Νοε. 16, 2015

Το Πολυτεχνειο Ζει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αγία Παρασκευή, 16-11-2015

 «Ψωμί – παιδεία – ελευθερία» ήταν το σύνθημα των εξεγερμένων φοιτητών και νεολαίας στη Νομική και στο Πολυτεχνείο. Ένα σύνθημα που διαχρονικά αναβιώνει από τις κάθε λογής «χούντες» και «κατακτητές» που μέχρι και σήμερα απαξιώνουν, φτωχοποιούν, εξαθλιώνουν τον λαό και ξεπουλούν τα όσια και τα ιερά της χώρας.

 Το Πολυτεχνείο είναι σταθμός στη νεοελληνική ιστορία και τροφοδότησε κινηματικές διαδικασίες στην εποχή μετά το ’73 και μέχρι σήμερα. Ενέπνευσε ακόμα κι εμάς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ όταν με φασιστικό τρόπο η φαύλη κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ, βάζοντας στον γύψο για άλλη μια φορά τη δημοκρατία. Παίρναμε δύναμη από αυτό τον αγώνα δίνοντας το σύνθημα – όπως και άλλοι πολλοί φώναξαν – ότι η ΕΡΤ θα ήταν ένα νέο «μικρό Πολυτεχνείο». Το προσπαθήσαμε.  

 Τα καταφέραμε κι αντιταχθήκαμε, όπως κι εκείνοι τότε, ενάντια στη λογική της σιωπής, της ηττοπάθειας, των αυτοκτονιών, της απομαζικοποίησης, του εξευτελισμού των αξιών του ανθρώπου και των ελευθεριών του και το ποτίσαμε κι εμείς με το δικό μας αίμα.

 Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει όχι μόνο για τον αγώνα του, όχι μόνο για τους αθάνατους νεκρούς του, γιατί είναι ο φάρος που θα φωτίζει κάθε αγώνα, κάθε στιγμή τη δυναμική αντίδραση ενάντια στους μονοδρόμους που θέλουν να μας βάλουν οι κάθε λογής κυρίαρχοι χρησιμοποιώντας υποταγμένες κυβερνήσεις.

 Η ΠΟΣΠΕΡΤ τιμά αυτές τις μνήμες με περίσκεψη αλλά και με αγωνιστικό φρόνημα που επιβάλλουν οι καιροί για τις διεκδικήσεις που είναι δίκαιες και αποφέρουν ισονομία και έξοδο από αυτούς τους μονοδρόμους.

 Έχουμε αποδείξει ότι με αγώνες, με συνέπεια, με επιχειρήματα, με αξιοπρέπεια και με ηθική, δυναμικά διεκδικούμε και καταφέρνουμε νίκες απέναντι στον ολοκληρωτισμό της καπιταλιστικής κρίσης που διαλύει κάθε κοινωνικό ιστό, κάθε ηθική και θέλει αυτή η κρίση να είναι η απαρχή της υποδούλωσης των κοινωνιών και της πατρίδας μας.

 Η ΠΟΣΠΕΡΤ στα πλαίσια του εορτασμού αύριο, 17 Νοέμβρη, ώρα 11:00, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου τιμώντας τους ήρωες.

 Η ERTopen και πάλι για 3η χρονιά εκπέμπει το τριήμερο του εορτασμού από τον ηρωικό, αιματοβαμμένο χώρο του Πολυτεχνείου.

 Καλούμε όλους στις συγκεντρώσεις και πορείες που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα,

για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα θανατηφόρα μνημόνια.

 Συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξατε. …..

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας