Απρ. 14, 2015

Οι ΗΠΑ υποτιθεται οτι εβγαλαν Κουβανικες επιχειρησεις απο τη μαυρη λιστα

Το τεράστιο πρόστιμο 1.710.000.000 δολάρια ,που ανακοινώθηκε στις 12 Μαρτίου στην γερμανική τράπεζα    Commerzbank, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο  πρόστιμο  που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ για  παραβίαση των κυρώσεων κατά της Κούβας...

Por Paula Martínez Alonso

Τα διεθνή ΜΜΕ  έκαναν υπερβολικό θόρυβο και ανακοίνωσαν  με τυμπανοκρουσίες,  κάτι που είναι μια συνηθισμένη διαδικασία του Υπουργείου Οικονομικών, την εξέταση της λεγόμενης λίστας  "Ειδικά Καθορισμένων Υπηκόων", η οποία εκτελείται για να εκκαθαριστεί από νομικά πρόσωπα που δεν υφίστανται πλέον ή φυσικά πρόσωπα που έχουν πεθάνει.

Τι είναι η λίστα των "Ειδικά Καθορισμένων Υπηκόων";

Πρόκειται για μια "μαύρη λίστα" που περιλαμβάνει ιδιώτες, εταιρείες και ιδρύματα που λειτουργούν για λογαριασμό των χωρών που υπόκεινται σε οικονομικές κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ο αποκλεισμός (εμπάργκο) κατά της Κούβας, και με τα οποία, κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο κάτω από τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει  εμπορικές ή οικονομικές συναλλαγές.  Τα αγαθά και οι τραπεζικοί λογαριασμοί αυτών των προσώπων, είναι παγωμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Σύμφωνα με τις  δημοσιοποιημένες εκθέσεις, στα πλαίσια της φετινής αναθεώρησης της εν λόγω λίστας, το Υπουργείο Οικονομικών  αποφάσισε να αφαιρέσει 45  Κουβανικές ή συνδεόμενες με την Κούβα οντότητες, από τις οποίες ,28 είναι επιχειρήσεις, 11 πλοία και 6 πρόσωπα , τα οποία δραστηριοποιούνται κυρίως στην τουριστική βιομηχανία. Τα ΜΜΕ που μετέδωσαν αυτή την είδηση, δεν μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν αν αυτές οι οντότητες υπάρχουν σήμερα ή όχι και αν τα αναφερόμενα πρόσωπα είναι ζωντανά ή όχι.

Εκείνοι που πίστευαν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια  δυναμική απόφαση σε σχέση με την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα και ειδικότερα, μπροστά σε μια σημαντική τροποποίηση του αποκλεισμού (εμπάργκο) , θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά την ανεπίσημη δήλωση  της  ανώνυμης υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών στο βορειοαμερικάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο AP, η οποία διαβεβαίωσε ότι η αφαίρεση κάποιων φυσικών και νομικών προσώπων από την λίστα, οφείλεται σε μια εσωτερική επανεξέταση των παλαιών επωνυμιών και δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες αλλαγές που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Αυτό που δεν είπαν, τόσο η συγκεκριμένη υπάλληλος όσο και τα ΜΜΕ, είναι ότι ο αποκλεισμός (εμπάργκο) κατά της Κούβας παραμένει ανέπαφο και συνεχίζει να επηρεάζει περισσότερο από ένδεκα εκατομμύρια κουβανούς  και χιλιάδες επιχειρήσεις και ιδρύματα της χώρας μας και συνεχίζει να επιβάλει κυρώσεις, σαν αποτέλεσμα της  υπερεδαφικής του εφαρμογής , σε τρίτες χώρες.

Το τεράστιο πρόστιμο  του 1.710.000.000 δολάρια ,που ανακοινώθηκε στις 12 Μαρτίου στην γερμανική τράπεζα    Commerzbank, το δεύτερο μεγαλύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο  που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ για  παραβίαση των κυρώσεων κατά της Κούβας, του Ιράν, του Σουδάν και της Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) είναι το τελευταίο παράδειγμα επιβολής αυτής της πολιτικής.

Γραφει ο 

πηγη##cubaniagriega.blogspot.com

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας