Νοε. 11, 2015

Ανακοινωση << Σ.Σ.Ε. για Γ.Κ.Π. της ΕΡΤ >>

 Αγία Παρασκευή, 11/11/2015

 Η σταθερή, διεκδικητική, αταλάντευτη στάση, νομικά κατοχυρωμένη θέση της ΠΟΣΠΕΡΤ που επιμένει ότι ο ΓΚΠ της ΕΡΤ πρέπει να γίνει με συλλογική σύμβαση, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, τους νόμους και το δίκαιο, αρχίζει να δίνει καρπούς μέσα από διάλογο με τη Διοίκηση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που θα αφορά τον ΓΚΠ. 

 Η ΠΟΣΠΕΡΤ, μετά από πολλές ενέργειές της (ΕΞΩΔΙΚΑ - ΟΜΕΔ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ κλπ) και την στήριξη των νομικών συμβούλων της, Δ. Περπατάρη, Κ. Τοκατλίδη και ένα βήμα πριν την προσφυγή μας στην δικαιοσύνη, αποδέχεται την πρόσκληση της ΕΡΤ, δείχνοντας την καλή της διάθεση και εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης που από την αρχή επεδίωκε. 

 Η έναρξη αυτού του διαλόγου γίνεται την Παρασκευή στις 13:00 και θα προσέρθουμε με προτάσεις και λύσεις προς το συμφέρον όλων, αλλά κυρίως για το συμφέρον των εργαζομένων. 

Σε κάθε περίπτωση που η Διοίκηση για άλλη μια φορά κωλυσιεργήσει ή θέλει να κάνει προσχηματικό διάλογο θα πράξουμε αναλόγως και βέβαια θα σας ενημερώνουμε για τη συνέχεια και το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων. 

 Συνάδελφοι, 

η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει να διεκδικεί και να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά μας που τώρα όσο ποτέ βάλλονται από κυβερνήσεις, διοικητικούς παράγοντες και νομικές δικολαβίες, ακριβοπληρωμένων για αυτή τη δουλειά δικηγόρων, εταιρίας που εκπροσωπεί πάντα τους εργοδότες. 

 Η κάθε λογής λάσπη που ρίχνεται στον ανεμιστήρα, από αυτούς που έχουν τον χρόνο, που αντί να είναι χρήσιμοι και να συμβάλλουν – δεν έχουμε δει ποτέ καμία πρόταση – προτιμούν να είναι χρησιμοποιήσιμοι και αρεστοί, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα πολλές φορές, κάνοντας και κριτική κατόπιν εντολών ! Δεν θα τους ακολουθήσουμε. 

 Τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν διαφοροποιούνται, ούτε από κομματική προέλευση, ούτε από ευγενική καταγωγή, είναι διαχρονικά και απαιτείται η ισονομία και η αξιοπρέπεια στην εργασία ώστε να υπάρχει αξιοποίηση των δυνατοτήτων των εργαζομένων σε ομαλό εργασιακό κλίμα και εργασιακές συνθήκες που θα φέρνουν το καλύτερο αποτέλεσμα. 

 Καλούμε λοιπόν όλους να συστρατευτούν στα σωματεία τους, ώστε ο αγώνας που δίνεται να είναι συνολικός για τα δικαιώματά μας, να έχει αποτέλεσμα και να είναι στέρεα και θεσμικά κατοχυρωμένα τα κέρδη των αγώνων και όχι αποτέλεσμα οσφυοκαμψίας, αναξιοπρέπειας, γνωριμιών και κομματικών επιλογών που είναι πρόσκαιρα, πάντα διαπραγματεύσιμα με αδύνατο κρίκο τον εργαζόμενο.

 Συνάδελφοι, 

αύριο απεργούμε ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές, στη φτωχοποίηση και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Απεργούμε όμως και για την ΕΡΤ, για μια ΕΡΤ που εμείς θέλουμε και η κοινωνία έχει δικαίωμα να απαιτεί. Για μια ΕΡΤ ανεξάρτητη, πλουραλιστική, οικονομικά βιώσιμη με επιχειρησιακό σχέδιο και προϋπολογισμό τέτοιο που θα της δίνει την δυνατότητα της συνέχισης του έργου της μέσα από όλες τις δομές της. 

Διεκδικούμε επίσης ισονομία και όχι διαχωρισμούς, καθοριστικό και πραγματικό οργανόγραμμα που δεν θα είναι στην κρίση μονομερώς της διοίκησης. 

Διεκδικούμε οι εργαζόμενοι να έχουν ρόλο, λόγο, δουλειά και αξιοπρέπεια. 

Οι πρακτικές του παρελθόντος με την συμβολή και την παρακίνηση και των αρμόδιων διευθύνσεων της ΕΡΤ (ακόμα και σήμερα) ώστε την ημέρα της απεργίας να υπάρχουν άδειες μη προγραμματισμένες – με σκοπό να ακυρώνονται οι διεκδικήσεις του αγώνα και να λοιδορούνται - είναι απαράδεκτη και η ΠΟΣΠΕΡΤ με κανένα τρόπο δεν νομιμοποιεί ηθικά κανέναν. Στις εποχές που ζούμε όλοι έχουμε ανάγκη το μεροκάματο, αλλά πρέπει να είμαστε έντιμοι και να αποφασίσουμε : ή θα είμαστε διεκδικητικοί και θα απεργούμε όταν απεργούμε ή θα είμαστε υποταγμένοι και απεργοσπάστες και δεν θα ζητάμε τα ρέστα από άλλους, γιατί οι ευθύνες δεν είναι μόνο συλλογικές είναι και ατομικές. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ---  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας