Νοε. 7, 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 «ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ»

 Αγία Παρασκευή, 06/11/2015

 Αύριο είναι 7 Νοέμβρη. Μια μέρα ξεχωριστή στο μαύρο της ΕΡΤ που αφορά τη δημοκρατία και μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη των εργαζομένων της ΕΡΤ.

 Την ημέρα αυτή, τα ΜΑΤ της κυβέρνησης εφόρμησαν στις 4 περίπου το πρωί και κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο, αφαιρώντας το από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους αλλά και την αντίσταση της κοινωνίας απέναντι στις θανατηφόρες πολιτικές των μνημονίων, των απολύσεων, της εφεδρείας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης και την αρχή της παράδοσης της χώρας  στην Τροϊκανή μαφία και τους συνοδοιπόρους της.

 Έσυραν τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ με άλλους συναδέλφους και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην ΓΑΔΑ από την οποία απελευθερώθηκαν μετά από 4 ώρες, χωρίς καμία κατηγορία, αφού η κατακραυγή του κόσμου και η συγκέντρωση – διαδήλωση έξω από το Ραδιομέγαρο είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στο σιδηροδέσμιο Ραδιομέγαρο παρέμειναν μαζί με τα ΜΑΤ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ Μανώλης Βαγγέλης, που πήγε στο στούντιο και το άνοιξε καλώντας τον κόσμο σε αντίσταση από την τηλεόραση, καθώς και ο Νίκος Τσιμπίδας για λίγο, ώσπου να συλληφθεί από τα ΜΑΤ αλλά και ο συνάδελφος Νίκος Κορόβηλας, που με ON κάμερα σε όλο το Ραδιομέγαρο απέδειξε ότι δεν υπήρχε καμία φθορά και ότι λειτουργούσαν άριστα τα μηχανήματα και οι εγκαταστάσεις ήταν στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ.

 Ο αγώνας όμως συνεχίστηκε και έγινε πιο δυνατός απογοητεύοντας τους κρατούντες αλλά και πολλούς άλλους που ήλπιζαν ότι θα αναστέλλαμε την αγωνιστική δράση μας.

 Συνεχίστηκε δυναμώνοντας την ERTOPEN μέσα από τις νέες εγκαταστάσεις, Μεσογείων 463 για την Αθήνα και αδιάκοπα για την ΕΡΤ3 και τους Περιφερειακούς Σταθμούς.

 Συνεχίστηκε δημιουργώντας την ίδια μέρα μαζί με άλλους συνοδοιπόρους, σωματεία, κινήματα και την κοινωνία, τον συντονισμό ενάντια στα κλεισίματα, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις.

Συνεχίστηκε με δυναμική παρουσία σε όλη την Ελλάδα, στα συλλαλητήρια ενάντια στον αυταρχισμό και την εξαθλίωση και για το μαύρο στη δημοκρατία, για το μαύρο στην ΕΡΤ.

 Η παρουσία και η βοήθεια των αλληλέγγυων και της κοινωνίας για όλα αυτά ήταν και είναι καθοριστική. Αυτός ο αγώνας που έγινε φάρος αντίστασης και ενέπνευσε πολλούς, κάνοντας το αδύνατο, άλλαξε το πολιτικό στάτους και το συνδικαλιστικό γίγνεσθαι οδηγώντας το σε άλλα μονοπάτια πέρα και μακριά από υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τύπου ΓΣΕΕ κλπ, αλλά κυρίως έδειξε ότι οι τίμιοι αγώνες φέρνουν νίκες.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας