Ιουλ. 31, 2016

<< Το ονειρο της ενωσης >> ( ντοκιμαντερ 2014 )

 

Στο ημίωρο ντοκιμαντέρ (2014)  της κουβανικής τηλεόρασης (η προσθήκη του μουσικού θέματος στην αρχή του βίντεο όπως και ο υποτιτλισμός έγινε από εμάς) παρουσιάζεται η προσπάθεια, η πολιτική αρχών της Κούβας, για την ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής  από τα πρώτα ακόμα χρόνια της Επανάστασης. Από την εποχή που η  Κούβα αποβλήθηκε από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ) και διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί της σχεδόν όλα τα κράτη της ηπείρου.

Παρουσιάζονται επίσης αναλυτικά οι κατακτήσεις της τελευταίας εικοσαετίας σε αυτόν τον τομέα και εμφανίζονται  ο Φιντέλ, ο Τσάβες, ο Έβο Μοράλες, ο Ντανιέλ Ορτέγκα, ο Ραφαέλ Κορέα και άλλοι αρχηγοί κρατών της περιοχής. Η περίοδος αυτή ξεκινά το 1994, όταν ο Ούγκο Τσάβες  στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, παρουσία του Φιντέλ Κάστρο, θέτει το ζήτημα της ενοποίησης των χωρών της Λατινικής Αμερικής και φτάνει (στο τέλος του ντοκιμαντέρ) στο 2014, στη Σύνοδο Κορυφής της CELAC στην Αβάνα υπό την προεδρία της Κούβας.

πηγη##

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας