Μαρ. 17, 2016

Εισαγγελικη παραγγελια της ΠΟΣΠΕΡΤ προς το ΔΣ της ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                         Αγία Παρασκευή, 17/3/2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως έχει χρέος, με κάθε τρόπο, προσπαθεί να διαφυλάξει και να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων και την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία της ΕΡΤ.

Οι αλλοπρόσαλλες και εν κρυπτώ αποφάσεις, χωρίς θεσμοθετημένο διάλογο, όπως οι νόμοι ορίζουν, για το οργανόγραμμα (για την ακύρωσή του θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη), καθώς και οι αποφάσεις που δεν αιτιολογούνται, παραπέμποντας σε εισηγήσεις προφορικές ή γραπτές, οι οποίες είναι παντελώς άγνωστες σε όλους, πλην των εξουσιοδοτημένων, μας ανάγκασαν για άλλη μια φορά, για λόγους διαφάνειας, αλλά και για λόγους συμφερόντων των εργαζομένων και της κοινωνίας που μας χρηματοδοτεί, να ζητήσουμε με την επιστολή μας 1564/2-3-16 τα πρακτικά και τις εισηγήσεις των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Απάντηση δεν πήραμε ποτέ και έτσι καταθέσαμε αίτηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.  

Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 41298/17-3-2016 εισαγγελική παραγγελία (η οποία κατατέθηκε στη διοίκηση με το υπ’ αριθμ. 1568/17-3-16 έγγραφο) εντέλει να χορηγηθούν αμελλητί αντίγραφα των πρακτικών όλων των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ, τις αντίστοιχες προσκλήσεις σε σύγκληση των Διοικητικών Συμβουλίων με τα θέματα Ημερησίας Διάταξης, καθώς και τις αντίστοιχες εισηγήσεις ανά θέμα συζήτησης από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ (Ιούνιος 2015 έως και σήμερα). Επειδή θεωρούμε ότι πολλές αποφάσεις του Δ.Σ., ουσιαστικά και νομικά πάσχουν, όπως πρόδηλα οι αποφάσεις για τα … οργανογράμματα κλπ., θα προσφύγουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ώστε να ακυρώσουμε και να αποτρέψουμε τη μονομέρεια των αποφάσεων αυτών, που εγείρουν, κατά την άποψή μας, αξιόποινες πράξεις.

Συνάδελφοι, δεν θα αφήσουμε τη λειτουργία της ΕΡΤ φέουδο κανενός, ούτε της Διοίκησης, ούτε της επιλεγμένης δοτής ιεραρχίας και κάποιων Γενικών Διευθυντών που εκτός των άλλων είναι και μάρτυρες υπεράσπισης της υπόδικης για κακουργηματικές πράξεις διοίκησης Παναγόπουλου, γιατί είχαν υπηρετήσει στην «αυλή» του με τα ανάλογα οφέλη ! Ακόμα και σήμερα κάποιοι υποδέχονται τον πρώην Γενικό Διευθυντή Υφαντή – συνδαιτυμόνας και αυτός του Παναγόπουλου και ωφελημένος από τα τεράστια bonus που έπαιρναν όλοι τους  - να σηκώνει φακέλους και αρχεία για να συνδράμουν στην υπεράσπιση του «αρχηγού» τους.

Επίσης καταγγέλλουμε μια ομάδα δοτών και κολλητών της Διοίκησης, καλοβολεμένους και καλοπληρωμένους διαχρονικά, που μαζί με τη νομική σύμβουλο «πίνουν στην υγειά» των εργαζομένων μέσα σε κλειστά γραφεία και χαράζουν στρατηγική με στόχο τους εργαζόμενους  και με αποτέλεσμα τελικά να επιβουλεύεται το μέλλον τους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, συνεχίζει σθεναρά να διεκδικεί το καλύτερο για τους εργαζόμενους και την ΕΡΤ, χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος.

Τις δημόσιες σχέσεις, το «καβάλημα των καλαμιών», τα ψέματα και τη διπροσωπία τα αφήνουμε για κάθε είδους εθελόδουλους και υποταγμένους -  γνωρίζετε ότι τέτοιοι υπάρχουν πολλοί.

ΑΝΑΠΟΔΑ 

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας