Ιαν. 19, 2016

ΠΟΣΠΕΡΤ : ΣΤΟΧΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ - ΟΡΑΜΑ ......

                                                                                                                                                                                                                     Αγια  Παρασκευή 18/01/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   

Με αυτά τα λόγια ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση οριοθέτησε το νέο τρόπο δημιουργίας μητρώου στελεχών και επιλογή προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση.

Μίλησε γι’ αυτό το νέο τρόπο που θα έχει στόχο, σχέδιο και όραμα, που θα είναι αξιοκρατικός με βάση αντικειμενικά προσόντα και μόνο, που θα προωθεί τη διαφάνεια και την αντικειμενική αξιολόγηση, την αξιοποίηση των υπηρετούντων εργαζομένων, την πλήρη αποκομματικοποίηση και μίλησε για τη διαφορετική αντίληψη που εισάγεται έναντι των ημετέρων, της ρουσφετολογίας, της διαπλοκής, της εξυπηρέτησης συμφερόντων, του κομματισμού και τόνισε ότι η δημόσια διοίκηση χρησιμοποιήθηκε σαν φέουδο και σαν εργαλείο αναπαραγωγής πολιτικών εξουσιών και στην ίδια λογική της νομής της εξουσίας.

 

Στον αντίποδα ακριβώς με όλα τα παραπάνω, η ΕΡΤ προχωρά ακάθεκτη, στην αντίθετη κατεύθυνση, απαξιώνοντας το προσωπικό της που και επαγγελματισμό έχει και άξιο είναι αποδεδειγμένα, σαν να επρόκειτο για κακόγουστο αστείο ή σα σκόπιμη διαστρέβλωση στην πράξη και μάλιστα στη συγκεκριμένη συγκυρία για την ΕΡΤ που έχει συμπεριληφθεί (λανθασμένα) για ότι αφορά το προσωπικό και τις υποχρεώσεις του στο σκληρό πυρήνα του Δημοσίου (Α’ κεφάλαιο).  

Έτσι εκτίθεται για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός στη ρήση «ε.. δεν είναι και η πρώτη φορά», γεγονός ανεπίτρεπτο.

Μετά τις ρουσφετολογικές, με απόλυτη αδιαφάνεια και άκρως φεουδαρχικές –επομένως και άδικες – αρχικές τοποθετήσεις που είχαμε καταγγείλει, προχώρησαν σε νέο κύκλο διορισμών άσχετων και ακατάλληλων ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά. Τώρα, χωρίς καν να αξιολογήσουν εργαζόμενους της ΕΡΤ, προκήρυξαν τυπικά και μόνο - την ώρα αυτών των εξαγγελιών- θέσεις για προσλήψεις προσωπικού ειδικών θέσεων και ειδικών αποστολών και που όλοι γνωρίζουμε ποιοι θα είναι, αφού μερικοί από αυτούς ήδη έχουν αναλάβει άτυπο έργο και είναι θαμώνες του  4ου ορόφου, ίσως και να εισπράττουν από 3 – 4 πηγές του δημοσίου και κάποιοι εξωτερικοί «σωτήρες»,  παντός καιρού. Οι δημιουργικές ασάφειες της προκήρυξης και ο τρόπος «αξιολόγησης», δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα.

Το καθεστώς της καμαρίλας, των συμβούλων! «κολλητών» και «αρεστών» και των μικτών παραγωγών! που πολλοί από τη σημερινή ιεραρχία, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε όλα τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα παρά τις εξαγγελίες, όταν έγιναν κυβέρνηση, αλλά ακόμα και σήμερα, ότι θα αξιοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό και τα στελέχη των υπηρεσιών, δεν έχει εφαρμογή φαίνεται στην ΕΡΤ …. σε Ταγματάρχηδες και λοιπούς συνδαιτυμόνες.

 

Όλοι γνωρίζουμε αυτό που είπε και ο Πρωθυπουργός, ότι «ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του», αναφερόμενος στις πράξεις του κ. Μητσοτάκη κι επειδή γνωρίζουμε ακόμα καλύτερα τον τρόπο, τη διαδικασία, τη λειτουργία της διοίκησης και του κονκλάβιου στην ΕΡΤ αλλά και του άτυπου κυβερνητικού  διευθυντηρίου, που έχουν καταντήσει την ΕΡΤ να είναι ανυπόληπτη και έρμαιο στην κριτική του καθενός για τη λειτουργία της. Για τη μέχρι σήμερα αποτυχία τους, που δεν οφείλεται τόσο στην ακαταλληλότητά τους, αλλά στην εξυπηρέτηση της σκοπιμότητας, τους λέμε ότι : οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που έχουν αποδείξει τον επαγγελματισμό τους, την αξιοπρέπειά τους, την αυταπάρνησή τους και τη θέλησή τους για πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να παίρνει ….λάθος αποφάσεις, να είναι στο απυρόβλητο, να απαξιώνεται η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της και να πληρώνουν το κόστος των επιλογών των συγκεκριμένων κέντρων αποφάσεων, που αποδέχεται ο αρμόδιος υπουργός αφού με τόσο επιμονή τους τα επέβαλε στην κατ’ ευφημισμόν ανεξάρτητη ΕΡΤ.

 

Ο κάθε εργαζόμενος, δεν μπορεί να έχει συνέπειες από τις επιλογές των άλλων, όταν δεν είναι συμμέτοχος σ’ αυτές τις αποφάσεις, ώστε το αποτέλεσμα να αφορά όλους και να γίνεται ευθύνη όλων, ιδιαίτερα μάλιστα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της ενημέρωσης.

Έφτασε στο τέλος του, μετά από 9 μήνες, το άλλοθι για την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ, ακόμα και η ανοχή ή η δυσαρέσκεια της κοινωνίας, απέναντι σε μια ΕΡΤ που δεν την ακολουθεί και της γυρίζει την πλάτη. Αν η κυβέρνηση κρίνει ότι δεν πρέπει ν’ αλλάξει το  «θεάρεστο» έργο της διοίκησης, που παίρνει άριστα στην απαξίωσή της ΕΡΤ, ας τους αφήσουν να συνεχίσουν. Θα κρίνουμε λοιπόν κι εμείς από τις πράξεις της διοίκησης, που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση στην ΕΡΤ και η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη.

Εμείς θα καταγγέλλουμε και θα αγωνιζόμαστε να το ανατρέψουμε, γιατί δεν μας αξίζει.    

Είναι εύλογο να έχουμε αμφιβολία, λοιπόν για τις εξαγγελίες κυβέρνησης και Πρωθυπουργού, όταν στην ΕΡΤ δεν εφαρμόζονται και δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, όπως φαίνεται από τις ενέργειες των υπευθύνων.

 

9 μήνες μετά απαιτούμε «ΣΤΟΧΟ, ΣΧΕΔΙΟ, ΟΡΑΜΑ», αξιοκρατία, ισονομία, διαφάνεια, στρατηγικό σχεδιασμό, καθηκοντολόγιο, ΓΚΠ, οικονομική αυτοτέλεια – ανεξαρτησία της ΕΡΤ.

Γιατί όπως επίσης γνωρίζουν όλοι «και οι κρίνοντες κρίνονται».

                                                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας