Μαϊ. 26, 2016

Γαλλια : Επεισοδια και διαδηλωσεις . Απεκλεισαν πυρηνικα εργοστασια

 

(φωτογραφίες: Christophe Petit Tesson/EPA/ΑΠΕ)

Περισσότερα από 4.500 πρατήρια σε όλη την Γαλλία, από τα συνολικά 12 χιλιάδες, έχουν «στεγνώσει» από καύσιμα μετά και την συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια ενάντια στην προτεινόμενη από την κυβέρνηση μεταρρύθμιση για τα εργασιακά.


Τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας συνεχίζονται αυτή την φορά με ένα απο τα πιο ισχυρά συνδικάτα της χώρας, το CGT, να μπλοκάρει το δίκτυο μεταφορών της χώρας και την μετακίνηση αποθεμάτων καυσίμων από τις αρχές.


Οι διαμαρτυρόμενοι έκαψαν λάστιχα και έστησαν οδοφράγματα αποκλείοντας αρκετά από τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας (μόνο 3 από τα 12 συνέχισαν απρόσκοπτα να λειτουργούν), ενώ την ίδια στιγμή άλλοι εργαζόμενοι απέκλεισαν το οδικό δίκτυο περιφερειακά του Παρισιού.


Παράλληλα, εκτός από τα πυρηνικά εργοστάσια που παράγουν το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Γαλλία, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στα 6 από τα 8 διυλιστήρια της χώρας.


Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε πόλεις σε ολόκληρη την χώρα, ερχονται μια μόλις ημέρα μετά την γενική απεργία που κάλεσε το SNCF στους σιδηροδρόμους, η οποία και προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις. 


Την ίδια ώρα νεαροί συγκρούονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας, με κάποιος από τους συμμετέχοντες στην πορεία να αποκόπτονται από τον κύριο κορμό και να σπάνε βιτρίνες και αυτοκίνητα, όπως μεταδίδει το AFP.


Ατέλειωτες ουρές έχουν σχηματιστεί τις τελευταίες ώρες στα πρατήρια καυσίμων της χώρας από απελπισμένους οδηγούς που ψάχνουν να ανεφοδιάσουν τα οχήματα τους.


Ωστόσο ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επέμεινε ότι οι εργασιακές αλλαγές, οι οποίες και αποτελούν το επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ και των εργαζόμενων δεν πρόκειται να αποσυρθούν, αν και όπως τόνισε υπάρχουν περιθώρια κάποιων αλλαγών.Πηγή: iefimerida.gr

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας