Νοε. 25, 2015

Παγκοσμια μερα για την εξαλειψη της βιας κατα των γυναικων

Αγία Παρασκευή 25-11-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

25 Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

 

Ο ορισμός αυτής της ημέρας κρίθηκε αναγκαία λόγω της έκτασης του φαινομένου παγκόσμια.

Όσοι χρησιμοποιούν τη βία εις βάρος ανθρώπων και θέλουν να δείχνουν ισχυροί, είναι οι πιο ανίσχυροι στο να μπορούν να συζητούν και να δίνουν λύση στα προβλήματα. Είναι οι πιο ανίσχυροι στο να μπορούν να επιβιώνουν ανθρώπινα μέσα από διάλογο. Είναι οι πιο ανίσχυροι γιατί με τη βία που χρησιμοποιούν, ικανοποιούν τις μύχιες σκέψεις και επιθυμίες τους αλλά είναι δυστυχισμένοι γιατί γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους ότι ποτέ δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν αυτό που θέλουν με άλλο τρόπο.

 

Η βία κατά των γυναικών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα κατά 12% και είναι το 3ο υψηλότερο στην Ευρώπη. Μια στις τρεις γυναίκες στη ζωή της αντιμετωπίζει ή θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. Μια στις πέντε θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Η βία είναι και το μέσο για τον εξαναγκασμό στην εκμετάλλευση και στην εκπόρνευση, που μαζί με την οικονομική κρίση φτάνουν τη βία κατά των γυναικών «στα κόκκινα».

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αποδοκιμάζει τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις και συμμετέχει σε κινήματα κατά του ρατσισμού και σε κινήματα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, επομένως η σημερινή παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, μιας άλλης ιδιαίτερης μορφής ρατσισμού, μας ενώνει και μας ευαισθητοποιεί μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις που σήμερα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και δίνουν αγώνα ώστε να εξαλειφθεί αυτή η επαίσχυντη βία.

 

Η ΕΡΤ σαν δημόσια τηλεόραση πήρε τη σωστή απόφαση ώστε σε όλες τις εκπομπές της να αναφέρεται αυτή η Παγκόσμια Ημέρα και να συμβάλλει κι αυτή με τον τρόπο της και με τους εργαζόμενούς της στη μείωση αυτού του φαινομένου με την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

 

Ελπίζουμε ο αγώνας της κοινωνίας και όλων αυτών των φορέων να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ώστε τα ζωώδη ένστικτα και η εκμετάλλευση των βιαστών της σκέψης και των σωμάτων να μην αυξάνονται, αντίθετα να μειώνονται συνεχώς.

                                          ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας