Μαρ. 31, 2015

Ο Πρεσβης της Βενεζουελας απαντα σε Καμινη - Μπουταρη

Ο δήμαρχος του Καράκας «συνελήφθη με την απαραίτητη δικαστική εντολή» λέει

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  28/03/2015 16:59

Ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενζουέλας κ. Φαρίντ Φερνάντεζ

Ανοιχτή επιστολή απάντηση στην καταγγελία των κ.κ. Καμίνη και Μπουτάρη

απέστειλε ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενζουέλας

κ. Φαρίντ Φερνάντεζ. Οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης την  αντίθεσή τους

στη σύλληψη - χωρίς ένταλμα όπως ανέφεραν - και κράτηση

του δημάρχου του Καράκας της Βενεζουέλας Αντόνιο Λεντέσμα. (διαβάστε εδώ)

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην απάντησή του αναφέρει ότι

ο δήμαρχος του Καράκας «συνελήφθη με την απαραίτητη δικαστική εντολή

και με πλήρη σεβασμότων ανθρώπινων και συνταγματικών δικαιωμάτων του»

ενώ εκφράζει τη λύπη του προς τους έλληνες δημάρχους διότι έπεσαν,

όπως αναφέρει, «θύμα του τρομερού μιντιακού πολέμου που αντιμετωπίζει η χώρα μας».


Ακολουθεί οκλήρη η επιστολή:

Απαντητική Επιστολή στην Ανοιχτή Επιστολή των Δημάρχων κκ.
Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2015
Αξιότιμοι Κύριοι Δήμαρχοι,

Στο όνομα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του ελεύθερου και κυρίαρχου Λαού του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ και των Προέδρων Ούγκο Τσάβες και Νικολάς Μαδούρο, απευθύνομαι σε εσάς
δράττοντας την ευκαιρία να σας εκφράσουμε την πλέον βαθιά και κατηγορηματική καταδίκη της απαράδεκτης επέμβασης σας στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας, μέσω της ανοιχτής επιστολής σας της περασμένης
12ης Μαρτίου 2015, προς τις βενεζουελάνικες αρχές.

Λυπούμαστε που εσείς, αξιότιμοι Δήμαρχοι, υπήρξατε ένα ακόμα θύμα του τρομερού μιντιακού πολέμου που αντιμετωπίζει η χώρα μας από τότε που ο λαός μας δημοκρατικά αποφάσισε να διανύσει έναν δρόμο ανεξάρτητο, ελεύθερο και κυρίαρχο, και να επιλέξει την οδό του σοσιαλισμού. Δεν έχει υπάρξει πολιτική διαδικασία ούτε δημοκρατικοί ηγέτες που να έχουν διαστρεβλωθεί τόσο από τα μέσα επικοινωνίας όπως έχει γίνει με τους Προέδρους Ούγκο Τσάβες και Νικολάς Μαδούρο, παρά τη νίκη σε 18 εκλογικές διαδικασίες, επικυρωμένες ως ελεύθερες και διαφανείς από χιλιάδες διεθνείς παρατηρητές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το Κέντρο Κάρτερ.

Στη Βενεζουέλα, κάποιοι λειτουργοί που στήριζαν τη κυβέρνησή μας, Υπουργοί, Δήμαρχοι, Κυβερνήτες και Βουλευτές, υπέστησαν τις νομικές συνέπειες των πράξεών τους και, παρόλο που ήταν υποστηρικτές της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, οι παράνομες ενέργειές τους δεν έμειναν ατιμώρητες. Υπό αυτή την έννοια, ούτε δικαιολογείται κάποιος πολιτικός αντίπαλος της Επανάστασης να μπορεί να απολαμβάνει ασυλία απλά και μόνο επειδή κατέχει κάποιο δημόσιο αξίωμα ή έχει πολιτικές ιδέες αντίθετες με αυτές της Κυβέρνησης, ανεξαρτήτως του βαθμού σοβαρότητας των ενεργειών του.

Ο Δήμαρχος του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, υποστηρικτής και εκπρόσωπος της άκρας δεξιάς της Βενεζουέλας, συνελήφθη με την απαραίτητη δικαστική εντολή και με πλήρη σεβασμό των ανθρώπινων και συνταγματικών δικαιωμάτων του, αφότου παρουσιάστηκαν δημοσίως οι αποδείξεις και τα στοιχεία εναντίον του. Σημειώνεται ότι η εν λόγω σύλληψη μαγνητοσκοπήθηκε, και οι διάφορες οπτικοακουστικές πηγές δείχνουν καθαρά ότι τα δικαιώματά του έγιναν σεβαστά.

Ο Αντόνιο Λεντέσμα κατηγορείται για συμμετοχή σε απόπειρα πραξικοπήματος που αποσκοπούσε στην ανατροπή της νόμιμης και δημοκρατικής Κυβέρνησης του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο Μόρος μέσω εναέριου βομβαρδισμού του Προεδρικού Μεγάρου και διάφορων στόχων στην πόλη του Καράκας, την πρωτεύουσα της χώρας, όπως ομολόγησαν άλλοι συνεργοί.

Ο Αντόνιο Λεντέσμα έχει στον πολιτικό του βίο ένα σύνολο περισσότερων από επτά δικαστικές κατηγορίες εις βάρος του, ανάμεσα στις οποίες δύο για εγκλήματα εναντίον πολιτών, μια για εμπλοκή στο θάνατο περισσότερων από 200 κρατουμένων στις φυλακές της Κάτια, δύο για περιπτώσεις διαφθοράς και μια κατηγορία για πολιτική δίωξη, που συνδέεται με την απόλυση 2.252 εργαζομένων του Δήμου του για τα σοσιαλιστικά τους ιδέες.

Υπό αυτή την έννοια, αξίζει να αναρωτηθεί κανείς, Κύριοι Δήμαρχοι, σε ποια χώρα στον κόσμο, η κατοχή ενός συγκεκριμένου δημοσίου αξιώματος ή οι διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις μπορούν να παράσχουν ασυλία για τη διάπραξη εγκλημάτων ή αποπειρών εναντίον της ειρήνης της Δημοκρατίας.

Στη Βενεζουέλα, από το 1999 έχει ξυπνήσει η συνείδηση του Λαού μας έπειτα από δεκαετίες χειραγώγησης από την παραδοσιακή δικομματική πολιτική τάξη και μετά την τρομερή εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου δόγματος, ώστε άλλες δυνάμεις να επωφεληθούν από τα δικά μας πετρελαϊκά πλούτη. Αυτή η αφύπνιση επέτρεψε μια ριζική και δομική μεταμόρφωση της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, η Μπολιβαριανή Επανάσταση έχει εξαλείψει την πείνα και τον αναλφαβητισμό, έχει πραγματοποιήσει μια από τις πλέον δραστικές μειώσεις της φτώχειας και των ανισοτήτων, ενώ παράλληλα ήταν η μακρύτερη περίοδος οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας.

Επέτρεψε σε εκατομμύρια Βενεζουελάνους, που ποτέ δεν είχαν δει γιατρό, να επωφεληθούν από το δωρεάν σύστημα υγείας. Με αυτόν τον τρόπο, η Επανάσταση κατάφερε η Βενεζουέλα να είναι μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη πρόσβαση στη δωρεάν εκπαίδευση. Επιπροσθέτως, η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση έχει οικοδομήσει περίπου 700.000 δωρεάν κατοικίες για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Όλα αυτά τα επιτεύγματα έχουν αναγνωριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς, επιβεβαιώνοντας έτσι την ισχυρή λαϊκή στήριξη προς την Κυβέρνηση της χώρας μας, την οποία τόσο η UNESCO όσο και ο ΟΗΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων, μεταξύ άλλων, έχει πιστοποιήσει.

Λυπούμαστε που αυτά τα στοιχεία δεν αντικατοπτρίζονται από τα διεθνή πρακτορεία τύπου ούτε από τα μεγάλα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Η Βενεζουέλα, επειδή απέδειξε ότι ένας εναλλακτικός δρόμος είναι εφικτός και επειδή διαθέτει τα μεγαλύτερα πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, έχει υποφέρει από διαρκείς δυσφημιστικές εκστρατείες των μίντια, πραξικοπήματα, βιομηχανικά σαμποτάζ και τα τελευταία δύο χρόνια από έναν τρομερό κερδοσκοπικό πόλεμο ενάντια στην οικονομία μας με σκοπό την καταστροφή του αναδιανεμητικού μας μοντέλου.

Αξιότιμοι Κύριοι Δήμαρχοι. Από τη Βενεζουέλα, ποτέ, καμία δημόσια αρχή δεν έχει παρέμβει στα εσωτερικά ζητήματα άλλης χώρας, διότι οι σχέσεις μας με τα άλλα κράτη βασίζονται στην αρχή του σεβασμού της κυριαρχίας.

Ως εκ τούτου, από τη Βενεζουέλα, επαναλαμβάνουμε στον ελληνικό λαό την πλήρη και ειλικρινή μας φιλία. Στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ευχόμαστε να κοιτάνε πιο μακριά και να μην παρασύρονται από τα ψέματα του μιντιακού σκοταδισμού, ενθυμούμενοι τη διδασκαλία του Πλάτωνα, του φωτισμένου γιου της Αθήνας, που σχεδόν 2.500 χρόνια πριν, χάρη στην Αλληγορία του Σπηλαίου, προειδοποιούσε για την ανάγκη να χρησιμοποιούμε τη λογική για να συλλάβουμε την πραγματικότητα του νοητού κόσμου.

Είστε ευπρόσδεκτοι να επισκεφθείτε τη χώρα μας και να επιβεβαιώσετε ιδίοις όμμασι ότι παρά τη καλή πίστη παραπλανηθήκατε από την εκστρατεία απαξίωσης της Πατρίδας του Μπολίβαρ.

Farid Fernández, Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της
Βενεζουέλας

πηγη##tovima.gr

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας