Μαϊ. 26, 2015

Διακηρυξη της Πρωτοβουλιας για την Ανατροπη

24 Μαϊ. 2015

Πρωτοβουλία

για την Ανατροπή

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ 3&4 Ioυνίου

Ψηφίστε

στηρίξτε

FINANCIAL CRIMES, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι 

Ησάπια γαλέρα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας συνεχίζει • Για να βγει ο λευκός καπνός του Αγώνα από τις στάχτες τους.

την πορεία της προς τον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα,

με πυξίδα τη σωτηρία των εργοδοτών-αφεντικών της. Και με

εμπόρευμα το κέρδος τους. Χιλιάδες δούλοι τραβούν καθημερινά

• Για να γκρεμίσουμε τη φυλακή του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ. Υποταγή και νέα Μνημόνια

το κουπί της, οι ατσαλάκωτοι χαρτογιακάδες τους βρίζουν και τους

μαστιγώνουν ασταμάτητα και οι καπετάνιοι πετούν διαρκώς στη θά- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έθαψε πρόωρα το “τόμαχοκ” του πο-

λασσα, ως έρμα, όσους θεωρούν περιττούς ή ενοχλητικούς. Κι όσο λέμου, το οποίο άλλωστε ποτέ δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποι- προχωρά η γαλέρα, ξερνά ολοένα περισσότερα ψέμματα, ευρωλα- ήσει. Στις 20 Φλεβάρη, έδωσε όρκο να συνεχίσει τα “καλώς καμω- γνεία, καθεστωτική προπαγάνδα και εμετική συκοφαντία. μένα” (δηλαδή το 70% τουλάχιστον...) των ληστών και εγκληματιών

ANCIAL CRIMES, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, α

Για ξεκούραση και αμοιβές ούτε λόγος – ίσα-ίσα να επιβιώνουν, για να βγάζουν τη δουλειά. Ένας-ένας, περνούν από το πάνω κατά- στρωμα και υπογράφουν το χαρτί για την άγρια και χωρίς όρους εκμετάλλευσή τους. Χωρίς καμία ασφάλεια οι περισσότεροι – άμα αρρωστήσουν πάνε χαμένοι. Αυτοί που κάτι τους έχει απομείνει από τη λαμπρή εποχή των ένδοξων πειρατών, το βλέπουν να χάνε- ται μέρα με τη μέρα. Και τρέχουν οι περισσότεροι, σαν ανθρωπο- φάγα αρπακτικά, να πετάξουν κι άλλους στη θάλασσα, για να γλι- τώσουν και να παραμείνουν θλιβερές ορντινάντσες.

Πέρα στη στεριά, κάποιοι απόμαχοι ή βολεμένοι, απόμαχοι συνδι- καλιστές ή επαγγελματίες μεσάζοντες, κάθονται στα στεγνά τους γραφεία και μοιρολογούν. Γράφουν κιτάπια, στέλνουν συλλυπητήρια, μοιράζουν μερικά συσσίτια, φωνάζουν με τους τηλεβόες τους προς τον ουρανό. Πού και πού συναντάνε τους ιδιοκτήτες της γαλέρας και τους ζητάνε να δείξουν λίγο έλεος – κι εκείνοι, τους μοιράζουν λίγο αψέντι κακής ποιότητας, τους χτυπούν στην πλάτη και τους στέλνουν πίσω, μαζί με τις εντολές που πρέπει να εκπληρώσουν.

Άμα θες τούτη την ιστορία να τη διαβάσουν και να τη ζήσουν και τα παιδιά και τα εγγόνια σου, σταμάτα εδώ – σίγουρα θα βρεθεί κα- λοθελητής να τους τη διηγηθεί. Αλλιώς προχώρα και πάρε την από- φασή σου: Στείλε στην ανακύκλωση τούτη τη σάπια και βρόμικη γα- λέρα, στείλε στον αγύριστο τα αφεντικά και τους επιστάτες τους!

Να είσαι εκεί στο ραντεβού των εκλογών,

στις 3 και 4 Ιούνη

• Για να δώσουμε λόγο και βήμα στην Ανατροπή.
• Για να τους μπούμε βαθιά μέσα στο ρουθούνι.
• Για να μην μπορούν να κρυφτούν ποτέ ξανά.
• Για να «κάψουμε» τις αντιδραστικές συμπαιγνίες στην ΕΣΗΕΑ.

που έδιωξε κακήν-κακώς ο λαός και να τιμήσει τις δεσμεύσεις τους

• Για να σπάσουμε το απόστημα των Μνημονίων και των υπηρε- τών τους.

Πρωτοβουλία για την Ανατ

λοιδωρούν τρέμοντας μη βρεθούν στη θέση τους, οι επιστάτες τους

προς τους τοκογλύφους και δυνάστες, μιας και “το κράτος έχει συ- νέχεια”. Άλλαξε ρούχα και όχημα, αλλά βαδίζει στον δρόμο τους, προς την ίδια κατεύθυνση: τα πλεονάσματα, την ανταγωνιστικότη- τα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την πληρωμή των γραμματίων προς τους κομπογιαννίτες πιστωτές, την αφαίμαξη του λαού.

Ακόμη και οι “νέες” συνταγές που μας παρουσιάζει και μας σερ- βίρει, συχνά αποτελούνται από ληγμένα υλικά. Από ανθρώπους των παλιών καθεστώτων που καταλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά, ως γραμματείς και φαρισαίοι στην “κυβέρνηση της Αριστεράς”. Από ιδεολογήματα και συμπεριφορές που μυρίζουν συντηρητισμό και αντίδραση. Από ενδιάμεσους και λαμόγια που αναδείχτηκαν σε άλ- λες εποχές και συνεχίζουν να γράφουν σελίδες διαπλοκής. Από... Ταγματάρχες που αναλαμβάνουν να διευθύνουν την ενημέρωση προς το λαό.

Είναι γεγονός ότι ολοένα περισσότεροι “στρατιώτες” δυσφο- ρούν. Διαμαρτύρονται. Ορισμένοι βρίζουν. Μα δεν τολμάνε. Το βή- μα παραπέρα τους μοιάζει επικίνδυνο. Θαρρούν, ακόμη και τώρα, πως η πορεία μπορεί να αλλάξει. Ίσως και κάποιοι από τους στρα- τηγούς. Και γι’ αυτό συνεχίζουν, με τις αυταπάτες να συναγωνίζον- ται την απογοήτευση.

Μπροστά σε όλα αυτά, ο αντίπαλος είναι φυσικό να αποθρασύ- νεται. ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, Σόιμπλε και Ντάιζελμπλουμ, Μέρκελ, Ολάντ και Ρέντσι, βλέποντάς τους να δειλιάζουν, να ζητάνε ελεη- μοσύνη, να τσακώνονται μεταξύ τους και να δηλώνουν έτοιμοι να παραδοθούν, με μόνη προϋπόθεση να μην υποχρεωθούν να γονα- τίσουν, γίνονται αδίστακτοι και αιμοβόροι. Τα θέλουν όλα και τα θέ- λουν τώρα, επιδιώκουν ταπείνωση και παραδειγματισμό, ώστε κα- νείς, ποτέ πια, να μη διανοηθεί να σηκώσει κεφάλι. 

Το κερασάκι στην τούρτα: η «νέα» ΕΡΤ

Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, η νομοθετική ρύθμιση για την «επανίδρυση» της ΕΡΤ και ο ορισμός της νέας της διοίκησης απο- τέλεσε τη χαριστική βολή στις αυταπάτες ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πάει κόντρα στο σύστημα της εξουσίας, να τιμήσει τους αγώνες των εργαζομένων, να βάλει τα θεμέλια για μια πραγματικά ανεξάρτητη, κοινωνικά ελεγχόμενη, αντικειμενική και πλουραλιστι- κή δημόσια τηλεόραση.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το «μαύρο», τα όσα συμβαίνουν δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν ως έγκλημα και προδοσία. Τόσο απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες οι οποίοι βγήκαν στους δρό- μους, μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής,

στην ΕΡΤ-3 στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες περιφερειακούς σταθμούς. Όσο και για τους εκατοντάδες ηρωικούς εργαζόμενους, που αρνήθηκαν να υποταχτούν, έμειναν αποφασισμένοι στις επάλ- ξεις, κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα και απέδειξαν εμπρά- κτως ότι ένα διαφορετικό μοντέλο ενημέρωσης και δημόσιας τηλε- όρασης είναι όχι απλώς υπαρκτό, αλλά και απολύτως εφικτό.

Κι όμως. Απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, η κυβέρ- νηση ουσιαστικά έφερε ένα νόμο με τον οποίο απλώς αλλάζει το όνομα – από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ – εξισώνει αγωνιστές και «νενέκους», δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα των απολυμένων και τους φοράει «καπέλο» έναν άνθρωπο βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα της δια- πλοκής, των ιδιωτικών συμφερόντων και, εκτός όλων των άλλων, υπέρμαχο του πραξικοπήματος της 11ης Ιουνίου 2013!

Η υποταγή οδηγεί στην καταστροφή. Ο αγώνας γεννά την ελπίδα

Μπορούμε, άραγε, να αλλάξουμε κάτι απέναντι σε αυτό τον πανίσχυρο συρφετό που λυμαίνεται τα ΜΜΕ; Υπάρχει ελπίδα ή μήπως πρέπει να υποταχθούμε μια ώρα αρχύτερα και όποιος και όσο αντέξει; Μας έχει απομείνει δύναμη και όπλα στη φαρέτρα μας ή είμαστε από χέρι καμμένοι και χαμένοι;
4 Μπορούμε – αρκεί να το θελήσουμε!

4 Μπορούμε – αρκεί να το πιστέψουμε!

4 Μπορούμε – αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε δίκιο!

4 Μπορούμε – αρκεί να θυμηθούμε πως είμαστε οι πολλοί!

4 Μπορούμε – αρκεί να ξέρουμε πως τίποτα δεν χαρίζεται, όλα καταχτιούνται!

Μεγαλοεκδότες, καναλάρχες και κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει με επιτυχία την τακτική του κατακερματισμού και της συκοφάντησης. Εμείς μπορούμε και οφείλουμε να απαντήσουμε οικοδομώντας μια νέα ενότητα στη βάση – δη- μοκρατική, ακηδεμόνευτη, ριζοσπαστική, αγωνιστική, ανατρεπτική. Απέναντι στις συντεχνιακές και καθεστωτικές λογικές, να αντιτάξουμε τη δύναμη της αλήθειας και των πολλών, τη δύναμη που μας δίνει το γεγονός ότι δημοσιο- γράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είμαστε σάρκα από τη σάρκα της κοινωνίας και όχι εχθρός της.

Αγωνιζόμαστε για

Το δικαίωμά μας στη δουλειά

Αξιοπρεπείς μισθούς, χωρίς μπλοκάκια και μαύρα

Συλλογικές συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και παροχές υγείας για όλους

Άμεση ένταξη στην ΕΣΗΕΑ
και πλήρη κάλυψη των συναδέλφων μας σε όλα τα Μέσα
και ειδικά στο Διαδίκτυο

Αποφασιστική και άμεση ενίσχυση των ανέργων, κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών

Ένα κλάδο-Ένα συνδικάτο- Ένα ταμείο

Αντικειμενική ενημέρωση

για την κοινωνία Διαγραφή του χρέους

Λέμε όχι

στα παλιά και νέα Μνημόνια, στους ευρωμονόδρο- μους, τους “θεσμούς” και τις τρόικες

στη συνέχιση των απολύσεων, των εξευτελιστικών αμοιβών και της «γαλέρας» στα ΜΜΕ

στη γαλάζια, ροζ και πράσινη «συγκυβέρνηση» που επιχειρείται να επιβληθεί στον κλάδο

στο πραξικόπημα στον ΕΔΟΕΑΠ,
τη μετάλλαξή του σε επαγγελματικό Ταμείο
και τη μετατροπή της κοινωνικής μας ασφάλισης σε κερδοσκοπική μπίζνα

στον αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων μας από τις ενώσεις και την ασφάλιση

Απαιτούμε

Να μας γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ

Να πληρώσουν κράτος και εργοδότες τα χρέη τους και το κόστος της κρίση

Μια αυτοδιαχειριζόμενη και

ελεγχόμενη από την κοινω-

νία ΕΡΤ, με βάση τις προτά-

σεις των εργαζομένων που

αγωνίζονται ηρωικά επί δύο

χρόνια – όχι ένα κακέκτυπο

του παλιού κυβερνητικού

φερέφωνου ή της ΝΕΡΙΤ

Πρωτοβουλία

στην πληρωμή δόσεων προς τους μαυραγορίτες δανειστές με τα διαθέσιμα των Ταμείων μας

για την Ανατροπή

στην επιχείρηση μαζικής εξαγοράς ψήφων ανέργων από το «ιερατείο» της ΕΣΗΕΑ

ληλης και ασύμβατης απα- σχόλησης σε ΜΜΕ, δημόσια

FINANCIAL CRIMES, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι

στην απροκάλυπτη μετατροπή των ΜΜΕ και ιδιωτικά, και σε γραφεία

σε μέσα προπαγάνδας από τα κέντρα εξουσίας

τύπου

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

FINANCIAL CRIMES, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας