Ιουν. 1, 2015

Γ. Κοντραρου .. Για να υπαρχουν συνταξεις , πρεπει να υπαρχουν εργαζομενοι

Georgia Kontrarou

Για να υπάρχουν συντάξεις πρέπει, πρωτίστως και κυρίως, να υπάρχουν εργαζόμενοι. Ιδιαίτερα στα ταμεία των δημοσιογράφων τα οποία ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν από τον κρατικό κορβανά.

Αντιθέτως υπέστησαν τη ληστρική επιδρομή των μνημονιακών νόμων, ενώ είχε προηγηθεί η κακοδιαχείριση (χρηματιστήρια, δομημένα ομόλογα, PSI και αδικαιολόγητες σπατάλες ).

Οι πόροι μας προέρχονται από εισφορές και αγγελιόσημο, το οποίο σε πείσμα όσων το πολεμούν, αποτελεί εργοδοτική εισφορά, η οποία υπολογίζεται σε ποσοστό 20% επί των εισπράξεων των Μέσων από τις διαφημίσεις.

Και στηρίζεται στο πραγματικό γεγονός της συμμετοχής των εργαζομένων στο παραγόμενο έργο Κυρίως όμως στην αξιοποίηση ου ενημερωτικού προϊόντος ( σε έντυπα , ηλεκτρονικά ΜΜΕ) από διαφημιζόμενους, και διαφημιστές.

Και μην ξεχνάμε ότι 1) Το Δημόσιο δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία μας , παρόλο που η κοινωνική ασφάλιση οφείλει να στηρίζεται σε τριμερή χρηματοδότηση ( εργαζόμενος, εργοδότης Δημόσιο)

2) Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι αυτόνομος , αυτοδιοίκητος και στηρίζεται στις εισφορές των μισθωτών εργαζομένων και στο αγγελιόσημο Συνταξιούχος δημοσιογράφος δεν σημαίνει απόμαχος δημοσιογράφος.

Και πολύ περισσότερο δεν σημαίνει αποκομμένος από το τον κορμό του κλάδου και αδιάφορος για την κρίση που μαστίζει το επάγγελμα μας. Είμαστε ενεργοί και έτοιμοι να εναποθέσουμε τις γνώσεις, την εμπειρία και τη δύναμη μας στην υπηρεσία της διεκδίκησης και των δικαιωμάτων μας και των κεκτημένων μας, που ανήκουν σε ολόκληρο τον κλάδο της δημοσιογραφικής οικογένειας.

Δεν περισσεύει κανείς. Η αγωνία και η υποχρέωση μας να υπερασπιστούμε όλα όσα μας αναλογούν και μας ανήκουν δεν έχει ηλικία. Και αυτό το μήνυμα οφείλουμε να το στείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ,εντός και εκτός των τειχών.

Τζώρτζια Κοντράρου

Υποψήφια εκπρόσωπος των συνταξιούχων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας