Δεκ. 8, 2015

Ανακοινωση για την << Κατασχεση >> των μηχανηματων της ερτοπεν στην Παρνηθα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για ERTopen

                                                                                                     Αγία Παρασκευή 8-12-2015

 

Για άλλη μια φορά βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου !! 

Αστυνομικές δυνάμεις με εισαγγελέα και εκπρόσωπο της ΕΕΤΤ έχουν ανεβεί στην Πάρνηθα, στο Κέντρο Εκπομπής της ERTopen για να κατασχέσουν για άλλη μια φορά τα μηχανήματά της. 

 

Μετά την πρώτη κατάσχεση στα Τουρκοβούνια, τις διώξεις του Προέδρου Π. Καλφαγιάννη και του ταμία Δ. Κούνη και τη δικαιολογία ότι ήταν παράνομη η εκπομπή από εκεί και ότι το 106,7 έχει άδεια εκπομπής μόνο από την Πάρνηθα, δικαιολογήσαμε κι εμείς τα αδικαιολόγητα, μιας που εκείνη τη στιγμή της κατάσχεσης ορκιζόταν η κυβέρνηση. 

Σήμερα και τα δύο αυτά έχουν ξεπεραστεί. 

 

Περιμένουμε να δούμε ποια δικαιολογία θα βρεθεί, ώστε να φιμωθεί η φωνή του μοναδικού αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που άλλαξε την ιστορία του συνδικαλιστικού γίγνεσθαι και είχε μεγάλη συμμετοχή στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου. 

 

Η δικαιολογία που θα προβληθεί, ότι δήθεν εκπέμπαμε παράνομα (χωρίς άδεια), είναι αίολη από τη στιγμή που όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, με αποφάσεις του 4ου τμήματος και της ολομέλειας του ΣτΕ, εκπέμπουν χωρίς άδεια. Η όποια κατάσταση «νομίμων» ραδιοφωνικών σταθμών σε λειτουργία από το ΕΣΡ, που επικαλείται η ΕΕΤΤ, δεν έχει ισχύ. Αν δεχθούμε όμως για λόγους εργασίας ότι έτσι είναι, τότε πώς λειτουργεί ο σταθμός του ΑΠΕ ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη ; (ενώ υπάρχει ήδη κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός - ΕΡΤ3), με τι άδεια ; Με τι συνθήκες εργασίας ; Πώς γίνεται η χρήση της άδειας της Helexpo ; Πώς έγινε ειδησεογραφικός ο σταθμός ; κλπ. Υπάρχει κάποια απάντηση σε όλα αυτά κύριοι της ΕΕΤΤ ; Με ποιο καθεστώς λειτουργείτε ; Έχετε νομιμοποίηση ; Εσάς έχει καταγγείλει για παράνομες πράξεις ο αρμόδιος υπουργός στον εισαγγελέα ; Προσθέστε στον κατάλογό σας ότι και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προσφύγει ανάλογα με αγωγές. 

Βέβαια δεν εναντιωνόμαστε στη λειτουργία κανενός ραδιοφωνικού σταθμού, ούτε κατά των εργαζομένων σε αυτούς, αλλά έλεος πιά ! με την ψευδεπίγραφη νομιμότητα που επικαλείται η ΕΕΤΤ. 

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως έχει αποδείξει, μπορεί και διάλογο να κάνει αλλά και να αγωνίζεται. 

Η ERTopen και η στήριξη της κοινωνίας μέσα από αυτήν δεν θα σταματήσουν με τέτοια μέτρα. 

Μέτρα και διώξεις που δεν πάρθηκαν επί 20 μήνες, όταν λειτουργούσε και πάλι «παράνομα και χωρίς άδεια», χρησιμοποιώντας ακόμα και εξοπλισμό και εγκαταστάσεις της ΕΡΤ - εντός και εκτός Ραδιομεγάρου - από τις τότε επονομαζόμενες και από τη σημερινή κυβέρνηση σαν οι φαύλες κυβερνήσεις με φασίζουσες πρακτικές.

Αντίθετα από τότε που καλούμασταν σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ και το κάναμε πράξη όλοι μαζί, σήμερα, σε 11 μήνες, έχουμε και διώξεις και ποινικοποίηση και δύο φορές κατασχέσεις στην ERTopen και στην ΠΟΣΠΕΡΤ γιατί έτσι επιτάσσει το γκουβέρνο και η «νομιμότητα!». 

Η ERTopen είναι ζωντανή ιστορία της σημερινής πραγματικότητας και δεν μπορεί να τη διαγράψει κανείς. 

Πιστεύουμε ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα της αποδώσει αυτά που της πρέπουν και της αξίζουν, αφού οι σημερινοί κρατούντες θέλουν να ξεχαστεί και την απαξιώνουν. 

Δεν θα τα καταφέρουν.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας