνα με το Ν. 4324 του κ. Παππά.  

Β) Γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις προσωπικού στην ΕΡΤ και το outsourcing – ενοικιαζόμενα – καθώς και εταιρίες με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους εκτός από τη φύλαξη και την καθαριότητα ακόμα και για λειτουργικές μονάδες ή και για συντήρηση μηχανημάτων κι εγκαταστάσεων τείνουν να γίνουν μάστιγα στην ΕΡΤ ;

Γ) Γνωρίζει ότι ετοιμάζονται νέες εταιρίες εργολάβων με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, ώστε η καρδιά του παραγόμενου έργου της ΕΡΤ να λειτουργεί με αυτούς ;

Δ) Πώς ο κ. Υπουργός και η Διοίκηση μιλούν για πλεονάζον προσωπικό ή προσωπικό με όχι βαριά δουλειά όταν μέχρι σήμερα, παρά την επιμονή μας, δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην ΕΡΤ ; Για ποιο οργανόγραμμα μιλούν, όταν αυτό έχει καταγγελθεί από εμάς και μετά την απεργία των δικηγόρων θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη ώστε να το καταργήσουμε,  γιατί δεν έγινε με θεσμοθετημένο διάλογο όπως οι ευρωπαϊκές οδηγίες και ο νόμος προβλέπει για να άρουμε τις βλαπτικές μεταβολές που έχει υποστεί το προσωπικό, όταν σε αυτό δεν έχουν συμπεριληφθεί λειτουργικές μονάδες όπως οι περιφερειακοί σταθμοί, η κινηματογραφία, οι ηχολήπτες των μουσικών συνόλων κλπ, χωρίς την καταγραφή των δομών και το εύρος τους με τη συνολική λειτουργία της ΕΡΤ, χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, χωρίς καθηκοντολόγιο, χωρίς καταγραφή των αναγκών λειτουργίας και ανάπτυξης, χωρίς περιγραφή των θέσεων εργασίας, χωρίς τον αριθμό εργαζομένων και ειδικοτήτων ανά υπηρεσία.

Ε) Για ποιο οργανόγραμμα μιλάει λοιπόν, που με τις πιο πάνω παραλείψεις, τη μη λειτουργική φιλοσοφία του, την επικάλυψη διαφορετικών μονάδων και διευθύνσεων και επομένως ευθυνών που κάνουν ένα οργανόγραμμα που οδηγεί μοιραία στην αποδιοργάνωση και όχι στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και στη μη αξιοποίηση του συνόλου μέσων και προσωπικού με αναποτελεσματικότατες δυσλειτουργίες.

Ένα ανοργάνωτο οργανόγραμμα και μια Διοίκηση που λειτουργεί ομφαλοσκοπώντας και η ΕΡΤ σπαράσσεται από τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος της, την ώρα που θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί.

2. Ενώ υπάρχουν ελλείψεις, γιατί η επιχειρηματολογία είναι για πλεονάζον προσωπικό και την ίδια στιγμή στην ίδια τροπολογία η Κυβέρνηση και η Διοίκηση δεν πρόσθεσαν τις ειδικότητες των εργαζομένων που πρέπει να προσληφθούν άμεσα ;

Τι ήταν το επείγον ; να ξεφορτωθούμε κάποιους μη αρεστούς ; ή να συνεχίζουμε περισσότερο τη χειραγώγηση των εργαζομένων και να ενσπείρουμε το φόβο ώστε να τους κατευθύνουμε πιο εύκολα αφού παραμένουν στη δύναμη της ΕΡΤ και το κόστος μισθοδοσίας δε μειώνεται. Η εισαγωγή της παράνομης τροπολογίας με πρακτικές που η ίδια η σημερινή κυβέρνηση κατήγγειλε με όλη της τη δύναμη όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ξεσκεπάζει τις προθέσεις όλων.  

3. Γιατί, αν και εφόσον υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, που εμείς δεν αποδεχόμαστε, εκτόςαπό τους προαναφερόμενους λόγους,δεν δίνεται η δυνατότητα για αλλαγές ειδικοτήτων, ώστε να καλύψουν ανάγκες της ΕΡΤ ; Σκοπιμότητα, αλαζονεία ή εκδικητικότητα απέναντι σε εργαζόμενους που έδωσαν αγώνες για την ισονομία, τη δικαιοσύνη και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση  ;

4. Ας μας απαντήσει ο κ. Υπουργός ποια είναι η ανταποδοτικότητα των χρημάτων του ελληνικού λαού, όταν αυτά δίνονται για τη λειτουργία και για την ποιότητα των προγραμμάτων πολιτισμού, ψυχαγωγίας και πλουραλιστικής ενημέρωσης και όχι για οποιοδήποτε άλλο σκοπό που τον πληρώνουν μέσω άλλης φορολογίας.

Ας μας απαντήσει ο κ. Υπουργός πόσα από τα 3 ευρώ θα παραμένουν μελλοντικά στην ΕΡΤ, αφού ήδη πλέον του 1/3 αφαιμάζεται και τώρα από την κεντρική διοίκηση για αλλότριους σκοπούς, γεγονός που όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση καταδίκαζε με τον πιο εμφαντικό τρόπο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, από την πρώτη στιγμή επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, που προέκυψε από τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και τη στήριξη της κοινωνίας, είχε προβλέψει και είχε εναντιωθεί σε όλα αυτά που συμβαίνουν όλο αυτό τον καιρό ακόμα και σήμερα, προβάλλοντας το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου της ΕΡΤ και των εργαζομένων της, σε αντίθεση με τα κάθε είδους «παπαγαλάκια» Κυβέρνησης και Διοίκησης που προσπαθούσαν τότε και τώρα να διαιρέσουν το προσωπικό για να τους δοθεί ο ρόλος της αμειβόμενης παραδιοίκησης ακόμα και της εκπροσώπησης των εργαζομένων.

Συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, έχουμε αποδείξει τον επαγγελματισμό μας, την αξιοπρέπειά μας, την αυταπάρνησή μας και τη θέλησή μας για πραγματική δημόσια τηλεόραση και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίρνει λάθος αποφάσεις, να απαξιώνονται οι ίδιοι και η ΕΡΤ και να πληρώνουν αυτοί το κόστος των εμμονικών κι εκδικητικών αποφάσεων τους.

Ο δρόμος του αγώνα για το δίκιο μας είναι μακρύς και δύσκολος. Η ευθύνη της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι να προασπίζει τα δίκαια των εργαζομένων και ευθύνη όλων μας απέναντι στο μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και της κοινωνίας, μαζί με τη λειτουργία μιας πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και όχι μιας ΕΡΤ στην υπηρεσία της κάθε Κυβέρνησης, είναι αυτό που θα μας καθοδηγεί και θα μας δίνει δύναμη για νέους αγώνες και νέες ανατροπές.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν θα γίνουν νέες «Ιφιγένειες» για να περάσουν τα σχέδια των μνημονιακών κυβερνήσεων και των δοτών διοικήσεων.

Από ανυποχώρητους αγώνες ξέρουμε και είναι γνωστό σε όλους .

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας