Απρ. 6, 2015

Επιτυχης η αποστολη των Κουβανων Γιατρων στη Λιβερια

Οι αρχές της Λιβερίας αναγνώρισαν το έργο που έφερε εις πέρας η κουβανική ιατρική μπριγάδα Henry Reeve, η οποία πολέμησε τον ιο Έμπολα στην αφρικανική χώρα, και μαζί με άλλες αποστολές έχει βοηθήσει τη Λιβερία να ανακηρυχθεί χώρα ελεύθερη από Έμπολα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποχαιρετισμού στο ξενοδοχείο Palm Spring στην πρωτεύουσα Μονρόβια την Τρίτη, ο αξιέπαινος ρόλος της κουβανικής ιατρικής μπρογάδας των 52 μελών αναγνωρίστηκε από τοπικές και διεθνείς αρχές, όπως η υπουργός Υγείας Μπερνίς Νταν, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Πήτερ Γκράαφ και ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Εμάνουελ Μούσα.

Τονίστηκε επίσης η απόφαση της Κούβας να στείλει ομάδα επαγγελματιών υγείας τόσο καλά εκπαιδευμένων και οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει μια τόσο επικίνδυνη αποστολή στη χώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ακόμα ο κουβανός διπλωμάτης Πέδρο Ντεσπέιν, και ο αντιπρόσωπος Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Μεταδοτικών Ασθενειών των ΗΠΑ Κέβιν Κοκ.

πηγη##cubanews.ain.cu

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας