Απρ. 20, 2015

ΦΙΝΤΕΛ " η Επανασταση των ταπεινων,με τους ταπεινους ,για τους ταπεινους

Φιντέλ: «Αυτή είναι η σοσιαλιστική και δημοκρατική Επανάσταση των ταπεινών, με τους ταπεινούς, για τους ταπεινούς!» (16 Απρίλη 1961)

 15 Απρίλη 1961. Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη «Β-26», με ψεύτικα διακριτικά της Κουβανικής Αεροπορίας, βομβαρδίζουν τις αεροπορικές βάσεις της Κούβας.

 

16 Απρίλη 1961. Κατά τις κηδείες των θυμάτων από τις αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιείται στην πλατεία της Επανάστασης ογκώδης διαδήλωση, όπου ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, μπροστά σε χιλιάδες οπλισμένους άντρες και γυναίκες διακηρύσσει για πρώτη φορά το σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Επανάστασης.

 

 

16 Απρίλη 1961. «Λοιπόν, ναι! Το καθεστώς μας είναι σοσιαλιστικό!»

 

17 Απρίλη 1961. Πέντε χιλιάδες κουβανοί αντεπαναστάτες που στρατολογήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στη Γουατεμάλα από τη CIA, εισβάλλουν με την καθοδήγηση των ΗΠΑ στην πλαγιά Χιρόν του Κόλπου των Χοίρων. Ο λαϊκός επαναστατικός στρατός της Κούβας τους συντρίβει.

 

«Λοιπόν, ναι! Το καθεστώς μας είναι σοσιαλιστικό! Και αν υπάρχει εδώ, στην Καραϊβική, το φταίξιμο δεν είναι μόνο δικό μας. Είναι και του Χριστόφορου Κολόμβου και των άγγλων και ισπανών αποικιστών και της ίδιας της γεωγραφίας της χώρας μας! Αλλά εμείς πιστεύουμε ότι με πλήρες δικαίωμα μπορούμε να ζήσουμε εδώ με το σοσιαλιστικό καθεστώς που ο λαός μας προτίμησε και διάλεξε».

 

Δύο βδομάδες αργότερα, κατά τη διάρκεια του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, ο Φιντέλ σε ομιλία του χαρακτηρίζει την Κούβα «πρώτη Λαοκρατική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Λατινικής Αμερικής».

πηγη##Ατεχνως

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας