Δεκ. 12, 2016

Δικηγορικος Συλλογος Αθηνας - Συνεντευξη τυπου.- Οχι στην απελαση των 8 Τουρκων στρατιωτικων

                     ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, 13/12/2016, ώρα 12.00 μεσημέρι 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ (Ακαδημίας 60)  

 ΘΕΜΑ : ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΛΑΣΗ  ΤΩΝ  8  ΤΟΥΡΚΩΝ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 Η Πρωτοβουλία Πολιτών, που συγκροτήθηκε με βάση το επισυναπτόμενο κείμενο υπογραφών και στόχο να αποτρέψει την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας, καλεί σε Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη  13/12,  ώρα 12.00, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας

Θα μιλήσουν : Μανώλης Γλέζος, Γιώργος Κασιμάτης, Δημήτρης Μπελαντής, και  άλλα μέλη της Πρωτοβουλίας.

Ήδη το κείμενο υπογράφεται μαζικά ενώ θ’ αναληφθούν και άλλες δράσεις για την αποτροπή της έκδοσης. 

 

τηλ επικοινωνίας :  Πορτάλιου Ελένη  2107512560

                                 Φωτιάδου Σία    6974126942

Κείμενο Υπογραφών

Η παράδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Ερντογάν συνεπάγεται ότι θα υποστούν απάνθρωπα βασανιστήρια, ηθική, ψυχική μέχρι και φυσική εξόντωση. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τα δημοσιεύματα στον ελληνικό και διεθνή τύπο, στην Τουρκία η σύλληψη αντιφρονούντων κατηγορουμένων δεν συνεπάγεται παραπομπή στη δικαιοσύνη αλλά ανάκριση με μεθόδους  που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνα αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως, «όχι στην έκδοση» 3 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Δυστυχώς ασκήθηκε έφεση στην απόφαση αυτή  ενώ και η απόφαση για άλλους 3 Τούρκους αξιωματικούς ήταν υπέρ της έκδοσης.  

Όσοι και όσες δεν θεωρούμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα  - εν προκειμένου το δικαίωμα στη ζωή - δεν ισχύουν κατά περίπτωση και γνωρίζουμε από την πρόσφατη ιστορία μας τι σημαίνει εξόντωση ανθρώπων με βασανιστήρια, ζητούμε από τη δικαιοσύνη να συνδράμει τη δημοκρατία και από το ελληνικό κράτος να μην προχωρήσει στις ζητούμενες από το καθεστώς της Τουρκίας απελάσεις των 8 αξιωματικών.  

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας